Пак ли сбърках...

• 18 547
  • 226
  •   1
Отговори
# 195
За мен дете на 16, което зависи от чуждо мнение и се мери с аршин "вулгарна прекипяла сексуалност" въобще не е нормално. Това е много повредено, изпуснато дете, което има нужда от сериозна интервенция. Не може да заметем проблема с "всички така правят".

# 196

Цитат
Никой никого не може да унизи. Понякога обаче, ако кажеш нещата директно, си проличава какъв човек седи срещу теб и от какви несигурности страда.

Тогава продължавай да плюеш и по тези професии които вече си и по други. Те ще продължават да си работят независимо от теб, но ти ще станеш за още по голям легендарен смях на половин България която си информирала подробно дори и за личния си живот..

Има лекари от които има какво да се иска, .......има адвокати,инженери, учители и т.н от които има какво да се иска. Проблема ти е че  не можеш да осъзнаеш че това важи за всички професии, включително и за философите.

Лекар самодеец почти няма в днешно време, всичките си имат дипломи с единични изключения. Друг е въпроса на какво ниво  са като опит и знания. Кадърни и некадърни лекари има навсякъде и в многопрофилните болници с отделения и в ДКЦ-та.
Аз лично съм посещавала топ специалисти в държавата имащи приемни часове ДКЦ-та. Но ти си слагай под общ знаменател когото и каквото искаш.

# 197
  • София
Само защото не виждам нещо подсъдно в това  15 годишна  да не е девствена, което означава че е била с момче/мъж и може да продължи да бъде, вие ме съдите мен.

Досега пишем и говорим не за 15-годишната сама по себе си, а за връзката й с 10 години по-голям.
За това, че не е девствена - никой не казва, че е чак толкова зле, случва се. Излишно се драматизира наличието или не на една ципа.
За мен дете на 16, което зависи от чуждо мнение и се мери с аршин "вулгарна прекипяла сексуалност" въобще не е нормално. Това е много повредено, изпуснато дете, което има нужда от сериозна интервенция. Не може да заметем проблема с "всички така правят".
Пред самотник на 16 бих предпочела да е част ако не от цялото стадо, поне от някаква порция от стадото. Има време за индивидуализъм. Нали се твърди, че качеството на живот се мери с отношенията с близки и приятели, т.е. да не си тип самотник.

# 198
Да, но на тия години би трябвало да си научена какво е да се възползват от теб, какво е хищник в сексуален аспект и каква е разликата между хищник и харесващ.

Родителят може да ти покаже кой си, като подчертае други важни неща и качества, като ги подхрани, години наред. И накрая, особено по отношение на дъщерите, да е изградил сериозна личност, за която връзките с другия пол са само един аспект от живота и не е драма, ако се забавят или ги няма точно на момента, като по филмите.

Да си научена от кого? Този опит се придобива лично или евентуално ако наблюдаваш грешките на връстничките си. И пак не си застрахован, че няма да се влюбиш в неподходящ мъж. Средата те пази до една степен, ето аз например бях сдухано момиче, което не ходи по дискотеки и бях предпазена от това да се влюбя в някой циганин, женен, наркоман или мутричка.

Майка ми никога не би могла да ме подготви за целия калейдоскоп от психари, които витаят из живота. Привидно нормални, привидно свестни. Използвачи, женкари, психопати, с леки психични отклонения, които ги правят интересни и отличаващи се. Майка ми няма как да знае и типажа мъже, към които имам слабост. Тя беше на принципа "гледай си учението, има време за любов", но за някои времето за любов тъй безобразно закъснява, че правят пуберски грешки на 20+ просто от неопитност и от желание да бъдат харесани поне веднъж.

Нонконформизмът е супер, но не и когато заради него си изцяло изключен от групата и плесенясваш самотен.

Това е вашия личен опит... предполагам!
На 16 повечето ''деца'' знаят какво искат Peace

Ама разбира се. Grinning Изключително са зрели и са наясно с всичко.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 17:51 от Анонимен

# 199
От баба си. Или от други жени. Даваш ухо и научаваш за разни типажи.

Най-лудите се отсяват с тестчета, правиш се на недостъпна и ги гледаш как се пенят.

Да, знам, че имам един брак с по-неподходящ мъж, обаче до голяма степен успях да опазя това, което ми е важно и да си продължа живота. А има и доста по-тежки психопати.

# 200
Да, знам, че имам един брак с по-неподходящ мъж, обаче до голяма степен успях да опазя това, което ми е важно и да си продължа живота. А има и доста по-тежки психопати.

Какво казаха баба ти и майка ти за този мъж преди да се обвържеш с него? Одобряваха ли него и връзката ви? Сама виждаш, че грешки се правят. Че си се оправила и си си продължила живота е супер, но ако можеше да се върнеш във времето и да се самопредупредиш, щеше ли?

# 201
Важно е момичето да не се вкарва в беля, а бе ще излезе - или нещо повече - с един двама неподходящи, или психопата, то е ясно.

Когато обаче на 16 живее живот на обвързана с някакъв възрастен мъж, ако ще и най свестния да е, това не са равностойни и подходящи за възрастта отношения, те просто и ограбват това, което върви с прехода между детство и зрелост на жената. И ако е и гарнирано с някакви битовизми, кредити, живеене при родителите му, и прочие...

Абе какви глупости говоря, коя нормална майка на ученичка ще позволи да върти любов с 25 годишен. Няма да съм аз.

# 202

Какво казаха баба ти и майка ти за този мъж преди да се обвържеш с него? Одобряваха ли него и връзката ви? Сама виждаш, че грешки се правят. Че си се оправила и си си продължила живота е супер, но ако можеше да се върнеш във времето и да се самопредупредиш, щеше ли?

Не одобряваха, разбира се, баба ми беше доста права. Не знам дали бих се самопредупредила: дефектите не бяха от естество "въобще не става за брак", а по-скоро "става, с цената на някои усилия". По някои параграфи отговаряше на положителните черти, за които говореше баба ми. Освен това съм го търсила с идея за дългосрочност, не с идея да ми даде самочувствие на сексуален обект (макар че не знам как това изобщо може да е източник на самочувствие, въобще не съм се вдъхновявала от харесващи ме като сексуален обект, а такива е имало предостатъчно.)

Иначе ако ще да е син на Доналд Тръмп, ако много я харесва, ще я чака, докато майка й я даде за женене:)

# 203
Абе какви глупости говоря, коя нормална майка на ученичка ще позволи да върти любов с 25 годишен. Няма да съм аз.

Ами очевидно родителите липсват, не им пука и искат да се отърват от детето си максимално бързо. Иначе не мога да си го обясня. Ей тук горе писаха колко наясно със себе си били 16-годишните, защо да не си живеят като мъж и жена с някой. Whistling

The Siren of Titan, то повечето случаи са от типа "става за брак под условия". Или поне в моето обкръжение. Срещала съм само неколцина, които категорично не стават за брак. Останалите са горе-долу.

Важното е, че изглежда си израснала в стабилно семейство, предполагам, че родителите ти още са заедно, имаш семейна подкрепа, пример на стабилни жени в обкръжението си. Тези момичета, които се разписват тук с драмите си, често нямат тази основа. Не ги съди тъй жестоко. Не е лесно да надскочиш средата си.

# 204
^
Според вас хората имат сексуални взаимоотношения, защото не са наясно със себе си и търсят някой да им даде самочувствие и посока в живота..... ooooh!
Разбирам, че имаме различни представи за израстване и ценности.

Цитат
На 16 повечето ''деца'' знаят какво искат
Цел в живота =/= на хиперсексуалност на 16 г.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 18:44 от missoni

# 205
А защо имат сексуални взаимоотношения 15 годишните момичета? Да не би от сексуална страст?

# 206

missoni, на колко си години?

# 207

missoni, на колко си години?
Това по какъв начин ще промени мнението ви?!
Има само две възможности: дискусия или монолог Peace
Форумът е създаден ,за да има дискусия....липсата на такава създава такива глупави/наивни въпроси ooooh!

# 208
А защо имат сексуални взаимоотношения 15 годишните момичета? Да не би от сексуална страст?
Избор!Всеки може да прави с живота си това, което иска.
С условието,че е съзнателен и не го прави, за да ''впечатли'' родителите си/съучениците и т.н
Ако правиш нещо за другите отговорността си остава твоя,не на средата,която те заобикаля Peace

# 209
"цитат Cuckoo: Досега пишем и говорим не за 15-годишната сама по себе си, а за връзката й с 10 години по-голям.
За това, че не е девствена - никой не казва, че е чак толкова зле, случва се. Излишно се драматизира наличието или не на една ципа."

Драмата я правите вие няколко потребителки.........
Но на някой му се заяжда и разбира от повече повторения.
Не намирам проблем във връзка на мъж и жена с 10 години разлика, без значение от годините......както беше зададено като тема от някой.
Беше ми зададен допълващ въпрос май от теб Cuckoo "а за 15 момиче и  25 момче годишни какво мисля"
Не съм афиширала  никъде склоняване на 15 годишна да живее с мъж на семейни начала да му пере  и готви, а само че ако се случи  приятелсво и секс между тях нито неморално нито престъпно деяние се е случило. А приятелсво не е синоним на зажявяване в едно жилище.....

Общи условия

Активация на акаунт