Пак ли сбърках...

• 18 550
  • 226
  •   1
Отговори
# 45
Чакайте, чакайте!  Stop
Кое е сбъркала? Защо трябва да се обяснява на някого, че е сбъркал? Кое е грешката, че е направила каквото иска и чувства и е видяла, че не става. Това не е грешка, а опит. Вие, като по-големи и вече майки на няколко деца, как сте избрали "правилния" път в живота?

Я виж как се казва темата и тогава питай кое е сбъркала! Разбира се, че е сбъркала и то за цели 4,5 години и вместо да се поучи, веднага влиза в абсолютно същата връзка с кофти човек. Страхотен опит. На 16 опитът би трябвало да изглежда доста по-различно от живеене на семейни начала с някакво момче. Представям си след 2-3 години някоя 16-годишна да заживее в нас, нали ще я хвана за ухото и право в детска педагогическа стая, да проверят там къде е майка ѝ и защо не си спи в собствения дом, а обикаля като някоя катунарка къщите на хората.

# 46
Божеее, а си само на 20 години.... Shocked Shocked Shocked Не мислиш ли да учиш? Каква ти е целта в живота - на 20 да си хванеш мъж и да си играете на семейство ли? И после да се чудиш как да си оправяте сметките и да искате пари от мама и тате, ако не дадат кредити теглите..ужас... Съвземи се момиче, върни се при родителите си, вземи да учиш нещо,дори и задочно... Живота не е само от един мъж на друг мъж,скандали и кредити...
студентка съм, задочно, 3та година Simple Smile
Е, нали си на 20 години?Средно се учи до 19....
Не съм гений по математика, ама .....нещо не излизат сметките.    Laughing

Завърших май 2014, започнах септември 2014, септември тази година започвам 3та година... какво значение има ? Относно други коментари ... отидох за живея при бившия си приятел няколко месеца след като завърших, а не на 15. Не заживявам с всеки с който пия кафе или правя секс. Това беше грозен коментар. Мислех просто че така ще избягам от ситуацията в която бях и ще се чувствам добре... дойдох в по-голям град .. просто съм се заблудила и нещата не са така както си представях.. разбрах, че не се случват така нещата... и все пак съм положила доста усилия, от както сме тук, не съм оставала и ден без работа, от предната ме уволниха защото се разболях и още на другия ден бях си намерила друга.. работата ми не е съвсем лека, но плащат кажи речи добре. Ставам сутрин в 4.. давам всичко от себе си за да мога да се оправям сама.. за да отида на изпит пътувам 10 часа през нощта само в едната посока. Не ми е лесно, болно ми е и ме боли, знам че сама си виновна, че съм в такава ситуация и каквото човек сам си направи никои не може да му го направи... за това писах тук, искам просто съвети , не нападки. Че не се прави така и че съм сбъркала и сама знам. Приятели отдавна нямам. Имах една и тя преспа и приятеля ми.. Относно другите.. малко по - малко се отдалечихме и сега съм си сам сама.. Осъзнавам, че така не става и нямам бъдеще.. или поне мисля, че го осъзнавам.. но нямам воля да се прибера в къщи .. ще има много коментари от сорта на " казах ли ти " , " видя ли го , че за нищо не става " и прочее , а аз искам всичко да свърши просто така... да се прибера и него да го няма, никои нищо да не ме пита и да забравя с времето.. Аз имам силни чувства към този човек, не ми е безразличен и именно заради това ми е трудно да кажа ето КРАЙ заминавам си . Тъпо ми е , че всичките ми съученички са по морето , правят си кефа а аз си лягам в 9 , защото от 4 съм на работа но ...

# 47
  • София
Нито един от двамата не е читав. Хвани си трети  Mr. Green
Макар че до някаква степен разбирам второто момче. На 21 години, живял си е с техните, не е мислил за сметки, наеми и храна... и изведнъж се появява някаква девойка и го принуждава да зареже всичко това и да се омотае с кредити, за да живеят заедно Confused Колкото и да е хрисим и разбран човек (не казвам, че е такъв, защото не знам, хипотетично говоря), нормално е да се изнерви в подобна ситуация, при положение, че досега никога не му се е налагало да се издържа сам.

# 48
Обикновено си има причина за такава прилепчивост и често това е липсата на баща. Може и обстановката вкъщи да е толкова зле, че да иска на всяка цена да избяга. Все пак иска съвет, значи има осъзнаване, че нещо не е наред. Затова си мисля, че има и шанс да излезе от този начин на мислене. Малко ми напомня на героинята на Милош Форман от "Любовта на русокосата", и тя така си събра багажчето и се тръсна на нищо неподозиращите родители на един "командирован".

# 49
Макар че до някаква степен разбирам второто момче. На 21 години, живял си е с техните, не е мислил за сметки, наеми и храна... и изведнъж се появява някаква девойка и го принуждава да зареже всичко това и да се омотае с кредити, за да живеят заедно Confused Колкото и да е хрисим и разбран човек (не казвам, че е такъв, защото не знам, хипотетично говоря), нормално е да се изнерви в подобна ситуация, при положение, че досега никога не му се е налагало да се издържа сам.

Аз не го принуждавам да се омотава с кредити, а той с мен . Не обичам да дължа на никого пари, а заради това, че той не се хвана да си намери работа още в началото а се мота се наложи аз да се оправям с намирането и излизането на квартира.. а пари току-така никои не дава.. той вече имаше кредит от бързите , който дори не знам защо а още плащаме, за това от там на мен ми дадоха по - лесно. Но аз моя го върнах бързо и не искам друг, защото както казах, не обичам да дължа на никого пари, но в случая нямах избор.

# 50

а и той да си кажа честно, няма от какво да се изнервя.. то не говори добре за мен де, но до този месец всичко сама си плащам и наема и сметките... защото неговата заплата е по - малка от моята но той не си търси друга работа, а плаща стария си заем ... не знам от какво може да се оплаче... естествено , мърморя за това, но кой не би.. нали е мъж ? Не искам всичко да ми плаща и да ме издържа, но може ли , всичко на мен ? Все пак уж при мъж дойдох да живея, а той май дете си взех да гледам...

# 51
Меган, по добре изтърпи мрънкането в къщи отколкото цял живот да търпиш неудачник.На 21 си момиче виж в какво си се набутала.Работиш като луда , мъчиш се и да учиш, а мъжът до тебе не става за нищо.
ОК имаш чувства разбирам ама само с чувства не се живее.Мен лично само факта да искам пари от родителите си за да платя сметките, докато човка до мен мрънка би убило всякакво чувство.
Ти нямаш никаква сигурност и стабилност  с него а и с предишния.И тази липса на сигурност бавно ще убие чувствата ти.
Ами прави са вашите че той за нищо не става.

# 52
. но нямам воля да се прибера в къщи .. ще има много коментари от сорта на " казах ли ти " , " видя ли го , че за нищо не става " и прочее , а аз искам всичко да свърши просто така... да се прибера и него да го няма, никои нищо да не ме пита и да забравя с времето..

Премести се в града, в който учиш, и си намери квартира и работа там. Явно не искаш да живееш с вашите повече.

# 53
  • София
Megan_M, той нали е живял с техните преди да се съберете? Явно не е свикнал и собствените си сметки да плаща и да носи отговорност. А на 21 не е никакъв мъж още. Момченце си е. Мъжете обикновено доста по-късно съзряват.
Личи си, че въпреки неуспешните си връзки си оправна и имаш мисъл в главата. Използвай я и си оправи живота сама, вместо да си губиш времето и да си късаш нервите с разни неподходящи типове.

# 54
На мен историята ми звучи чак невероятна.
Не знам какви чувства и планове има авторката, но от разказа излиза, че един ден след скандал с гаджето си самоинициативно е решила да се премести на 150 км, в селото и дома на човек, който познава от една командировка, после е живяла един месец (!) у семейството му и го е извела със себе си на квартира, разходите по която покрива тя.
Буквално не мога да си го представя, а не ми липсва въображение.

# 55
Мацка, явно не можеш да се търпиш без мъж. Иначе не си го обяснявам. Я виж колко си оправна,  гледай си живота и излизай с някого, докато се убедиш, че ще ти е добре.с него. Какво отглеждаш някакви инфантили.

# 56
Чакайте, чакайте!  Stop
Кое е сбъркала? Защо трябва да се обяснява на някого, че е сбъркал? Кое е грешката, че е направила каквото иска и чувства и е видяла, че не става. Това не е грешка, а опит. Вие, като по-големи и вече майки на няколко деца, как сте избрали "правилния" път в живота?

Я виж как се казва темата и тогава питай кое е сбъркала! Разбира се, че е сбъркала и то за цели 4,5 години и вместо да се поучи, веднага влиза в абсолютно същата връзка с кофти човек. Страхотен опит. На 16 опитът би трябвало да изглежда доста по-различно от живеене на семейни начала с някакво момче. Представям си след 2-3 години някоя 16-годишна да заживее в нас, нали ще я хвана за ухото и право в детска педагогическа стая, да проверят там къде е майка ѝ и защо не си спи в собствения дом, а обикаля като някоя катунарка къщите на хората.

Не я оневинявам за действията й и не ги смятам за нормални, даден е такъв пример и модел в семейството й и е оставена да си чупи главата. Но не е грешка, Янечек, грешка е ако беше родила и се бе заробила да гледа деца на кръглата нула. Думата грешка за мен значи, че не може да бъде поправено а в случая само детството й не може. Човек взима решения и пробва, като не става, не става, взимаш си урока и продължаваш. А това момиче има нужда от сериозен разговор с родител, а не да й обясняваме колко е сбъркала.
Много от нас на тази възраст са искали да пораснат по-бързо и са правили неща, които не са нормални за съответната възраст и тогава със сигурност не искаш да чуеш колко си сбъркал, а искаш да чуеш подкрепата и някой да ти отвори очите колко малък си. Или по-скоро да те върне на земята.

# 57
Чудя ти се защо си губиш времето с разни неосъзнати мъже. Ти си толкова млада - живота е пред теб. Върни се при вашите - щом имаш хубава работа и къща какво повече ти трябва на тези години. Сега ти е момента да живееш - да излизаш по заведения, да се забавляваш с приятелки, да ходиш по срещи. Какво точно очакваш от тези мъже - да създадете семейство, да имате деца - не е ли малко рано за тези неща. И защо задължително трябва да избираш между новия и стария, като има толкова много млади, свободни момчета. За момиче на твоите години живота не е в това само да работиш, да плащаш сметки, да переш, чистиш, готвиш и т.н. След време и този момент ще дойде и после цял живот това ще правиш - сега е момента да живееш и да избираш мъж, с който да прекараш живота си. Не е нужно веднага щом срещнеш някого да заживяваш с него. Живей си при вашите, харчи си парите за себе си и си гледай кефа.
Горещо ти препоръчвам да ги разкараш и двамата и да си останеш малко сама - да се отърсиш от двете сериозни връзки. За всяко нещо си има време - не избързвай  Peace

# 58
Меган, зарежи го този бездарник, учи си уроците, заживей сама, защото някой ден горчиво ще съжаляваш, че не си го направила. Колко време съм загубила в живеене с родители и бивши, не си струва. Знам, че много ти се иска да си играеш на семейство с някого, но си още млада за това.
От личен опит ти го казвам, и най-чистосърдечно !

# 59
Интересно ми е какво се разбира под "бял боклук". За мен лично обиждащият също е такъв ако не и повече . Ама сериозно - какво е това определение?  Жена, раждаща от различни? Паразитиращ човек? Многодетна домакиня? Зомбиран консуматор?
По темата - авторке, времето не се връща назад. Сгрешила си, ок. Върни се при родителите, движи си нещата с ученето и зарязвай и двамата мъже в живота ти. Абсолютно никакви контакти с тях.

Общи условия

Активация на акаунт