Иначе като малка баба ми ме мъкнеше по кърищата докато бяха там (село до Пазарджик) ваканциите и си спомням, че прибирайки се от полето по един черен път, изведнъж посред нищото, на слъчево време изникна върхушка пред нас. Баба ми ми каза да се прекръстя три пъти. Наскоро я попитах за какво ме е накарала да го направя (тогава и хабер си нямах за съществуването на такъв вид духове), но тя не можа да се сети. Иначе много пъти съм седяла в скута й на седянката с бабичките от махалата, и съм се наслушала на много истории, които за жалост времето е изтрило от паметта ми. Само си спомням, че после ме беше страх да заспя.
Аз съм от видинския край и моето село е близо до Шишенци. При нас няма нищо де, но познати са ходили и са казвали, че не всеки път може да се чуе нещо и, ако се чуе то е за 10 минути. Не повече. По разказите на хората, които живеят там е ясно, че наистина има нещо, но аз мисля, че в повечето случаи са чакали. Те и при нас се чуват. Самата история за изкланите сватбари за първи път я чух от госпожата ми по български в 9 клас. Вечерта ме беше страх да отида до кухнята