Пиза – хотели, транспорт и накъде после?

• 26 282
  • 141
  •   1
Отговори
# 105
Вече се върнахме от Пиза, прекарахме чудни 7 дни, спахме при приятелка, обиколихме Лука, Виареджо, Флоренция, Сиена. Качихме се на кулата в Пиза - 18 евро, множко е, но си заслужава, не е трудно изкачването. Посетихме и Дуомото, Баптистерия и покритото гробище Кампосанто. Отядохме се на сладолед и пици, аз наблегнах и на аперол шприца. Страхотно отношение имат към кучетата, чак видях куче да возят в специална количка за кучета. Лесно се оправихме с купуването на билетите от автомати. Много любезни продавачи. Питайте, ако се сещате нещо.

# 106
Офисите на колите под наем не са в салон пристигащи, а извън терминала на летището в Пиза. Като излезеш от терминала и на дясно ще видите спирка за автобус, който извозва до сградата, където се намират колите под наем. Но може да гледате стрелките по земята за около 3-4 мин.пеша се стига, ние избрахме втория вариант, защото опашката за автобуса беше голяма, а автобуса малък(по-скоро микробус), разстоянието е кратко и се стига бързо. Другото, което е хубаво да се знае е че винаги има опашки и за колите под наем, за всички фирми. Ние взехме кола от Goldcar тогава опашката на нашето гише беше най -малка и чакахме малко повече от час. От летището до Пиза мисля че беше около 7км разстоянието, в центъра на Пиза паркирането е трудно, т.е. няма места, плаща се на машинки на улицата и струва 1.50 евро на час. Ако хотелът ви е в центъра и няма паркинг към него, ти дават талон от хотела , който важи 24 часа слагаш си го на стъклото и няма проблем, но в такъв случай не се паркира на зоната, която се плаща с машинката, а на свободните места, трябва да попитате в кой цвят е маркировката за свободното паркиране. Води се зона за паркиране до 15мин.
Пиза се разглежда за няколко часа, малко градче е и най-важните забележителности са на една място. За качването на кулата има ограничения за деца под 8 год.е забранено, качва се само по стълби(няма асансьор). Лука не ме впечатли особено,може би защото валеше дъжд този ден и не можахме да му обърнем нужното внимание. Но така и така сте там хубаво е да се види.
Сан Джиминяно е много интересно градче, много кули задушевно обстановка, но и той се разглежда за 3-4  часа със обяда.
За мен Сиена беше най-интересен, Сиенската катедрала е Невероятна, красива, истински архитектурен шедьовър. В Сиена може спокойно да си прекарате ден или два.Ако не сте посещавали Флоренция,може да пропуснете всичко останали градове и да се отдадете на Флоренция и времето пак няма са ви е достатъчно, за да видите всичко и да се насладите максимално на живота там.

# 107
  • Пловдив / София
Има ли някой с пресни впечатления от трансфер от летището в Пиза до Флоренция.
Намерих в интернет инфо, че в момента временно са спрени най-евтините автобуси на Терравижън.
Била съм във Флоренция 2013, но тогава кацнахме в Болоня и си спомням, че имаше някакво бусче директно от летището.
Дали същото има и в Пиза?

# 108
Не съм се интересувала точно за такива трансфери, но като се излезе от летището в дясно има павилион за трансфери до Флоренция, вижда се от далеч. На паркинга пак там има също големи табели от къде тръгват. Ето схема:
Скрит текст:

Иначе, ако някой се интересува за транспорт от летището до гарата, автобуса Lam rosa, вече не ходи до летището.
Може да се придвижите с влакчето People Mover, сградата от където тръгва се намира в ляво от изхода, също се вижда добре.

# 109
Здравейте,самолетът ни пристига по   разписание в 22.45 на летището в Пиза.С какво да се придвижим до Централната ЖП гара,където е хотелът ни,след като LAM Rossa вече не ходел на летището и според сайта на Trenitalia ,последното влакче от летището е в 21,03.Предварително благодаря.

# 110
До Централна ЖП гара има- няма половин час от летището пеша.
Иначе влакчето работи от 6,00 сутрин до полунощ.
http://www.pisa-airport.com/en/the-passengers/transport/people-mover.html

# 111
Благодаря!

# 112
  • BG
Здравейте!Видях,че сте писали за полет до Болоня.Пoнеже мислим за февруари да летим ди там и съответно да нощуваме 3дни там,може лi да му кажете повече подробности.Къде най добре да резервирам хотел като локация и примерно може ли да пoсетим Пиза или Флoренция илi Венеция и с какъв транспорт и колко струва билетето?Мнoго ще съм благодарна акo спoделите...Хубав ден..

# 113
Здравейте!Видях,че сте писали за полет до Болоня.Пoнеже мислим за февруари да летим ди там и съответно да нощуваме 3дни там,може лi да му кажете повече подробности.Къде най добре да резервирам хотел като локация и примерно може ли да пoсетим Пиза или Флoренция илi Венеция и с какъв транспорт и колко струва билетето?Мнoго ще съм благодарна акo спoделите...Хубав ден..
Всичко това го пише в темите

# 114
  • BG
Тъй-като не откривам темата,затова попитах,ако може линк  прикачете,ако е толкова трудно да се отговори.Благодаря..

# 115
Здравейте!
Момичета съжалявам, че нахлувам така, но лутайки се от тема в тема на къде точно да насочим семейното си пътуване тази пролет, се върнах отново към Пиза. Питането ми е такова: някой ползвал ли е Фиренце кард - 72 евро за 72 часа и 72 обекта? Пише че деца до 18 години влизат безплатно с член на семейството, който има такава карта? Изгодно ли би било си вземем такава с моят мъж а да влизаме четиримата.

Мислех си за 7 дни престой в този регион, предвижване най-вероятно без кола .... Не съм наясно още, но бих била благодарна на инфо по въпроса

bouquet

# 116
  • София
Здравей, аз ползвах Фиренце кард преди 2 години и за мен беше много изгодна. С една карта влизах заедно с 2 деца - на 10 и на 16 години (на 16-годишния поискаха да видят лична карта при самото получаване на картата).
На по-натоварените обекти има отделни опашки за притежатели на Фиренце кард. Ние се възползвахме, за да се качим на купола на катедралата. На никое друго място не ни се наложи, но за Уфици също важи това предимство.

Дали ще е изгодно за вас обаче, трябва да прецените сами - според това колко и кои музеи смятате да посетите. Доста от музеите са безплатни до 18 години.

# 117
Здравейте, ако някой е ползвал трансфер  Пиза -Флоренция  с влак скоро, ще се радвам на  съвети,тъй като в Пиза пристигаме късно, в 22:45 по разписание, а доколкото се ориентирам, последният влак е в 23:00.
Благодаря предварително !

# 118
  • София
Здравейте, каква е цената за наклонената кула, защото чета на едни места е 18 евро, на други 23 евро? 🤔

# 119
Здравейте, каква е цената за наклонената кула, защото чета на едни места е 18 евро, на други 23 евро? 🤔
18 € мин.година без значение възраст. На място ги купихме за след няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт