Пиза – хотели, транспорт и накъде после?

• 26 306
  • 141
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за съветите. В Пиза резервирах място с паркинг и това много ли улеснява. Още се чудим дали въобще да наемаме автомобил, заради паркирането във Флоренция. С влака за петима излиза 84 евро, което е наема на автомобила за 24ч. Та затова се  чудим още. Не искаме да паркираме в центъра на Флоренция. Ние обичаме да ходим. Не знам още нищо за този град - пътеводител ще си взема чак в понеделник. Ако е  като размер е колкото Амстердам или пък Венеция няма проблем да паркираме и в по краен квартал.

Ако ходите с влак- на вестникарските будки продават по 2- 2.50€ карта на Флоренция със забележителностите. Там ми се вижда абсурдно да се движи човек с кола. Пеша ще обиколите най- важните обекти за 3-4 часа, освен ако не чакате на опашка, за да влезете или се качите някъде.

# 76
  • Под гъбата
В Амстердам определено има повече паркинги! Ходенето пеш из Флоренция е за предпочитане. Уличките на места са доста тесни и пълни с туристи.

# 77
  • На земята, която е всъщност звезда.
Освен всичко друго, мотористите изскачат буквално от нищото, засичат те и хич не им пука, че си щал да ги размажеш и са ти изправили косата.

# 78
Здравейте! Искам да попитам, как се стига от летището до центъра на града и как излиза като цена? Ще бъдем 5-ма и трябва да се разделим в 3 стаи или апартамент... В букинга апартаменти, подходящи за петима не откривам. Ако знаете нещо подходящо, моля да ми препоръчате. Благодаря предварително!  bouquet

# 79
  • София
Здравейте! Искам да попитам, как се стига от летището до центъра на града и как излиза като цена? Ще бъдем 5-ма и трябва да се разделим в 3 стаи или апартамент... В букинга апартаменти, подходящи за петима не откривам. Ако знаете нещо подходящо, моля да ми препоръчате. Благодаря предварително!  bouquet

Ще ти пиша ЛС.

# 80
  • Под гъбата
С автобус за 2 евро билет на човек или пеша. Зависи до коя точка на Пиза искате да стигнете. Използвайте гугъл мапс, там излиза номера на автобусите.

# 81
Този хотел е на една, две пресечки от гарата:

http://www.booking.com/hotel/it/lapacepisa.bg.html?aid=323175;la … total;ucfs=1&

Препоръчвам. Мебелите не са от най-модерните, но е чисто  и приятно. Понеже е близо до гарата, е удобно за Лука, Флоренция...
На пропускайте закуската в този хотел! Много е добра блок-масата. chef

Точно след църквата Chiesta di Santa Maria del Carmine   влизате в уличката и накрая на самата улица има една пицария. https://www.tripadvisor.it/Restaurant_Review-g187899-d1403886-Re … Pisa_Tuscany.html Рзботи след 7,00 часа и предлагат 1 метър пица за 4 човека. Не мога да намеря името. Ако сте наблизо, пробвайте. Пиците се правят на пещ.

А точно от ляво на същата църква има едно хубаво заведение с вина от Тоскана, хубава кухня. И него препоръчвам.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 19:00 от ябълка

# 82
Благодаря на всички, които ми писахте! Информацията ми беше полезна и вече запазих апартамент. Сега остава да решим, дали го даваме лежерно и да се размотаваме из старата и новата част на Пиза, или да си дадем зор и да разгледаме и Флоренция. Как е времето там през февруари? Ходила съм във Венеция, Удине и Порденоне през февруари и времето беше много приятно, слънчево. Но това все пак не е критерий Simple Smile Много харесвам хотелите тип agriturismo, но в такъв бих отишла, само ако съм на романтично пътуване с любимия човек. В нашия случай сме компания и вариантът с локация в центъра е оптимален за различните настроения и характери.

# 83
Ние ходихме във Флоренция този февруари. Беше идеално. Отидохме в Уфици да си купим билети за следващия ден и помислихме, че не сме на правилното място - нямаше никакви хора на касата! Направо не можах да повярвам. А по улиците и заведенията пак си беше пълно, е, и в музеите не бяхме само ние Simple Smile. Не мога да си представя лятото каква блъсканица ще е в жегата.

# 84
  • Под гъбата
eur,, за колко дни сте? Пиза е приятна за разходка, но и Флоренция си заслужава Simple Smile  Не бях подготвена за многото магазинчета с кожени изделия и обувки! Толкова бижута също не бях виждала, както и китайски туристи Simple Smile

# 85
Ние ходихме във Флоренция този февруари. Беше идеално. Отидохме в Уфици да си купим билети за следващия ден и помислихме, че не сме на правилното място - нямаше никакви хора на касата! Направо не можах да повярвам. А по улиците и заведенията пак си беше пълно, е, и в музеите не бяхме само ние Simple Smile. Не мога да си представя лятото каква блъсканица ще е в жегата.

бяхме в Пиза, Флоренция, Сиена, Волтера, Лука, селата на Чинкуе Тере... в разгара на август - да, топло беше, но не и нетърпимо - стари, каменни сгради, с много сянка из централните тесни улици, така че не е нищо страшно Simple Smile

# 86
I am the same, за 3 дни сме.
Какви магазинчета за кожени изделия? Къде? Какво си заслужава да се купи от там?

# 87
  • Под гъбата
I am the same, за 3 дни сме.
Какви магазинчета за кожени изделия? Къде? Какво си заслужава да се купи от там?
Във Флоренция са магазините!

# 88
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз си купих кожена чанта от пазара с Праселиньото. Продавачът ми я намали и я взех за 35 евро, което си е без пари за чанта от дебела естествена кожа. А като се прибрах в БГ реших, че не може всичките тези кожени чанти да не могат да се пазаруват онлайн. Права бях.  Grinning Открих сайт за пазаруване на флорентински кожени чанти, страшно много модели и цветове, но естествено се са по- скъпи от цената им на място. Да не говорим, че я няма и емоцията. Все пак, е опция, ако искам хубава чанта от естествена кожа на прилична цена, а не се очертава скорошно ходене до Италия.

# 89
Аз си купих кожена чанта от пазара с Праселиньото. Продавачът ми я намали и я взех за 35 евро, което си е без пари за чанта от дебела естествена кожа. А като се прибрах в БГ реших, че не може всичките тези кожени чанти да не могат да се пазаруват онлайн. Права бях.  Grinning Открих сайт за пазаруване на флорентински кожени чанти, страшно много модели и цветове, но естествено се са по- скъпи от цената им на място. Да не говорим, че я няма и емоцията. Все пак, е опция, ако искам хубава чанта от естествена кожа на прилична цена, а не се очертава скорошно ходене до Италия.
А кой е сайтът?

Общи условия

Активация на акаунт