Искам да кажа ... (82)

• 70 552
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Жаке, да ти е жива и здрава малката сладурана  Hug

Никитка, много гадно за колата. Дано имате автокаско. Ако не, здраве да е  Peace
Колкото до руснаците.
В к-кса на морето основно са руснаци. Цяла седмица нямаше никакъв проблем - културни, почти не забележими. Простити, пожалуйста и т.н. Сладури. Основно баби командировани с внуците. И бебета - мънички и тихички. Невероятно.
Обаче в петък като пристигнаха българите и настана олелия. Гошко излез от басейна, Гошко влез в басейна. Неее-искаааа-м. Няма не искаш гладен си, жаден си. Ела веднага. И все от този род и умножено по броя на подрастващите  Laughing

И моите деца съм ги подложила на хранителен режим. Нещо средно между разделно хранене и 90 дневната.
Като пропускаме драстичните дни. Ми има ефект и то голям  Peace

# 211
Лято, детето ти ще ходи ли в ясла, градина?
Ако не, тогава не се притеснявай да заявиш на личната, че ще слагате ваксини по 1 или както ти прецениш.  Не може нищо да направи и ще трябва да се съобрази с теб.

# 212
  • В Космоса
Ох, днес чакаме пред лекарския кабинет, идват хора, питат кой е последен, сядат, чакат и т. н. По едно време дойде един господин с куфарче и директно влезе. При което един друг господин, ще спестя описанието на външния му вид, но съм сигурна, че каквото си представите, ще се доближи до истината, се възмути " Тоз ся зако влезе?" Останалите клатят глави съпричастно-недоволно, а жената, която чакаше пред вратата каза: "От здравната каса, проверка". Съответно чакащият пациент изстрелва "Ни мъ интирисува от къдей. Аз ши съ насера." Joy Всички изразиха съчувствие  и го пуснаха да мине пръв, а междувременно  той с ентусиазъм разказа кога и как го било напъвало.  Crazy

Докторът пък се оказа много мил човек и даже не ни взе пари за преглед.

# 213
Aкаша  Joy.

Жаки, да ви е живо и здраво детенцето.

Лято, съгласна съм с Янечек. Ти решаваш за детето си. Направете консултация и с друг педиатър в по-голям град ако ви е възможно.

# 214
  • София
Жаклин, жива, здрава и много щастлива да е прекрасната ти принцеса! Много е красива.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 18:42 от buni

# 215
Жаки, живо и здраво да ти е малкото Жаклинче, да е много щастлива и да е все така забавна розовата ти принцеса  Heart Eyes Много е красива и много е порастнала. Весел празник и много желани подаръци  Simple Smile

# 216
      Честит рожден ден на Овиколепната/ така ли беше? Simple Smile/ Жаки bouquet
Да носи радост на цялото семейство!

Няколко думи за моя опит с хомеопатията, слагам в скрит текст за когото е интересно:

Скрит текст:
  От самото начало ще кажа, че нито съм ЗА, нито Против, отскоро я ползвам и още нямам категорично мнение. Но от изключителен скептик започнах да виждам вече макар и с мравешки стъпчици ползи.

В ДГ детето ми страдаше от чести бронхити. Случи се така, че в една година след бронхит направи двойна пневмония и после още три бронхита. Къде на ДЖ П, къде на частен лекар...Изпи с литри антибиотици, както и сиропи. Имаше една постоянна задна хрема.  Случвало се е да се разминава и без антибиотик.
       Когато беше на 5 г. извадиха трета сливица.Детето започна да се храни, до момента беше ужасно злоядо. Бронхитите се разредиха, но не отминаха. Съмнения и изключвания на алергии, пак съмнения, пак изключвания и т.н. Всяка хрема и кашлица се превръщаха в кошмар.

Това, което ми правеше впечатление на мен, но не и на лекарите, макар и бегло да съм споменавала е, че при рязка смяна на ситуацията ,детето започваше честите боледувания. Така най-много боледуваше след смяна на детските учителки в градината с такива, които не се отнасяха ласкаво както предишните, в началото на първи клас и в ІІІ клас, когато се наложи да смени училище. Не съм лекар и затова съм споделяла бегло тези си наблюдения, но те бяха факт.

От м. октомври мин. година детето е на хомеопатия. Като цена за преглед е скъпо, но като предписване на препарати/ или както там се казват лекарствата /никак не е. Да, на хомеопат давам по-висока сума, отколкото на частен лекар и то в пъти.  Частният лекар- мн. добър педиатър, всъщност и съм му много благодарна за това, което е било, но сърцето ми се късаше от това, какви неща се изписват на детето.Детето ми е изпило с литри не, ами с бъчви вентолин, отделно другите "красоти" .Алергологът пита "Ама защо вентолин", то няма алергии , обаче а, иди ходи не давай ,като ти е предписано от лекар.Отделно други сиропи, отделно капки за хрема, АБ  или не, но винаги един сериозен пакет препарати.Случвало се е и на инхалации да го водим,да се реагира незабавно с урбазон.

От октомври, до ден днешен детето се разболя само веднъж. В деня, в който се разболя и писах във ФБ групата на класа да ми дадат домашните се оказа, че има 14 болни деца в един и същ ден!Повечето не бяха боледували от ДГ.
      Много се чудех какво да направя, децата имат "лошия навик" да се разболяват в събота рано ...Устисках до понеделник да не давам нищо. В понед се обадих, че няма да ходя на работа и алтернативата беше или да вися без час пред хомеопатията или на ДЖ.П. Детето беше с Т и избрах Дж.П. Тя е изключително добър диагностик и ми предписа АБ, но само ако се повиши още Т на др. ден. Е, детето ги пи, сравнително бързо се оправи. След това, за следв. преглед споделих с хомеопатката, направи ме на нищо. И с право, според мен.

Състоянието на детето към днешна дата е много добро,преди всичко защото го няма вечното подсмърчане .Сънят му е спокоен.Настъпиха и някои положителни поведенчески промени.

В момента борим  още един проблем, косвена последица от вечните хреми и бронхитите. Много се надявам да се справим и с него, защото отлагаме лека оперативна намеса. Не съм сигурна в крайна сметка какво ще предприема и дали няма да се предам.Но имам надежда.

Лечението с хомеопатия е малко тегаво ,защото трябва да се спазва и хомеопатична дисциплина. Но се свиква, дори детето напомня какво може и какво не. Когато го почерпят с шоколадов бонбон, казва, "АЗ съм на хомеопатия" и не си взема. Аз много обичам всичко ментово, но пред него не ям.
     И въпреки всичко ,пак не мога да посъветвам някого- лекувай се с хомеопатия или не се лекувай. Просто излагам факти. Но от абсолютен скептик, в един момент виждам ползи, които не мога да не споделя.
      В известна степен съжалявам,че не съм почнала по-рано с хомеопатия.И пак не мога категорично да препоръчам. Но ако мога да дам някакъв съвет той е - когато избирате хомеопат и въобще лекар, гледайте той да е добронамерен човек. Била съм при лекари, в които има някакво високомерие, шапка им свалям за успехите и знанията, помагали са, но като цяло те не влияят добре на оздравителния процес. Това са мои наблюдения, съвсем не случайни.

И още нещо, извън хомеопатията: Аз не съм майка -маниачка на тема здравословно хранене. Никога не см заклеймявала категорично един или друг продукт. Но се старая да поддържам у  детето естествен и в съответствие с природата вкус. Моето дете с удоволствие хапва супа от коприва, дори в някои случаи собственоръчно набрана от нас. Тиквички  ориз, телешко варено, телешко с бамя, като месото е доставено от производители на село.Яде сезонни храни, никога- ягоди през януари или кайсии през март.Заради бронхитите от физиотерапевт получих съвети да огранича млечните продукти и особено млякото. Синът ми много обича мляко, но когато започне да "гъгне" , изключвам този продукт от менюто.Никога не е пил газирано, освен веднъж, една чаша фанта, не непосредствено след отварянето и.Не забранявам, но гледам да не създавам навици към неприемливи за мен храни. Винаги и навсякъде може да опита нещо ,което не съм му давала до момента, не правя драми.

Почти целогодишно пие чай от шипки, собственоръчно набрани от мен от изключително чисто място. В чая не слагам и грам подсладител- нито мед, нищо. Пие го вместо вода, често си носи и на училище и му харесва.

# 217

[/quote]

Колело има, ролери и тротинетка също. Колко ги използва - друг въпрос  Laughing

mariat - хубави идеи, обаче... Майка ѝ е купила обеци, златни. Между временно се оказа, че има проблем с дупките и сега трябва да чакаме да зараснат. Стая ѝ направихме по-миналата година, пак за рождения ден  Mr. Green  Отделно сме в мебелния бранш и това за нея не се числи точно подарък  Laughing

С две думи, трудна работа. Онзи ден я накарах тя да си избере. Не знаела какво иска  Crossing Arms

Това със снимките звучи добре, но май не е точно за нас. За срамотите имаме много малко снимки, а четиримата заедно сигурна са 2-3  Blush
[/quote]

Дотук само предложения за материални подаръци - всяко чудо за три дни. Щом сте в София, можеш да направиш подарък преживяване - имате толкова много места и инициативи, в които да се включите, и да се подари спомен.

# 218
Ванила, не сме в София. На дупето на географията сме  Peace

# 219

Дотук само предложения за материални подаръци - всяко чудо за три дни. Щом сте в София, можеш да направиш подарък преживяване - имате толкова много места и инициативи, в които да се включите, и да се подари спомен.
За 10 рожден ден дъщеря ми си поиска да я заведем до Природонаучния музей. Точно защото не сме от София за съжаление този подарък все още виси. И аз го чакам с нетърпение, но винаги има нещо по- важно за правене.

# 220
  • До морето
Да е честита рожденничката! Прекрасна е, прекрасна!  Да ви е жива и здрава и да му мисли баща й, ще му пуши главата каквато е овиколепна  hahaha
И синът ми след 20 дни става на сериозната възраст от 4 години и тече трескава подготовка. Аз пък правя кръгли 30 и гледам да не се депресирам много, ама миналата седмица си видях първите бели косми.

За хомеопатията, щях да пиша, но Екатерина и Светкавица, май са казали всичко. Интересно как привърженицете на хомеопятията рядко си позволяват категоречно да отричат конвенционалната медицина и да слагат етикети, а обратното е много често срещано...

# 221
Благодаря ви за пожеланията, момичета. Партито в градината е било страхотно, когато е влязла Елза, Жаки загубила ума и дума. Седяла, седяла и й казала- Елза, аз много харесвам вашият филм и вашата рокля:))) Имало много игри и награди, много емоции за децата. Това са най- добре похарчените ми пари за всички времена:)
Сега сме на луна парк, вече час играят и няма изгледи за тръгване;) Аз ще наваксам с форума:))

# 222
Днес за първи път ми се случи на интервю за работа да ме питат дали имам деца.

- А кога смятате да имате деца? Но вие сигурно имате сериозна връзка, човекът до вас не иска ли деца? Как може да сте сигурна, че утре няма да искате? А ако забременеете случайно ще го оставите или ще направите аборт? Кариерата ли е важна за вас или децата?

Отговорих, че ми е важно да не работя с психопати и си тръгнах. През целия път на връщане си повтарях наум "Тия сериозно ли? Ама тия наистина, сериозно ли?!"

# 223
  • Tам през Атлантическия океан
Toва е недопустимо и непрофесионално  Rolling Eyes
да питат така  ooooh!

Всъщност още ли ги има това в БГ , автобиография за работа придружена със снимка. Rolling Eyes

# 224
  • Mediterraneo

Всъщност още ли ги има това в БГ , автобиография за работа придружена със снимка. Rolling Eyes

А къде го няма? В Испания за всичко ти искат автобиография със снимка...

Общи условия

Активация на акаунт