Опит за военен преврат в Турция!!!

• 170 295
  • 1 525
  •   1
Отговори
# 90
Ердоган избиваше много млади прогресивни турци, които протестираха срещу неговия диктат .
Той вкара в затвора много журналисти, които са дръзнали да го критикуват ,
отделно избиваше ежедневно кюрдите ...Всичко това трябваше да избие някъде .
Как може някой да излезе в защита на такъв .

# 91
Помня как преди години предприеха яки мерки точно по заповед на Ердоган. И то заради парк, да му се не знае. Така че що не сега пак?

# 92
Добре, а армията не е ли привърженик на Ататюрк и идеите му? Точно турчин ми е обяснявал как армията пази тези идеи на Ататюрк за светска държава, които към момента не са точно пазени от Ердоган.

# 93
Вече имаме стрелба на единия мост по цивилни.
Допълват, че хеликоптер е стрелял и в Истанбул.

По БТВ води Светльо Иванов bowuu

# 94
Добре, а армията не е ли привърженик на Ататюрк и идеите му? Точно турчин ми е обяснявал как армията пази тези идеи на Ататюрк за светска държава, които към момента не са точно пазени от Ердоган.
Не. Първото нещо, което Ердоган направи като дойде на власт, беше да хвърли в затвора над 500 военни, които не му бяха удобни.

# 95
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Егати! Стрелят по хората.

# 96
Леле леле! Стрелят се по улиците... Страшно е.... Пак ще броим жертви утре. Sad

# 97
Егати! Стрелят по хората.
Е, какво да правят? Предупредиха да не излизат. Те юруш на маслините! Ми армия е това, не оловни войници. Казаха хората, че ще има избори. Можеха да изчакат 2 седмици и тогава да изберат когото искат. не да се врат между куршумите.

# 98
Командирът на Първа Армия /?/ Умит Дундар казал, че не подкрепя преврата /според Стратфор, цитиращи Дейли Сабах/

# 99
  • София
Вече имаме стрелба на единия мост по цивилни.

Американците съобщиха, че може да изтеглят военните си от Турция, независимо, че е в НАТО.

# 100
Кажете нещо в няколко думи за Гюлен.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%82%D1%85%D1%83%D0% … D0%BB%D0%B5%D0%BD
наистина от трън та на глог
Дано не се потвърди.

# 101
  • София
Ако превратът действително е от привърженици на Гюлен, то армията не е това, което сме чували и чели. Би трябвало да е привърженик и стожер на идеалите на Ататюрк, ама ... направо ме отчаяхте с тази новина за Гюлен. Той е откровен ислямист. В крайна сметка беше с Ердоган, докато не се скараха за власт.

# 102
Дейли Сабах пишат, че превратаджиите се оттеглят от летището и двама генерали са арестувани.

ПП Всичко е догадки, според мен - и това за Гюлен и за това кой има превес. Според отразяващите.

# 103
Ако превратът действително е от привърженици на Гюлен, то армията не е това, което сме чували и чели. Би трябвало да е привърженик и стожер на идеалите на Ататюрк, ама ... направо ме отчаяхте с тази новина за Гюлен. Той е откровен ислямист. В крайна сметка беше с Ердоган, докато не се скараха за власт.
Всъщност май Ердоган го пусна този слух за Гюлен. Никъде не видях потвърждение, че е замесен или че армията го слуша.

А нещата са абсолютно ненормални - вече и от джамиите призовават хората да излязат по улиците. Е това ако не е промиване на мозъци, ей па на.

# 104
  • густо майна Филибето
Значи просто сменят марионетката, защото старата започна да къса конците Thinking

Общи условия

Активация на акаунт