Опит за военен преврат в Турция!!!

• 170 298
  • 1 525
  •   1
Отговори
# 765
  • където ми харесва
Тя не е от трезвомислещите.
Не уважава национализма под никаква форма, така че е нормално да симпатизира на Ердоган.
А това , което става сега в Турция какво е? Демокрация или религиозен национализъм?
Тотална диктатура.

# 766
Скоро четох, че Ататюрк бил син на помаци от Неврокоп! Баща му починал, майка му се оженила повторно за турчин, който го осиновил и пратил във военно училище. И останалото е история. На практика е етнически българин, обаче Simple Smile
То , ако се направи проверка на гените и има начин се опасявам, че ще се окажат половината турци етнически българи.

# 767
За Ататюрк не знам длаи е етнически българин, но за Ганчо четох, че е етнически поислямчен грузинец Simple Smile))

А, Александрия, като си почнала за елита и тн, в английската преса излезна за палатите на Ердоган, шопохолизма на жена му, която на едно пазаруване изхарчва 20 000 и тем подобни. Та недей ти пробутва твояят не стига, че побъркан, откачен и ислямистки, ами и корумпиран псевдосултан. почна се с плюенето по Ердоган в западната преса, което означава, че не му остава много.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 12:49 от OX'AMAH

# 768
Аз току що си редактирах поста, понеже се оказа, че има твърдения, че е етнически албанец, испанец, евреин... Извинете за дезинформацията, явно всичко са само спекулации и не се знае какъв точно е произхода му.

# 769
В Уикипедия пише, че баща му е албанец. Всъщност той е искал за българка да се жени, но това го премълчават (екскурзовода уж не го знаел) Жени се ,но няма деца , а осиновява (по спомен, след многократно запитване от любопитство) Не е толкова и той бял и добър за историята , особено за арменци и гърци, но за народа си и като политик няма да имат скоро такъв.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1% … D1%8E%D1%80%D0%BA

# 770
  • София
Всеки НОРМАЛЕН българин, който милее поне малко за България би трябвало да се притеснява от Ердоган, а не от Ататюрк. Не за друго, а защото ислямизация И неоосмански мераци са много опасни за нас. 

Разбира се, най-малкото, защото Ататюрк отдавна е покойник, а и идеите му не са актуални, а са out of date. Аз определено предпочитам Османската империя пред модерна Турция. Изобщо, империите ми импонират много повече от националните държави.

п. п. Колкото до произхода на Ататюрк, аз знам, че бил евреин. Не че има някакво значение.

# 771
Ще ме умориш от смях - "предпочитам империите". Дори когато граничиш с такава и тя има амбиции да се разраства и има съвсем друга религия и ценности?

# 772
империите ми импонират много повече от националните държави  Joy Joy hahaha #Crazy

# 773
Аз определено предпочитам Османската империя пред модерна Турция.

Правилно, това предстои и е целта според мен. Възраждането на една империя е опасно нещо , особено Османската, ясно защо. То и това е може би мотивът така да е харесван Ердоган - събужда стари спомени, мераци и интереси. За себе турците може и да виждат полза, ама ние каква имаме та да харесваме това не знам.

# 774
# 775
  • в кукувиче гнездо
В Уикипедия пише, че баща му е албанец. Всъщност той е искал за българка да се жени, но това го премълчават (екскурзовода уж не го знаел) Жени се ,но няма деца , а осиновява (по спомен, след многократно запитване от любопитство) Не е толкова и той бял и добър за историята , особено за арменци и гърци, но за народа си и като политик няма да имат скоро такъв.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1% … D1%8E%D1%80%D0%BA
Искал е за българка да се жени, да. Прабабата на моя приятелка е била тази жена. Виждала съм я на снимки и знам от мноого време за тази любовна история. Само не помня защо не се беше получило нищо - дали защото той е бил вече женен или заради родителите. Апартаментът на въпросната жена се намира на Цар Освободител...

# 776
Може ли директен линк към пдф файл? Не можах да сваля такъв. Sad

Първите два са пдф. На който и да кликнеш, се сваля.
http://bookzz.org/s/?q=The+Next+100+Years%3A+A+Forecast+for+the+ … xtension=&t=0

# 777
Мисля, че той се жени много по-късно, като се връща в Турция. Чела съм и по нашата преса за това, но в Турция ,като бяхме и попитах уж нямало такова нещо и не се знае. Иначе бащата на момичето е военен , не може да си представи за друговерец да я ожени , че и турчин. Бащата отказва , младите са се харесвали. После май я жени за някакъв офицер , нещо такова си спомням ,разделени и нещастни са и двамата в личния си живот. Той никога не я забравя . Всъщност почти по задължение се жени много години по-късно, аз поне така знам.

# 778
В светските райони на Истанбул не може да се види забрадена жена. Преди 10на дни бях там- в Бебек, Тарабия , Саръйер ,нататък- пълни ресторанти и барове с красиво облечени мъже и жени, къси панталонки и потници, пиещи алкохол и веселящи се. По време на събитията моя приятелка беше там и каза,че е опустяло и всички са се прибрали по къщите си, все едно бомба е паднало. Намало е всенародни веселия в тези райони. За съжаление, по-голямата част ,предимно простолюдието са с бурките по улиците. Тъжно, много тъжно

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 14:34 от monda

# 779
Българската изгора на Ататюрк не е била омъжена когато са се харесали.
Но баща и е бил висш царски военен и не е разрешил връзката.
Иначе преди това го е приемал редовно в къщи, водил е дълги разговори с него.
Но като разбрал за симпатиите го отрязал с мотива, че  не е християнин.
После са побързали да задомят момата.

Общи условия

Активация на акаунт