Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 150 761
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Last night   http://www.imdb.com/title/tt1294688/?ref_=nv_sr_1
Филмът е хубав, правдиво пресъздава ситуацията и отношенията, Кийра Найтли и Guillaume Canet играят страхотно и усетих химията помежду им.  В крайна сметка, обаче, филма ми остави едно отвратително и необяснимо чувство накрая. Съжалявам, че не мога да се изразявам писмено като някои съфорумки, за да обясня колко ме докосна филма.

# 241
  • София
Великолепната седморка (The Magnificent Seven)
http://www.imdb.com/title/tt2404435/?ref_=nv_sr_1

Римейк, по римейк, вдъхновен от класика. Сложна работа... И нещо не се е получило много добре. В смисъл, не е лош филма, става за едно гледане, но по време на гледането му, включително и след неговия край не почувствах нищо. Просто търпеливо изчаках краят му. Според мен, за да имаше по-голям шанс да ми хареса (сега говоря за себе си, не по принцип), трябваше да бъде една идея по-мрачен и клишираните и типични намигвания да се сведат до минимум.
Също така и от силния каст очаквах повече. Бих отличили Винсът и донякъде Итън. Питър също се справя добре, като злодея. Един силно изразен отрицателния образ, типичен за този тип филми от едно минало време.

Добрият великан (The BFG)
http://www.imdb.com/title/tt3691740/?ref_=nv_sr_1

ГЗД - Големия разочароващ провал!
Не съм чел книгата, но ако това се води за добра адаптация, то няма и да го направя, защото с нищо не бях докоснат. Явно Спилбърг е загубил своето неповторимо умение да разказва или просто генерално не са се получили нещата. А какъв екип само. Маестро Спилбърг + Джон Уилямс + Януш Камински. Което за пореден път потвърждава тезата, че сбор от големи имена в повечето случаи не води до голям филм.
Голяма скука и досада. Банална история, разочароващо поднесена за крайния зрител. Момичето в главната роля през цялото време ми стоеше изкуствено, а и беше много досадна. Великана през цялото време изглеждаше нелепо около нея. Абсолютна гротесна карикатура. А накрая като намесиха и кралицата ми дойде твърде много.

# 242
Гледах на кино Every Thing Will Be Fine (2015) Много нежен филм за страданието, творчеството, спасението и всички останали Вим-Вендер-ски теми. Интересно е заснет - има едно особено движение в някои от кадрите. И музиката! И изобщо - майсторска работа във всеки аспект. Филмът не е за забавление определено, но мисля, че много би допаднал на сериозните кинофенове. ;–) Аз определено си прекарах добре с него.

И снощи - Now You See Me 2 (2016). Защо изобщо си го причиних това? В най-добрия случай това е филмче за 13-годишни, без да имам нищо, ама нищо против тази възраст. Wink

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 23:27 от scaramouche

# 243
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хехе, Скарамуш, да се отпиша от групата на сериозните кино-фенове значи Whistling. Много досаден ми беше този филм и заради единия красив Франко и близките планове на фантастичното му лице го догледах.

п.п. някъде бях чела, че е ползвана 3D-камера за заснемането с идеята да се хванела емоцията на актьорите, ама споменът е мътен и не гарантирам достоверен

# 244

Ха, не, Джо, разбира се, че не, ами по-скоро моята преценка за това какво би харесало на сериозните кинофенове не е правилна. Simple Smile И нищо чудно няма де, понеже аз не съм точно от тях.

Със сигурност има нещо в заснемането и на кино определено се усеща, на мен ми беше приятно.

# 245

Bridgend- изключително мрачен и загадъчен филм по действителни събития, препоръчвам горещо. Атмосферата му е наистина неповторима.

На този му хвърлих доста стабилно око онзи ден и някакъв тъп коментар ме отказа да го дръпна. Не знам защо се подведох, може би и заради оценката му, която май беше още по-ниска тогава.
Току що го изгледах по ваши перопръки, но нещо не го схванах. Не ми стана ясно защо се самоубиват, какво ги кара да го правят, дали съм изпуснала нишката, или изобщо не става ясно.

# 246
Не става ясно, Теичка. Сякаш не е и това идеята. А и в самият град са се самоубивали в продълбжение на десетилетие, без някога някой да разбере защо, та няка как филмът да ни даде отговори.

Скарамуш, те и сериозните кино-любители си имат подкатегории. Някои харесват Триер, някои пък Хичкок. Hug
Лично на мен в този филм не ми допадна, че в стремежа си към идеална форма съдържанието леко куцаше. За което има вина и Франко, който игра много неравномерно- на моменти беше много автентичен, а на моменти крайно изкуствен. Едната Шарлот не стигаше да вкара автентична атмосфера и филмът стоеше фалшиво (за мен). Иначе дори и на компютър изглеждаше красив, предполагам на голям екран е бил вълшебен.

# 247
Да, права си. Което провокира още повече любопитството ми и ще се разровя в нета. Ако не е нахално бих искала да ми препоръчате нещо подобно на филма.

# 248
  • Пловдив
Гледах "Палави мамчета", става за убиване на времето, но не е нещо особено...

# 249
Да, права си. Което провокира още повече любопитството ми и ще се разровя в нета. Ако не е нахално бих искала да ми препоръчате нещо подобно на филма.
Аз не гледам често подобни филми, та в момента се сещам само за този на София Копола The Virgin Suicides. Може би Акаша ще помогне повече. Peace

# 250
  • В Космоса
Ами аз още не съм го изгледала 'Bridgend', но що се касае за самоубиствена тематика наскоро гледах The Veil, не е за отличен, но по-нестандартен е такъв. Сещам се и за един, който обаче е доста брутален и не е особено препоръчителен за хора с по-слаб ангел - Suicide Circle. Малко по-назад коментирахме и два филма за японската самоубийствена гора - The Sea of Trees, който също още не съм гледала, но ме заинтригува, защото бях гледала друг за тази гора и ми провокира интереса тази тема. Иначе самоят филм не е особено читав - The Forest

# 251
  • София
Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта (Bridget Jones´s Baby)
http://www.imdb.com/title/tt1473832/?ref_=nv_sr_1

Такаам, хареса ми и препоръчвам.
Значи добре си спомням доброто старо време, когато още си имах видеотеката как първия филм от 2001 г. се превърна в хит и в една от най-оборотните ми касетки. Обикновено се наемаше от по-улегнали жени, но всъщност се гледаше много и радваше хората.
На мен лично ми хареса страшно много и се забавлявах истински. Принципно си падам по класическия британски хумор, а актьорите им са великолепни за наблюдаване и като чист 'актинг' и като дикция.
През 2004 г. се появи едно недоразумение като продължение, което ме разочарова много и ето че 12 г. по-късно проекта намери своя заслужен и логичен завършек. Отново усетих живеца и тръпката от първия филм. Всичко бе великолепно. Историята, хумора, актьорската игра. Да предупредя, че има категория 'D' така че съветвам майките да не водят децата си на кино. Но нецензурните думички са малко и не се набиват на очи, както в определен тип комедии, които точно на това разчитат.
Рене Зелуегър се справя страхотно като 43 г. самотна жена, отчаяно търсеща мъж до себе си, че и бебе.
Колин Фърт както винаги е неустоим, Патрик Демпси горкия (досущ като героя му) колкото и да се стараеше изоставаше на няколко крачки зад него.
А относно големия въпрос, чие е детето
Скрит текст:
Всъщност така и не се разбра официално кой е биологичения татко. Но аз за себе си го тълкувам, че е на Джак, ей така за равновесието в природата. А и това че прегръщаше така момченцето и бе толкова щастлив на сватбата също е издайническо донякъде.

# 252
Благодаря ви !

# 253
Бриджит Джоунс си е гилти плежър и колкото и да са предвидими и "евтини" продълженията, ние ще ги гледаме Simple Smile))) и въпреки това, дано няма следващо, де.

Скрит текст:
Според мен изобщо не беше завоалирано, бебето си е на Дарси. Джак трябваше да си го обрисуват като веселия и сърцат американец, който им остана приятел и т.н. Не си спомням много добре, но все ми се струва, че когато с Джак в юртата, показаха за секунда презервативите, а после с Дарси-нъц.

# 254
  • в морето до колене
А "Сноудън" и "Съли" никой ли не ги е гледал все още?

Общи условия

Активация на акаунт