Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 149 980
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Видях първо последния коментар под темата и си обещавам да не надничам нагоре.  Joy
Ще го гледам и аз, ама не на кино. Ще изтрая за хубаво качество. Търпелив човек съм.

# 361
  • в морето до колене
С хубаво качество евентуално в края на декември / началото на януари - като почнат да излизат торентите от дисковете "for your consideration", раздадени на гласуващите за награди. Този със сигурност ще е в кюпа.  Simple Smile

# 362
  • София
Съжалявам за липсата на спойлер?! Винаги слагам, ама...... аде  ooooh!
Ама не мисля, че съм издал нещо крайно. В смисъл аз ако бях тръгнал да чета щях да се спра още в началото пък като изгледам филма ще го прочета вече мнението...
Извинявам се, уф Simple Smile

# 363
Ползите от нечетенето на дълги мнения. Laughing

# 364
Ползите от нечетенето на дълги мнения. Laughing

+1

# 365
  • София
Или се четат след като си гледал филма Wink
както и да е, сори.

# 366
# 367
Гледах Arrival/Първи контакти на кино.
Невероятен е! Най-красивият и смислен филм за 2016-а. Горещо го препоръчвам!
Неслучайно влезе в топ 100 на IMDb.

# 368
  • София
Дяволе, добре че не ти прочетох мнението.
Страхотен е Arrivals. Обаче имаше и моменти, в които твърде много ми напомняше на Контакт.

# 369
  • Belgium
Doctor Strange - получих точно това, което очаквах - чудесен Къмбърбач в главната роля, който почти изнася филма на гърба си; енигматична Тилда Суинтън, на която адски ѝ отива бръсната глава и прекрасно 3D зрелище. Любимият Мадс Микелсен някак се губеше в ролята на злодея, но ще му го простя, защото гримът му беше екстра. Ей така ще се маскирам на следващия Хелоуийн. Препоръчвам гледане на кино, да не очаквате дълбокомислена история и да сте в настроение за класическа блокбъстър забава. Ни повече, ни по-малко. Плащът на Стрейндж със собствено чувство за хумор беше приятен бонус  Laughing

Blue Spring - адски тежка бруталия както само японците го могат. Мисля че спокойно мога да заявя, че това е най-бруталният филм, който съм гледала някога, а аз не се отличавам с крехки нерви. Гледайте само на лична отговорност. Силно се надявам действителността в японските гимназии в бедни кавартали да няма нищо общо с показаното във филма. Има някои сцени, на които би завидял абсолютно всеки майстор на тежкия хорър. Актьорът в главната роля обаче приковава око и не го пуска до края, а сцените на покрива ще ги помня цял живот.

Bridget Jones`s Baby - това не ме питайте защо го гледах, просто една вечер го открих с читав рилийз в Замунда и ми се зяпаше нещо неангажиращо. Филмът е пълна боза, рейтингът в от 7.4 в IMDB явно е даден от болни Б. Дж. фенове. Клетата Рене Зелеуегър изглежда просто противно, нищо че е отслабнала, при всеки по-близък кадър на устата ѝ, ми се преобръщаше корема. Историята е изсмукана от пръстите, хуморът е под въпрос, на всичкото отгоре в края като че ли се прокрадва намек за евентуално продължение. Дано съм се излъгала, защото и тази част вече е достатъчно изнасилване на франчайза  Tired Единственото, което си струва да се види е Колин Фърт, който остарява като катедрала.

# 370
Dr. Strange ми хареса и на мен. Къмбърбач много силен и му отива ролятa. Тази седмица мисля да гледам Arrival.

# 371
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Първи контакт (Arrival)
http://www.imdb.com/title/tt2543164/?ref_=nv_sr_1
...
Освен всичко това филма е силно социален и емоционален, но без да се натрапва, да повтаря клишета или да ни дава някакво крайно мнение или банална поука.
О, да, да, и мармотът нейде там завива ли, завива... Laughing
Всъщност по мое скромно мнение филмът е нравоучителен до припадък и дори по-плосък в посланията си от онова по-миналогодишно недоразумение "Интерстелар". Иначе наистина брилянтно изигран (Ейми Адамс никога не разочарова) и добре заснет (ама тия многокраки паяци от Вилньов сме и гледали вече, в далеч по-добър филм, и всяко нещо на втория път досажда).
Цитат
Ако се гледа внимателно и се мисли веднага се усещат някои послания.
Без грам да се напрягам и без да съм ти чела детайлния спойлер, откъм една третина на филма вече знаех какъв ще е големият туист, а още отпреди това с кого ще е сладникаво-романтичният финал. Не знам моята мисъл ли е така бърза или просто хич не е нужно чак пък толкова усилие Whistling. С тая клетка съвсем на идиоти ни направиха, "завоалирано послание" му викам на това Mr. Green

И понеже се подлъгах да гледам горното недоразумение на кино, още повече ме е яд, че оставих Snowden като домашно забавление. Да, не е най-силният филм на Оливър Стоун, да, не е дори в топ 3, но е автентичен документ на събития, разтърсили света, макар и не успели да го променят към по-добро. Честно казано, хем разбирам, хем не разбирам защо има толкова разочаровани- вярно, че от точно този режисьор очакваме далеч по-остри и разобличителни филми, но в случая ми се струва, че историята сама по себе си е толкова въздействаща, че въобще не е нужно да се използват силови похвати. Пък и всички остаряваме и помъдряваме, явно и със Стоун е така.
Много, много ми хареса как Гордън-Левит се е справил с изграждането на образа на Сноудън- меко и нюансирано изпълнение, с множество фини светлосенки, с лека дистанцираност и студенина, точно както е леко дистанциран и студен и самият Сноудън. Трудно се прави силно емоционална роля при подобен изходен материал, но в случая въздействието е точно в липсата на фанфари.
Хубав филм, препоръчвам, но само на заинтересуваните от събитията, за останалите ще е скучен.

Good Kill- още нещо на тема "морала на американските отбранителни сили". Хубав филм, страхотен Итън Хоук, но някак ми е трудно да се кося за страданията на човек, който убива дистанционно деца, докато си посръбва кола в креслото. Едно време поне войните се водеха честно- живот за живот. Каква деградация... Sick

И най-хубавото за финал- The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Брилянтен уестърн! Красив, психиделичен, на моменти направо сюрреалистичен, изпълнен с толкова много светлина, че и най-гадното убийство изглежда като мазка от четката на Ван Гог. Безброй многото пейзажни сцени са спиращи дъха, интериорите изпълнени с интелигентно намигващи детайли, костюмите- чудно автентични, музиката- заслужаваща детайлно изслушване отделно от филма. Изумителен Кейси Афлек (толкова противен, че чак стомахът боли) и Брад Пит, какъвто си мечтая да виждам много по-често- магнетичен, неудържим, вибриращ направо Heart Eyes. Препоръчвам изключително горещо, от години не съм гледала толкова красив и завладяващ филм!

# 372
  • Belgium
Аз лично очаквам Arrival да ми хареса. Едно че съм огромен фен на Interstellar, и второ лингвистичната тематика ми е много близка до сърцето. Да видим.

"Сноудън" съм го подготовила за гледане, не очаквам кой знае какво, заради адски многото кофти отзиви, но темата ми е интересна. Джоузеф Гордън-Левит за мен е тотална щета, но ще го преглътна. А и винаги има Citizen Four (или както го наричат малоуниците в Замунда - "оригиналният филм"  hahaha )

# 373
Не знам дали вече някой е препоръчал този филм:

Коллектор / Koлектор (2016)

Гледайте го, ако не сте. Страхотен филм и един невероятен актьор.
Има го в Замунда.

# 374
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А има ли субтитри, че моят руски е плачевен?

Общи условия

Активация на акаунт