Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 150 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Belgium
Тине, благодаря ти, за мен лично е идеален ориентир. Точно нещо подобно очаквах.

Сега остава да го пуснат по торентите, че не ми се гледа с френски дублаж  Tired

# 76
Кют любовно филмче, но
Скрит текст:
леко тъжна нотка.

# 77
Намествам се тук, в търсене на идеи за нещо хубаво за гледане  Simple Smile

Последният филм, който ме впечатли, беше "Красавицата и звярът" - италианската версия, която даваха в понеделник и вторник по БНТ. Който има интерактивна телевизия, все още може да го гледа.
Доста оригинална и интересна интерпретация на известната приказка. Липсва фантастичният елемент, без това да прави историята по-малко приказна и романтична. Разтърсваща любов и прекрасни актьори - любимите ми филми ...  Blush

# 78
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Equals

Слагам тайванския постер, понеже той по-добре от всякакви думи изяснява защо Equals си струва да бъде видян. Мисля, че от времето на "Гатака" и "Еквилибриум" не е правена толкова красива научнофантастична антиутопия. Обагрен в приглушен неон, бавен, протяжен и студен, този филм притежава магия, която дори и вечно запечената физиономия на Кристен Стюарт не успява да разсее. Особено пък когато интригата се опира на красивите рамене на Ник Холт- момчето, което от тийнейджър с неонов поглед се превърна в мъж, който умее ефективно да използва странния си андрогинен чар в полза на образа, и по-важно, на историята.
Самата история е някъде помежду гореспоменатия Equilibrium и Never Let Me Go. По-слаба от първия (може би заради непохватната трактовка на женския образ от Стюарт), но по-силна от втория (заради реално съществуващия емоционален заряд). Без да блести с оригиналност и непредвидимост, задържа вниманието до последната минута.

Хубав филм. Препоръчвам.

# 79
  • Belgium
Никак не съм съгласна, че Equals е по-силен от Never Let Me Go.

Изгледах първия преди известно време и ми беше доста скучен, май дори не писах тук за него. А по принцип съм голям почитател точно на подобна тематика. Кристен Стюърт разбира се е перфектна за ролята на лишена от грам емоции невзрачна човешка единица, но филмът не блести с нищо. Актьорът в главната роля (забравих му името) се опитваше да се справи, но за мен не успя. Запомнила съм го с добро от Kill Your Friends, но тук изпълнението му куцаше.

Пример за перфектно постижение в областта на футуристичните антиутопии и връзката емоции/технологии е Black Mirror. Нищо че е сераил, той реално е само 6 серии, всяка с абсолютно отделен каст и сценарист, които могат да се разглеждат като 6 отделни мини филма. На този фон Equals ми е тежка боза.

# 80
Hoult си го знам само от Skins и нищо нататък.

# 81
Никак не съм съгласна, че Equals е по-силен от Never Let Me Go.
И друг път съм казвала, че смятам Never Let Me Go за изключително кух, псевдофилософски, лишен от всякаква емоция и лошо изигран филм, та всъщност не е особено трудно да определя нещо за по-добро. Peace
Този конкретния е (за мен) съвършено красив и някак хармонично цикличен като действие, та на останалите му минуси не обръщам твърде голямо внимание.

п.п. "Черното огледало" го имам свален от месеци, ще взема най-сетне да го гледам  bouquet

# 82
  • Belgium
А, Джо, знам, че не го харесваш Never Let Me Go. Ама аз съм му фен  Laughing

Гледай го Black Mirror, съвсем сериозно. Почти всяка серия ме оставяше буквално с отворена уста (е има 1-2 малко по-слабички), а аз съм обръгнала на брутални филми, които бъркат в съзнанието. За мен лично чистият ужас идваше от факта, че показаните там неща са доста вероятно съвсем реално близко бъдеще.

# 83
ОК, убеди ме Hug

# 84
Подкрепям Лу за Black Mirror и използвам момента да я зарадвам с новината, че ще има нов сезон през октомври.

# 85
# 86
Изгледахме днес с голямата ми дъщеря, която е на 7, Дори. Не съм съгласна с по-горните мнения и на двете много ни хареса, доста по-сериозен е от първата част.

# 87
  • Belgium
Криста, благодаря ти за хубавата новина, някакси я бях пропуснала  Laughing

# 88
  • София
От препоръчаните -

Manhattan Night  http://www.imdb.com/title/tt3100274/ - не лош трилър, хареса ми.

Ce que le jour doit à la nuit /What day is the night/  http://www.imdb.com/title/tt1934205/ - прекрасен филм, останах много впечатлена. Препоръчвам го и аз с две ръце, страхотен е.

И един малко по-стар, който ми попадна случайно, но ми хареса много -

Enid http://www.imdb.com/title/tt1397265/  - за живота на английската писателка Инид Блайтън, която успява да стане една от най-популярните детски писатели в света, но ужасният й характер проваля личния й живот. Хелена Бонъм Картър е впечатляваща.

Сега се сетих и за този филм на Джузепе Торнаторе -

The Correspondence  http://www.imdb.com/title/tt3530978/  - малко е нестандартен, но историята е интересна и завладяваща. Много красива Олга Куриленко. Препоръчвам го и него.

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 17:19 от Leya

# 89
  • Belgium
The Nice Guys - гледах го най-накрая. Обаче след толкоз чакане и високи очаквания нещо...не ми беше особено смешен  Rolling Eyes Имаше 2-3 приятни лафа и туй то. Скучничка история, съшита с бели конци. Мисля че най-приятното бяха наистина реалистичние бойни сцени, в които все някой падаше от някъде, не успяваше да подаде пистолета навреме и т.н. Но иначе за мен си беше загубено време. Добре че така и не го гледах на кино, както се канех първоначално.

Hitchcock/Truffaut - документален филм, базиран на книгата за Хичкок на Трюфо. Ако сте изкушени от изкуството на the master of suspense, определено тази летна е за вас. Вътре освен кадри от личния архив на Хичкок има и много интересни тълкувания на неговите филми от чисто кинематографичен и режисьорски ъгъл, направени от имена като Мартин Скорсезе, Уес Андерсън, Киоши Куросава, Дейвид Финчър и други. Аз не съм чак Хичкок ултрас и пак ми беше много интересно. Определено ще гледам неговия Vertigo, отчитам го като мой пропуск.

Общи условия

Активация на акаунт