Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... L

• 149 936
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
# 376
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Благодаря, ще гледам значи  bouquet

# 377
Ще го пробвам и аз. Тъкмо се чудех какво да гледам.

Днес ретро гледах - "K2" и един пропуск от миналата година The Wave / Вълната (2015)". Стават за гледане и двата. Първия съм гледала преди години и бях забравила.

# 378
Мисля, значи да прочета всички коментари за Arrival едва след като го гледам Grinning, иначе и аз съм се настроила да ми хареса много.

И няколко неща по същество по темата:

Equals (2015) - съвсем неоригинален филм, безразборни режисьорски решения сякаш взети назаем оттук и оттам без и дума за може да става за някаква завладяваща идея на каквото и да е ниво. Не на последно място, Кристен Стюарт е абсолютно безинтересна и безизразна актриса, която, вярвам, е способна да провали и далеч по-добри сюжети от този. Никак не ми хареса, ей богу.

Никой (2016) - каня се да го гледам поне от половин година и най-после успях на SoIndependent. Филмът е жесток! Носи една рязка ларс-фон-триер-ска може би емоционалност, но изненадващо все пак остава топъл и мечтателен. Другото хубаво е, че темите и филмовите похвати са тотално актуални, а пък в същото време ако изобщо е възможно да се покаже по някакъв точен, красив начин, без превземки и насилени контрасти, това, което стои зад понятието "българска действителност", то Андрей Андонов е уцелил как да го направи. Последното го казвам, защото знам, че не много хора тук се интересуват от съвременнно българско кино, затова и се ограничавам с писането за "Никой".

Paterson (2016) - снощи на кино и с нетърпение. Simple Smile Абсолютно обожавам как времето се разлива във филмите на Джармуш и изобщо ритъмът, който този гениален човек успява да зададе на мислите ми! Съвсем накратко - това е филм за ежедневната поезия, за нежната тъкан на делниците, за "всяко нещо на своето правилно място". Много мога да го "разказвам" така, но съвсем реалистично ми се струва, че би харесал на хора, които са си паднали по Boyhood или по Somewhere на София Копола, нещо подобно + елегантото чувство за хумор на Джармуш. Бих се радвала на впечатления, ако още някой вече го е видял.

А, изгледахме и Тролчета заедно с дъщеря ми. Нея никак не я впечатли. Мен - по-скоро да, а пък песента на Джъстин Тимбърлейк как ми се заби в главата... Laughing

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 21:33 от scaramouche

# 379
  • Belgium

А, изгледахме и Тролчета заедно с дъщеря ми. Нея никак не я впечатли. Мен - по-скоро да, а пък песента на Джъстин Тимбърлейл как ми се заби в главата... Laughing

+1 както се казва  Grinning
Чак си я качих на iPod-a, където е единствената сред рок, метъл и щипка Морфин.

За Equals мнението ми е 1 към 1 с твоето, бях го писала отдавна. Кристен Стюърт просто убива всичко в мен.

# 380
Извинявам се ако филмчето е предлагано вече. Вчера го гледах и ме наведе на размисли, колко е тънка границата и стремежа на хората да  бъдат добри родители. Заповядайте:

http://www.imdb.com/title/tt3553976/

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 21:44 от *Пепи*

# 381
Да кажа, че изгледах вчера Arrival и аз и разочарованието е много голямо, широко и дълго. Simple Smile

Налага се да се съглася с мнението на Джо, че филмът е нравоучителен, бих добавила и леко патетичен в тази си част. Лошото е всъщност, че вместо да поставя интересни въпроси и по този начин да вкарва зрителите в някаква неочаквана, небивала, невероятна перспектива (както правят истински добрите sci-fi филми), Вилньов явно е решил да работи с някакви готови отговори, т.е. с посланията. Пък тия послания, разбира се, "се усещат веднага", което в превод значи, че не изискват нито грам интелектуално усилие да бъде положено... Тотално разочарование тук, но не стига това ами вместо - както приляга на един такъв сюжет и съответните послания - това да е един развлекателен, блокбъстърски филм по правилата на тая голяма игра, която много харесвам, започва една цяла поредица от дълги кадри, близки планове на повърхности, монохромни звуци, чиято употреба според моето усещане цели да добави липсващата стойност по интелектуалност. И явно го постига де.

Никак не ми се иска да звуча като киселяк Laughing и даже не ми се навлиза в подробности за това колко  неадекватен е филмът в езиковата си част, всичко се случва толкова съвършено произволно. Представям си, че някой, който реално се интересува от приложна лингвистика или философия на езика, поне от средата на филма нататък гледа в трепетно очакване героинята да цитира Витгенщайн, за да може най-после окончателно да отхвърли цялата история като повърхностна и очакването да се случи нещо значително да приключи.

Сравнението с Interstellar е само във вреда на Arrival.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 13:56 от scaramouche

# 382

Понеже коментирахме със съфорумка точно обратното да се разпиша и аз по въпроса.
Нивото на теоретичната физика в ИС е горе-долу втори клас. Миналата седмица ползвах аналогиите от филма за да обясня 4-мерното пространство на 8-годишната си дъщеря.

Съгласна съм, че на моменти Arrival беше прекалено драматичен, но изгубения 1 час със загиващите полета на планетата Земя в ИС още ми горчи.
Романтичната нишка макар и предвидима въобще не е излишна, но категорично не беше най-важното във филма.
Това което на мен лично много ми хареса е именно структурата на времевата линия затова се кефя толкова и на Westworld.

Ейми Адамс в А >>>> Частейн в ИС
Пластмасовият Кен въобще не го коментирам в сравнение с Ренър, при това ролята на Ренър е само за фон на който да блести Ейми..

Препоръчвам на всички книгата, за съжаление май още не е преведена.
Там историите на майката и дъщерята са описани със страхотно чувство за хумор.

# 383
  • Belgium
Само да вметна, че Arrival не е по роман, а по много кратка новела, която си е направо с дължината на разказ.

Аз идвам да кажа и моите два цента за Snowden - ами хареса ми. Може би, защото подходих с доста ниски очаквания заради кофти отзиви около мен. Истина е, че е монотонен и доста дълъг, но това си е реалния живот на един програмист пък дори и работещ за ЦРУ. Гордън-Левит ми е крайно несимпатичен актьор, но тук се справя добре. Факт е, че филмът е добър, а би могъл да е шедьовър, имайки предвид изходния материал и режисьорската мощ на Оливър Стоун, но аз и на толкова съм доволна. Но подчертавам, че тематиката живо ме интересува, а и съм превеждала не един и два материала за една от компаниите доставчици на data-mining софтуер на ЦРУ, наречена Palantir. Та в това отношение съм типичен гийк. На масовия зрител не съм никак убедена, че филмът ще се хареса. На мен например ми липсваше сцената, в която Сноудън можеше добре да развие теорията си защо и да нямаш нищо да криеш (както твърдеше приятелката му във филма) пак не е ок да те следят без причина.

Изтеглила съм и документалния Citizenfour, но той ще остане за по-нататък, за да не предозирам.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 16:46 от Лу

# 384
Самото наличие на персонажа на Ренър в Arrival ме озадачава: някакво съвсем схематично мъжко присъствие до лингвистиката, ок, ама защо трябваше да е физик? Поне един разпален спор да бяха провели. Grinning

Скрит текст:
Може би беше там, за да произнесе разбиващо драматичната реплика накрая - "най-вълнуващото не беше, че срещнах тях, а теб" или нещо от този сорт.

Иначе Ейми Адамс наистина е едно от хубавите неща във филма, просто блести като актьорско присъствие.

Лу, btw прочетох и ревюто на филма в "Операция Кино" и то е адски слабо, чак се изненадах, защото това е наистина най-слабото ревю, което чета при тях като трябва да се има предвид, че не е единственото, в което мненията ни за филмите не съвпадат. Wink Първо, че филмът е разказан толкова подробно, че напрактика е разбит до сцени, което е доста тъпо, второ, че авторката очевидно е далече от някои теми, защото (предполагаемо) четейки уикипедия не е усетила напр., че т-тото в края на името на Fermat не се чете. Simple Smile Мацката явно се е изкефила на филма, но коментарните разсъждения, когато изобщо ги има, са толкова наивни, че звучат като извадени от ученическо есе по философия.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 16:59 от scaramouche

# 385
  • Belgium
Скарамуши, не мога да се изкажа за Arrival, не съм го гледала. Но очаквам да ми хареса. Може би не ужасно много както на доста мои приятели, но поне в известна степен. Знаеш че съм лингвист и тематиката ме изкушава. Освен ако съвсем не са се изгаврили с нея  Laughing

За OperationKino и друг път сме си говорили с теб - те имат някои адски силни попадения, но и жестоки дупки откъм ревюта. Понякога са силно пристрастни, което им играе лоша шега.

Примерно аз не съм особено съгласна с ревюто им за Snowden, въпреки че донякъде мога да разбера разочарованието им. Но само донякъде. И според мен трябва да отдадем дължимото на Оливър Стоун, а не да го обвиняваме в старческо безсилие.

# 386
  • В царството на игрите:)
Скрит текст:
Да кажа, че изгледах вчера Arrival и аз и разочарованието е много голямо, широко и дълго. Simple Smile

Налага се да се съглася с мнението на Джо, че филмът е нравоучителен, бих добавила и леко патетичен в тази си част. Лошото е всъщност, че вместо да поставя интересни въпроси и по този начин да вкарва зрителите в някаква неочаквана, небивала, невероятна перспектива (както правят истински добрите sci-fi филми), Вилньов явно е решил да работи с някакви готови отговори, т.е. с посланията. Пък тия послания, разбира се, "се усещат веднага", което в превод значи, че не изискват нито грам интелектуално усилие да бъде положено... Тотално разочарование тук, но не стига това ами вместо - както приляга на един такъв сюжет и съответните послания - това да е един развлекателен, блокбъстърски филм по правилата на тая голяма игра, която много харесвам, започва една цяла поредица от дълги кадри, близки планове на повърхности, монохромни звуци, чиято употреба според моето усещане цели да добави липсващата стойност по интелектуалност. И явно го постига де.

Никак не ми се иска да звуча като киселяк Laughing и даже не ми се навлиза в подробности за това колко  неадекватен е филмът в езиковата си част, всичко се случва толкова съвършено произволно. Представям си, че някой, който реално се интересува от приложна лингвистика или философия на езика, поне от средата на филма нататък гледа в трепетно очакване героинята да цитира Витгенщайн, за да може най-после окончателно да отхвърли цялата история като повърхностна и очакването да се случи нещо значително да приключи.

Да ви кажа много ви се възхищавам, че можете да направите ревю на този филм и то така задълбочено.  Peace Аз тази вечер го гледах на кино и честно да си кажа,  се обърках и не разбрах много, много за какво иде реч, освен, че американците пак спасиха и обединиха света... Mr. Green Движението във времето доста ме затрудни и тъкмо си мислех, че съм схванала за какво иде реч и нещо ми показваше, че пак не съм в час. Вярно, че това не ми е любимия жанр, вярно, че бяхме на втори ред и космическите кораби бяха отгоре ми, но се разочаровах за кой ли път?/ от ниската ми интелигентност и бедно въображение Rolling Eyes

# 387
  • В царството на игрите:)
Иначе Ейми Адамс наистина е едно от хубавите неща във филма, просто блести като актьорско присъствие.
С това съм съгласна Peace

# 388
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Вярно, че това не ми е любимия жанр, вярно, че бяхме на втори ред и космическите кораби бяха отгоре ми, но се разочаровах за кой ли път?/ от ниската ми интелигентност и бедно въображение Rolling Eyes
А въобще не трябва. В последните години фантастиките с претенции в Холивуд ги правят по един калъп- разбъркват де що има в сюжета, вкарват някаква недомислена и недопрочетена наука, и очакват всички да ахнат. И те ахкат- но объркването не идва от някаква умнотия на сюжета, а от заплитането на кълчища, което са сътворили сценаристите. Естествено, след всеки подобен филм винаги има зрители, на които им напира да се изживяват като разбрали и просветлени де, ама щом им харесва, нека не ги спираме Whistling Laughing

В едно ще призная Interstellar за по-добър от Arrival- като го гледах преди време толкова безобразно ме подразни, че си играх да си облека беса в думи надълго и широко. Новият филм е дотолкова безличен, че дори и това не пробуди в мен.

п.п. Лу, радвам се, че "Сноудън" ти е харесал. Май след време ще ти се кротне и на теб възхищението от онзи сайт за ревюта Wink

# 389

milmich, доколкото има нещо сложно за схващане в този филм, то е просто следствие на това, че филмът е "дефектен". Simple Smile Имам предвид, че той просто пребягва набързо през неща, които са интересни за схващане и изискват известно внимание, а пък е отделено много време (една малка безкрайност от време!) на неща, които зрителите така или иначе имат като интуиция по отношение на развитието на историята и, разбира се, на посланията.

Според мен, винаги е хубаво, когато излизаш от киното с усещането, че нещо значително ти се е случило току що; че нещо важно си разбрал за света. Готино, че филми като Arrival имат тази сила да влияят върху някои хора, но ако не си от тия хора - здраве да е, не си заслужава да си задаваш въпроси за това защо не се е случило с теб. А и, разбира се, имаш право да оплюеш филма после. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт