Кой какво сервира снощи - кой какво ще готви днес? - 5

• 38 624
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Снощи скумрия филе на скара  и таратор
за днес имам половин пиле и се чудя какво да го правя.

# 646
  • Sofia
Снощи пил.филе в/у море от зелена салата с гарнитура от картофени лодчици пълнени с морковено пюре или картофи Соте за нетачещите въпросното пюренце(като мъжо) и зелена салта+красатвица. Десертче- вишневия сладкиш на Зори Heart Eyes, а и бишкоти с орехи и захаросани череши.
За днес още се чудя newsm78

# 647
Вчера бяхме на гости, а днес мисля да се хвърля в кулинарните дебри като наготвя няколко неща, които отдавна ми се хапват:
1. Крем супа от леща
2. Патладжани с доматен сос
3. домати с ориз /по настояване на мъжа ми/
4. баница с кори сърбиянка
5. Яйца по панагюрски

а утре за закуска - палачинки с прясно сладко от ягоди и от череши

# 648
[color=blue]снощи[/color]
салата доматки и краставички, лионски наденички, царевица с майонеза и копър, за десерт ягоди
днес
пресни картофи със сос от копър, шопска салата, десерт - ягодки и череши

# 649
Снощи ходихме на пица, днес прясно зеле със свинско, за десерт ще доядем ягодовата торта.

# 650
Снощи имахме кюфтета с бял сос,а тази вечер ще сме на доматен сос със свинско-аман от сосове Twisted Evil

# 651
  • София
Днес ще правя:
- задушени пресни картофки с копър
- пълнени гъби по рецептата на Лео
- голяма палачинка с ягодовото сладко пак на Лео

# 652
  • София
Къде е рецептата за палачинката на Лео?Не мога да я намеря в готв. книга. Confused

# 653
  • Sofia
Цитат на: Morena
За днес още се чудя newsm78

ooooh! Сетих се де, ...спаначена супа ще бръкна набързо, че ще вадим зъбките на щерката и ще се наложи мека храна .
А на хлебопек. ще поръчам ей сега едно френско хлебче.

# 654
  • Sofia
Снощи панирани палачинки със таратор  Party
Какви са тези панирани палачинки - звучи много интересно???!!!

# 655
картофена салата и таратор

# 656
тази вечер-боб яхния със зелена салата
утре-не знам

# 657
сготвих пилешки филенца с гъби и топено сирене , а за дребосъка - супа от тиквички , че той пиле не ядял

# 658
  • София
Къде е рецептата за палачинката на Лео?Не мога да я намеря в готв. книга. Confused

Плалачинката си е моя, а сладкото с което ще я мажа е на Лео.
 Grinning
Рецептата е:
4 яйца
2 ц.ч. мляко
10 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия.

Тавата се намазва много обилно с брашно и се излива сместа. Изпича се.След това също много обилно се намазва с масло, за да омекне, особено наблегни на краищата.
Като поизстине леко се  намазва със сладко по избор или течен шоколад. Завива се на руло и се поръсва с пудра захар.
Божествена е!

# 659
Повлияна от една тема, която четох вчера за спагетите, тази вечер съм решила да правя и аз спагети. Тези спагети са ми още от вчера в главата и днес като ходих на пазар си купих специално за целта сметана и пармезан.
Ето я и рецептата: спагети със задушен патладжан, чесън, сметана, настъргано сиренце пармезан, ситно нарязани пресни доматки, и магданоз.
 Италианки, кажете ми как е правилното произношение на сиренцето пармезан?!  пармежан или пармезан???

Общи условия

Активация на акаунт