Кой какво сервира снощи - кой какво ще готви днес? - 5

• 38 670
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Снощи риба на скара и таратор,днес пълнени тиквички!  Peace

# 556
снощи- принцеси с кайма
днес- пипер със сирене и яйца на фурна, таратор 

............а за днес мисля едни талятели да завъртя, пък ще видим newsm78

Mari_Pz , какви са тези талятели? Thinking newsm78 Сподели. Simple Smile

# 557
снощи- макарони с кайма
днес - останалите макрони + таратор

# 558
В4ера спанак с ориз; задушени пържолки в сметанов сос; гарнитура пресни картофки с масло и копър; картофена супа.
Днес задушени пържолки в пикантен сос и пак същата гарнитура.
Тити, как приготвяш задушените пържолки в пикантен сос?
Пържолите начуквам, посолявам и поръсвам с черен пипер. Задушавам ги от 2-те страни в мазнина и малко вода. Изваждам ги и в същата мазнина задушавам нарязаните 1 голяма глава лук, 2-3 моркова и целина листа / по принцип рецептата е с глава целина /. Прибавям щипка лют пипер и 1с.л. размито доматено пюре. Заливат се с 1/2 4аша гореща вода, 50гр червено вино, посоляват се и се варят 10 мин. Полу4еният сос се пасира и отново се слага на пе4ката заедно с прибавените към него задушени пържоли. Като поомекнат малко пържолите се слагат предварително задушените в масло гъби / 100гр / нарязани на иви4ки и киселите крастави4ки нарязани на куб4ета / 100гр /. Ястието се подправя с 50гр червено вино, 2-3 претрити скилидки 4есън, 2-3 с.л. оцет, по 1ч.л. мащерка и естрагон, 4ерен пипер на зърна и 20-30 гр от саламурата на крастави4ките. Похлупва се плътно с капак и се задушава 15-20 мин. При сервиране се поръсва с магданоз по желание.
Става дума за 4бр пържоли.

# 559
В4ера спанак с ориз; задушени пържолки в сметанов сос; гарнитура пресни картофки с масло и копър; картофена супа.
Днес задушени пържолки в пикантен сос и пак същата гарнитура.
Тити, как приготвяш задушените пържолки в пикантен сос?
Пържолите начуквам, посолявам и поръсвам с черен пипер. Задушавам ги от 2-те страни в мазнина и малко вода. Изваждам ги и в същата мазнина задушавам нарязаните 1 голяма глава лук, 2-3 моркова и целина листа / по принцип рецептата е с глава целина /. Прибавям щипка лют пипер и 1с.л. размито доматено пюре. Заливат се с 1/2 4аша гореща вода, 50гр червено вино, посоляват се и се варят 10 мин. Полу4еният сос се пасира и отново се слага на пе4ката заедно с прибавените към него задушени пържоли. Като поомекнат малко пържолите се слагат предварително задушените в масло гъби / 100гр / нарязани на иви4ки и киселите крастави4ки нарязани на куб4ета / 100гр /. Ястието се подправя с 50гр червено вино, 2-3 претрити скилидки 4есън, 2-3 с.л. оцет, по 1ч.л. мащерка и естрагон, 4ерен пипер на зърна и 20-30 гр от саламурата на крастави4ките. Похлупва се плътно с капак и се задушава 15-20 мин. При сервиране се поръсва с магданоз по желание.
Става дума за 4бр пържоли.
ОУУУ, Супер, Мерси!   bouquetИмам такава подобна рецепта за телешки пържолки и е много вкусно наистина

# 560
  • София
Снощи пресни картофи и гъби с масълце в плик на фурна + зелена салата.
Днес - нямам никаква, ама никаква представа  ooooh!

# 561
снощи - пълнени тиквички с кайма
а днес - на гости на мама съм цяла седмица такаче няма да мисля за готвене  Twisted Evil

# 562
  • София
Пържено филе мерлуза с майонезен сос, гарнитура - пикантни картофи с коричка.
Имам и кекс от вчера, а и супа топчета

# 563
Вчера крилца с картофки - задушени с копър . Днес пиле с грах и картофки . За десерт - току що извамих крем карамела  Peace

# 564
Аз днес ще се пържа на котлона с пържени тиквички.

# 565
снощи- принцеси с кайма

Абе това са тези плоските и широки спагети навити на ролца, като ги свариш се отплитат. Оф дали обясних като хората??? newsm78

# 566
снощи- принцеси с кайма

Абе това са тези плоските и широки спагети навити на ролца, като ги свариш се отплитат. Оф дали обясних като хората??? newsm78

А-а-а, ок Blush. Мерси. Peace

# 567
Пълнени чушки  bowuu ама съм гладнааа...

# 568
  • Вече в моята си приказка...
Снощи - мусака и таратор
Има и за днес
А утре - пълнени чушки с ориз и кайма и пак таратор, че детето много го яде...

# 569
Току що сготвих фантастичен борш със сирене /когато се консумира студен разхлажда страхотно/, а от вчера имаме и картофена яхнийка.
За десерт - сладолед bowuu

Общи условия

Активация на акаунт