Домакини 56/ Лятна

• 69 445
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • Великобритания
Добро утро и честит празник
честит ученик и на Лейди
при нас е такъв бахърник , че не е истина , с чорапи сме , и с горници , вчера пробвах на детето едно якенце , което ѝ купих лятото от разпродажбите и беше голямо , сега ѝ е идеално ..расте детето ехх ..та слагаме след малко якетата и излизаме на разходка , докато не е заваляло пак  Confused

# 541
Честит празник момичета!!!
 Лейди успешна учебна година. bouquet
Ма ко хубава разходка пак сте си направили.
Мими така растат децата бързо като гъбки. Laughing
Вале ти май здравата си го ударила на чистене и подреждане в новата къщичка. Hug
И аз това правих залепих най накрая подрозоречните первази вътре,ама пистолета беше развален.Ядосах се първо ама мм го оправи ,иначе трябваше нов. #2gunfire
После  забърсах, разместих и наредих на бързо  в стаята,вече е готова. Sunglasses Остана само прословутия гардероб да сглобим и готови.До като пак не измисля още нещо. hahaha
Мариат аз не съм правила сладко от грозде ама никога няма да седна да чистя семки ,то си е доста време и пипкаво.Вярно вкусно става ама ... Naughty не се захващам.  Аз ти дни ме чакат чушки да печем и направя салата . ooooh!
Сложих сега да пека патладжан за обяд и да ви нагледам.
Ангелче а ти не може ли да се натоварите и на разходка в почивните дни,ама ха.Угодия никога няма.

# 542
  • София
Привет!
Лейди, много успехи на ученика!

Голямо чистене беше, но съм страшно доволна! Къщата стана годна за живеене без ад ме е гнус. За целта в боя паднаха три шишета обезмаслител, две Доместос и още някобко знайни и незнайни препарата.
Скоро ще сменяме дограма, та не съм мила прозорци, само отвътре позабърсах. Обаче светна от чистота при все , че вътре си е западнало доста. Но е чисто!
Чудех се на един стар гардероб и една стара дървена масивна спалня дали да ги махам, но ме убедиха да ги изшкуря и оправя. Наистина, особено спалнята, са си много хубав масив.
Даже си донесохме и доматки от градината. Хората казаха да си берем всичко, те само гроздето ще си оберат. Казаха, че мн домати са имали тая година и повече не им трябват. Ябълки също набрахме.
А какви гледкииии! Довечера ще ви кача снимки да ви покажа!
Оставям ви, че сега пък тук имам работа- пране готвене...За четири дни кило надолу от работа и неядене. Не бях най-режимна, но пък съм яла толкова рядко и толкова малко, че не си го слагам на душа!

# 543
  • при късмета
Калинче, да ви върви по вода учебната година и много да му хареса на детето новото училище.
И аз уредих шефа с риза за първия учебен ден. Вчера в Карлово намерих точно цветовете които ми трябват, тук търсих няколко пъти без успех.
Вале, браво на теб. Ще си вкарате къщата в ред, има време
Мария, я кажи какви са тези тиквички, че аз по граовско като съм не готвя. Ходя като примадоната и само се примъквам към масата. Да ми е жива и здрава леля. Аз имам задължението да обиколя из чаршията нещо да не се е преместило  Joy
Писе, сядай си вече на дупето и почивай.

Ужасно е времето при нас днес. Ходих до Мобо и се сдобих с разни джвъчки за домакинството и нова сушилня за чинии.
Опаковах 2 кашона, а колко остава, ужас  ooooh! До края на седмицата трябва да съм готова

# 544
Вале, браво, браво! В никакъв случай на изхвърляй гардероба и спалнята. Има темичка за преправяне на стари мебели- там ще ти помогнат!
Ма ко, ето рецептата-
http://ladyzone.bg/article/za-doma/recepti/semeinite-ni-pecheni-tikvichki.html
аз бих пуснала накрая и малко вентилатор, за да станат по- сухички.

# 545
  • при късмета
Ха-ха. От леля знам тази рецепта, не знаех, че е брезнишка. Има разлики обаче. Не беля тиквичката и ги режа на кръгчета. И червен пипер не ползвам, но мога да опитам, сигурно е хубаво. Само в брашно ги овалвам, посолявам и поръсвам с олио и копър. Редя кръгчетата да се застъпват на половина. Имат много предимства не са толкова мазни като пържените, не висиш до печката докато станат и стават по-вкусно от пържените. А това колко са сухи, зависи от това колко са пресни. Току що откъснати от градината почти не може да им се вземе влагата, но са си много добре. Тогава оставяш малко повече брашно отгоре, то като се навлажни о тиквичката ѝ взима влагата и става коричка

# 546
Честит празник !
Ladybird_ честит първи учебен ден ! Хайде сега чакам разказ как е минало, какви са впечатленията на младежа?
Моя от сега е притеснен, и донякъде си има причина ...
ма ко завид завид за Карлово, ние не се знае кога ще можем да отидем нито екскурзия можем да организираме нито гостуване там.
А как ми липсва една разходка до водопада ,  сега докато всичко е зелено .
 mariat аз желе от грозде правих преди няколко години , ама и семки не съм чистила изварявам прецеждам , не бих си причинила това.
pisenxeto хайде време е да почиваш Simple Smile
Валенцето да права е mariat всичко може да се оправи.Аз днес се борих с една маса , ама в един момент ютията сдаде багажа, взе много страшно да бръмчи и мъжа довърши почистването на ръка( аз толкова сили нямам ).След това с лак я мина с идеята да е масата на беседката и след има няма 20 минути дребния се залепи за пресния лак, рев, рева и търка , ама се изми .Беседката вече е покрита,остава тока да и оправи и камината да иззида ,ама не се знае кога ще е и това .Най- мразя да не мога да разполагам с времето .
Иначе с градината все още се боря , съседите техните ги оскубаха , а аз все още бера тиквички, бамя домати.Чушките ми останаха дребни но са много та тази вечер направих с доматен сос.Вечерята беше изцяло домашна ( и кокошките снасят ).Днес за последно ходих  и килимите изпрах, следващите дни мъжа ще ходи сам че почива , а и съботите два поредни са работни та за неделя може и да се поява.
Утре съм на работа и  сега ще лягам да гледам филм и да поспа че снощи откарах до 2 ч.

# 547
Браво работни сте ,ама мерак  с новите къщи. Wink
А каква почивка,няма почивка ама и ние с мм бавно работим .За това и толкова време ги влачим тия ремонти. hahaha ама като има къде да си живеем. Whistling
Утре дават уж да вали та ще стане на моето най накрая да го сглобим гардероба,днес гледах и клип как се сглобява. Laughing  А маците като клюкарки днес бяха веднага на прозореца и да влизат вътре.Ама не става аз го отворих  така че само горе стърчи.Вярно мрежата е махната заради тях-катерят се по нея и може да влезнат иначе вътре. Joy
Джейми не ги скуби зеленчуците има още време и ще си ги ползваш до късно поне.

# 548
  • при късмета
Джейми, изобщо не знаех, че има водопад. Видях го на едно магнитче, че шефа си събира отвсякъде, където ходим, със забележителностите на Карлово от историческия музей.
Като тръгнахме видяхме и табела за крепост до Сопот и решихме да е на връщане, но бяхме там в 17.30 и решихме, че няма да я хванем. А трябваше и до Копривщица да се връщаме и де се прибираме. Другия път като ходим до Копривщица, че ще станем май редовни гости на къщата. Точно на водопади и крепости най-обичам да ходя

# 549
ма ко
Скрит текст:

снимката е правена вероятно от другия бряг.Иначе достъпа е през десетина стълби през ВЕЦ-а ,но винаги е бил красив

# 550
Връщам се, за да кажа че завиждам за доматения сос със яйца!

# 551
  • при късмета
ма ко
Скрит текст:

снимката е правена вероятно от другия бряг.Иначе достъпа е през десетина стълби през ВЕЦ-а ,но винаги е бил красив

Two Hearts
Много е красиво

# 552
Добро утро!
Хайде, ставайте и се радвайте на есенното време. Тук е мокро, студено и духовито! Бъррр!

# 553
Здравейте работливки!!!
При мен е жега - не се диша  Nature Sunny имах едни ходения, уж с колата, ама здраво ме напече... Прането направо пресъхнало на двора, а уж само 3часа ме нямаше... сега пия едно кафе на хладно у дома и точно в най-горещото ще излизам да посрещам малкия.
Много е впечатлен от първия учебен ден/изключвам тестовете де  Joy/. Има си нови приятели и естествено нова изгора  hahaha вчера се прибираха от училище двамата, а аз като кодук вървя на 10м. отзад. Черпих ги по един сладолед, а те си удариха среща за сутринта  hahaha Та такива ми ти работи.
Преди няколко дни ходихме до Лидл и се запасихме с колбаси и от тогава не готвя - само салати правя  Joy ама им се вижда края вече и ще се започва пак с тавите...
Имам мнооого къпини, обаче свикнахме всяка сутрин да пием смути с капини и банан/круша/пъпеш, та май няма да правя сладко, а ще замразя порции във фризера/както винаги гледам да мина тънкаж  Joy/
Усмихнат ден ви пожелавам  Heart Eyes

# 554
Лейди, на кой се е метнал този любовчия?
Пък как я е набарал да е в същата посока като вашата? А тя нямаше ли придружител за прибирането?
Къпини- вчера си намерих една лееееко черна и веднага я хапнах. Нищо, че не ставаше за ядене.

Общи условия

Активация на акаунт