***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 3

• 128 088
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, имам 2 пратки задържани на митницата, 2та продукта са еднакви, поръчани от Алиекспрес, в онлайн банкирането обаче ми е дръпната обща сума за 3 пратки, какво да приложа за доказателство за плащането, там няма разбивка.Благодаря предварително

# 631
Здравейте, имам 2 пратки задържани на митницата, 2та продукта са еднакви, поръчани от Алиекспрес, в онлайн банкирането обаче ми е дръпната обща сума за 3 пратки

А в поръчката какво пише? Там би трябвало да са трите стоки...

# 632
От снощи се мъча да разбера как се освобождават пратки от митница и вече ми е тотална каша в главата.  #Crazy Така, че ще попитам пак и моля да ме извините, ако е обсъждано.
Искам да поръчам от Iherb за сума над 30 лв. Вариантите са два - ползвам доставка с БГ пощи или с DHL.
Ако избера БГ пощи - Какви са тези 12 лв, които се плащат? Преди около година пак освобождавах пратка, но нямам спомен да съм ги плащала, освен пощенската такса от 3,50 лв. + ДДС
Ако избера DHL - Разбрах, че там се вади пълномощно. Но ако реша сама да се представлявам пред митниците, трябва ли да имам ел. подпис за целта?

# 633
  • Sofia
Какви са тези 12 лв, които се плащат?
   Това е нова разпоредба от няколко месеца насам. Заплащайки тези 12 лв. на пощите, ти ги упълномощаваш да те представляват и да освободят пратката ти, вместо теб. Има вариант и сама да си освободиш пратката, но за целта трябва да разполагаш с електронен подпис и да попълниш сам-самичка митническата си декларация, което не е сред най-приятните задачи, макар че тук, в темата, има потребители, успешно справили се с това.

Но ако реша сама да се представлявам пред митниците, трябва ли да имам ел. подпис за целта?
   Да, задължително е. Peace

# 634
Лелеее, ама то много сложно станало Sad Значи DHL-a е по-евтиния вариант от към освобождаване, нали така? И така няма да се заплаща пощенска такса 3,50 лв, а само ДДС-то, нали?

# 635
  • София
Лелеее, ама то много сложно станало Sad Значи DHL-a е по-евтиния вариант от към освобождаване, нали така? И така няма да се заплаща пощенска такса 3,50 лв, а само ДДС-то, нали?
Ако ще поръчвате с ДНЛ си извадете и ЕОРИ номер, освен пълномощно

# 636
Благодаря! Имам и още едно въпросче. Ако стойността на пратката ми е под 30 лв и по някаква случайност се озове на митница, пак ли трябва да упълномощавам пощата да ме представлява, т.е. да платя 12 лв?

# 637
Благодаря! Имам и още едно въпросче. Ако стойността на пратката ми е под 30 лв и по някаква случайност се озове на митница, пак ли трябва да упълномощавам пощата да ме представлява, т.е. да платя 12 лв?

Не тъй като пратката не подлежи на митнически сборове.

# 638
  • Sofia

Не. Peace Тогава ще платиш само някаква символична такса – мисля, че беше между 1 и 3 лв., но не мога да кажа точната стойност. Peace

# 639
  • София
1.50 лв. /за София/  Peace

# 640

Не. Peace Тогава ще платиш само някаква символична такса – мисля, че беше между 1 и 3 лв., но не мога да кажа точната стойност. Peace
И тогава стоката от митницата ли се взема или от пощата? Изобщо къде трябва да се ходи, ако пратка под 30 лв е попаднала на митницата?

# 641
Изобщо къде трябва да се ходи, ако пратка под 30 лв е попаднала на митницата?

Ами в Митница се ходи, няма да я намериш в супермаркета до Вас?

# 642
  • Варна
Айде, честито ми, сефте! Утре отивам на митницата.

# 643
  • Варна
1.50 лв е и за Варна. Освен това митничарите май също не харесват как пощите лапат едни пари без да ги заслужават...
Удариха ми червения печат и си взех пратката срещу 1.50. Това е.

# 644
Удариха ми червения печат и си взех пратката срещу 1.50. Това е.

Уцелил си пияндето!  Joy

Общи условия

Активация на акаунт