Венеция /Тема 5/

• 141 619
  • 781
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Здравейте, може ли да ме ориентирате относно местоположението на апартаментите по-долу.
Имате ли идея кой е най-удобен като локация за придвижване до Венеция?

Via Tartini 4, 30170 Местре, Италия

Via Ognissanti 7, 30170 Местре, Италия

30 Via Bissuola, 30174 Местре, Италия

БлагодаряЧ
чрез  google maps  може да се ориентираш

# 406
  • София
Някой може ли да ме ориентира къде се оставят рент-а-карите на летище Тревизо ? ( за Бъджет специално ме интересува, но предполагам паркингът е един или са близо). Ще вземем колата от друг град и ми се иска да съм максимално подготвена. Мерси предварително !

# 407
Привет,
И аз ще досаждам с въпроси,  защото Венеция ми предстои. Йееее. Speedboat

# 408
Благодарение на авторката на темата се навихме да ползваме при посещението си във Венеция водния транспорт.
Искам да питам кой остров можем да посетим за по-кратко време - Морано или Бурано?
А дали би било нахално да искаме да видим и двата за един ден....  Sunglasses

# 409
Благодарение на авторката на темата се навихме да ползваме при посещението си във Венеция водния транспорт.
Искам да питам кой остров можем да посетим за по-кратко време - Морано или Бурано?
А дали би било нахално да искаме да видим и двата за един ден....  Sunglasses

Двата острова можете да видите за по-малко от един ден.

# 410
Благодаря за отговора.
Наши познати също ни казаха така, но аз да питам тук, че повече опит и мнения ще събера.
Абе сутринта се се паркираме възможно най-рано и вечерта - доколкото издържим.  Simple Smile

# 411
  • Пловдив
Здравейте!
Благодаря много за ценната информация в темата!
След няколко дни ни предстои посещение на Венеция.Успях да изчета само последната тема.И още не съм докарала нещата доникъде.
Извинявайте,но бих искала за пореден път да попитам,за да съм абсолютно сигурна - след като кацнем на летището в Тревизо ( понеделник - 24.07.) ,хващаме автобус до жп гарата в Тревизо и оттам се качваме на влак за Местре ( засега  сме решили,че тук ще отседнем,макар,че не съм запазила още апартамент).Правилно ли съм разбрала?Цената ( ATVO)  от 12 евро за еднопосочен и 22 евро за двупосочен билет само за влака от гарата в Тревизо до Местре ли е или от самото летище в Тревизо до Местре?Дали е препоръчително да купувам билети онлайн ( 2  възрастни и 2 пораснали  деца)?Освен ръчен багаж ,ще сме и с куфар 20 кг.Ще плащаме ли допълнително за него?
Мога ли да намеря такси до Местре за около 60 евро в посока или е невъзможно?
Вероятно до края на седмицата ще Ви притесня и с много други въпроси.
Ще бъда много благодарна на бърз отговор!

# 412
Цената 12 евро/22 евро за автобус на ATVO е от летището до автогарата във Венеция, до Местре може би е по-малко. За куфара не се плаща допълнително.

За мен има смисъл купуването онлайн, защото не се бавиш на летището, сканират ти кода на билета, който си разпечатала и се качваш на автобуса. Иначе може да го изпуснеш и да се наложи да чакаш следващия, те не са чак толкова начесто.

# 413
  • Пловдив
Благодаря много за отговора!
Всъщност от летището до гарата в Местре се пътува с едно превозно средство,така ли е? Аз съм останала със спомен от прочетеното в темата,че се сменят две превозни средства -автобус от летището до гарара в Тревизо и от там-влак(трамвай?) до гарата в Местре.
Предполагам,че онлайн билетите не са с точен час,а само с дата или греша?
Извинявайте за глупавите въпроси,но съвсем скоро пътуваме!

# 414
Доколкото знам тук от темата има два варианта за придвижване от летището до Местре/Венеция. Единият е този с автобуса на ATVO; другият се хваща автобус градска линия от летището Тревизо, отива се до гарата и от там се хваща влак до Местре/ Венеция. Така май излизало около 5 евро едната посока т.е. спестяват се пари.

Аз съм ползвала автобуса на ATVO - с деца, и с багаж, предпочитам удобството.

Онлайн билетите са само с дата, няма час - вижте таблиците на сайта на ATVO и най-добре си ги разпечатайте за да сте подготвени.

Въпросите ви не са глупави, нали за това е темата!

# 415
  • Пловдив
Много благодаря!
Чак сега ми се изясни въпроса с придвижването.Вече си разпечатах разписанията на ATVO ot / do  летището.
Само да кажа,не че разликата е голяма ,но цената на трансфера е 11 евро еднопосочно и 20 евро  в двете посоки,ако сте повече от един човек.Така ми написаха от ATVO.Може вече някъде да е споменато в темата,но да не съм го забелязала.
И още нещо да попитам: използването на ATVO за трансферите,дава ли някакви "бонуси" ,като намаления за обекти,магазини,заведения...

# 416
  • Пловдив
Съжалявам,че в последния момент се появиха толкова много въпроси от мен!
Ето още една молба:
Назад в темата беше пуснат един линк за "правене " на маршрути как да се стигне от точка А до точка Б във Вениция..Опитах се да го открия,но не успях.
Ако някой има възможност,моля отново да го изпрати (може и на ЛС)!

P.S. Само да спомена, че цената за летищния трансфер е една и съща и до Венеция,и до Местре.Независимо,че до Венеция е по-далече.Тази информация ми я изпратиха от ATVO.

# 417
И аз - с молба за маршрут при вече изяснени точки на максимум програмата: искаме да посетим Двореца на Дожите, както и двата острова - Мурано и Бурано. Как ще е най-добре да подходим, ползвайки и транспорта с карта за пътуване за деня, като оставим автомобила си в началото, до моста, на паркинг?
Предварително много благодаря. bouquet
Тези теми, в този подфорум, са ми най-ценните.

# 418
Не знам да има някакви бонуси за ползване трансфери на ATVO.

Иначе Bled е по маршрутите, вариантите са или да отидете с вапорета по Канале Гранде до площада, да разгледате двореца, да тръгнете пеша в посока жп гарата, оттам свивате по една уличка и стигате Фундаменте Нове откъдето хващате бързите вапорети за островите. (казвам бързи, защото ходят директно до там, не обикалят по някои от каналите)
Другото е обратно - от жп гарата тръгвате пеша, стигате площада, разглеждате двореца и от там хващате вапорета, която минава по Канале Гранде, обикаля изцяло частта Канареджо и отива до островите. Вижте и в Гугъл мапс как ви изглеждат двата варианта.

# 419
MissChanandlerBong, отново много благодаря за отзивчивостта и бързите отговори.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт