Венеция /Тема 5/

• 141 603
  • 781
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ти много. Така ще направим, ще закупим на място. Само че ще посетим Венеция в ден понеделник, надяваме се да няма стълпотворение. Каним се да го "отворим" сутринта.  Simple Smile

# 451
Здравейте ,препоръчайте ми хубав хотел в Лидо!

# 452
Хостели във Венеция има ли?

# 453
Здравейте!

Планирам пътуване до Венеция след 2 месеца и не мога да реша в коя част да запазя хотел - Cannaregio или Dorsoduro? Цената на хотелите е еднаква, но не мога да преценя къде е по-хубав района. Благодаря предварително!

# 454
Много са различни, Канареджо е по препълнен с туристи тъй като е на пешеходния път от гарата към Сан Марко. Дорсодуро е много по-спокоен, там е по-артистично, има галерии, интересни магазини, и също е близо до площада - минава се през един мост - Понте дел Академия.

От Канареджо е по-близо и спирката за вапоретите за Мурано и Бурано.

Все пак трябва да съобразиш и как ще се придвижиш от автогарата/гарата до мястото на настаняване.

# 455
  • Бургас
Здравейте!
Планирам пътуване до Венеция след 2 месеца и не мога да реша в коя част да запазя хотел - Cannaregio или Dorsoduro? Цената на хотелите е еднаква, но не мога да преценя къде е по-хубав района. Благодаря предварително!
Зависи какво търсиш.Cannaregio може да е и по-тихо и спокойно, зависи къде е хотела, а е и удобна локация за придвижване накъдето и да е. Направи ми впечатление, че и ресторантите там са по-евтини.  В Dorsoduro  има повече забележителности, по-близо е и до двореца на дожите и площад Сан Марко.

# 456
  • София
Твърдо Cannaregio Est. Всичко ти е под ръка пеш транспорт, бързо придвижване, най-важните забележителности, магазини, заведения, острови и т.н.
След два месеца няма да е претоварено от хора и да са прекалено скъпи хотелите.
Dorsoduro Est също е удобно място, но повече харесвам първото. Заради възможностите към всички посоки, включително острови.

# 457
Bled,  какво придвижване препоръчваш от летище :арко Поло до хотел Kosher House Giardino Dei Melograni ? На 1 страница си дала транспорт до Piazzale Roma, а виждам, че по- близо ни е Venezia S.Lucia. Има ли как от летището до нея направо ? Ако остане първия вариант до Piazzale Roma, после до хотела как ще е най- бързо?

# 458
  • София
Bled,  какво придвижване препоръчваш от летище :арко Поло до хотел Kosher House Giardino Dei Melograni ? На 1 страница си дала транспорт до Piazzale Roma, а виждам, че по- близо ни е Venezia S.Lucia. Има ли как от летището до нея направо ? Ако остане първия вариант до Piazzale Roma, после до хотела как ще е най- бързо?

Venezia S.Lucia е гарата, влак ли имаш предвид, не.
Имаш възможност от летището да стигнеш по вода до F.te Nove и после не много пеша. Alilaguna Linea Blu
От Piazzale Roma не ти трябва транспорт до хотела. Още по-малко пеша много приятна разходка.
Всички зависи от критериите ви за пеша. За мен е нищо, особено във Венеция. Надявам се сте само с ръчен багаж.

# 459
Точно така, само ръчен.
Около 10-15 минути е май.
Благодаря ти.
Тези дни ще разгледам предложените от теб маршрути.
Има ли някъде карта на летището, за да се ориентирам от къде да вземем транспорта до Piazzale Roma?

# 460
  • София
Точно така, само ръчен.
Около 10-15 минути е май.
Благодаря ти.
Тези дни ще разгледам предложените от теб маршрути.
Има ли някъде карта на летището, за да се ориентирам от къде да вземем транспорта до Piazzale Roma?

Всички спирки на автобусите с карти и разписания ТУК

Alilaguna Linea Blu ТУК

# 461
Чудесна си, Благодаря.

# 462
  • София (Възраждане)
Билети за трамвай за еднократно пътуване могат ли да се купуват от шофьора?

Пост фактум Flushed открих, че продават..на двойна цена. Пожелавам прекрасни венециански разходки на всички!

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 20:54 от Mooimeiske

# 463
Здравейте. Simple Smile
Моля за малко разяснение... Ако закупя I MUSEI DI PIAZZA SAN MARCO  билети от официалния сайт на Doge's palace, те нямат определени дата и час на посещение, така ли? Просто пропускаме опашката за закупуване на билети на място и влизаме директно...

# 464
Твърдо Cannaregio Est. Всичко ти е под ръка пеш транспорт, бързо придвижване, най-важните забележителности, магазини, заведения, острови и т.н.
След два месеца няма да е претоварено от хора и да са прекалено скъпи хотелите.
Dorsoduro Est също е удобно място, но повече харесвам първото. Заради възможностите към всички посоки, включително острови.
Благодаря за помощта!
Избрала съм Hotel Al Vagon  
Cannaregio 5619, Cannaregio, Venice, 30121, Италия  - https://www.booking.com/hotel/it/al-vagon.bg.html?aid=327345;sid … l;type=total&
и  Domus Cavanis  
Rio Terà Foscarini 895, Dorsoduro, Venice, 30123, Italy  - https://www.booking.com/hotel/it/domus-cavanis.en-gb.html?aid=32 … l;type=total& , както и един на Сан Марко.
Цените са еднакви, но съм много нерешителна и аз сякаш мисля да запазя този в Cannaregio, заради гарата, островите, а и като гледах уличките в Гъгъл мапс-а са интересни и май не е далеч за пешеходен туризъм.

Общи условия

Активация на акаунт