Венеция /Тема 5/

• 141 606
  • 781
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
 За трансфера от летището в Тревизо  до Венеция (или Местре ) :
Аз бях резервирала предварително оттук билети за ATVO (Мисля,че има по-евтин вариант с градски автобуси).Веднага се качихме в автобуса и след 5 мин. тръгнахме.Не губихме никакво време.И за Венеция,и за Местре цената е една и съща.Ако сте повече от 1 човек ,еднопосочният билет е 11 евро (вместо 12 ) , а двупосочният - 20 евро/човек.До Местре пътувахме около 40 мин.
За транспорта във Венеция:
Билети купихме от гарата в Местре.За децата използвахме Rolling Pass ( ние купихме за 3 дни - 20 евро/човек+ още 6 евро за самата карта.Общо 26 евро).Добре е предварително да сте се регистрирали онлайн и на място само да получите картата.Ако не сте - заплащат се още 2 евро за тази услуга.
Картите за 1, 2 и 3 дни започват да важат от първото валидиране,а не от момента на закупуване.Т.е. ако валидирате  24 часова карта на 3 август в 14.00,то тя ще важи до 14.00 на 4 август (мисля,че до 14.00 трябва да е последното валидиране, а не слизане от автобуса или вапоретката).
За Двореца на Дожите: нямаше  никой на касите.За семейство ни направиха намаление : 4 билета по 13 евро.Иначе цената за възрастен беше 20 евро.

# 436
  • Пловдив
За тези,които все още търсят място за настаняване ,бих препоръчала апартамента,в който бяхме ние в Местре:
https://www.homeaway.co.uk/p6996714
Запазих го в последния момент ( 4-5 дни преди заминаването ни).Останахме изключително доволни.На място ни хареса много повече от снимките.145 кв.м,с 3 спални,изключително чист,нов ,стилен и светъл.Големи 2 бани ( около 20 м2,целите в огледала).От асансьора се влиза директно в хола,автоматични външни щори.Нова сграда,обезопасена,на  1 висок етаж.Спирката за автобус 2 до Венеция е на 150м,а гаратав Местре ( там слязохме от трансферния автобус на ATVO от летището в Тревизо е на 800 м.Собственикът на апартамента е изключително любезен .До Венеция пътувахме около 15 мин. и ни беше изключително удобно.
Знам,че има и други мнения,но мисля,че направихме много добър избор за нощуване в континенталната част,а не в самата Венеция.Или пък случайно улучихме страхотен апартамент на подходящо място.

Много благодаря на всички,които се отзоваха на моите въпроси преди пътуването и ми помогнаха да съм по-подготвена и спокойна във Венеция!

# 437
Билети купихме от гарата в Местре.За децата използвахме Rolling Pass ( ние купихме за 3 дни - 20 евро/човек+ още 6 евро за самата карта.Общо 26 евро).Добре е предварително да сте се регистрирали онлайн и на място само да получите картата.Ако не сте - заплащат се още 2 евро за тази услуга.
Картите за 1, 2 и 3 дни започват да важат от първото валидиране,а не от момента на закупуване.Т.е. ако валидирате  24 часова карта на 3 август в 14.00,то тя ще важи до 14.00 на 4 август (мисля,че до 14.00 трябва да е последното валидиране, а не слизане от автобуса или вапоретката).
За Двореца на Дожите: нямаше  никой на касите.За семейство ни направиха намаление : 4 билета по 13 евро.Иначе цената за възрастен беше 20 евро.

Благодаря много за информацията, но да питам картите за Rolling Pass oт кой сайт ги купи онлайн, защото аз не виждам по 26 евро все са 29 евро за 3 дни за деца? Аз гледам в http://www.veneziaunica.it

# 438
Хайде и аз за Венеция с кола. Къде е най-добре за паркиране ?

# 439
  • гр.Добрич
Ние също, на път за Гардаленд. Предполага, че все нещо можем да видим за 1 ден. С вапорето можем да стигнем до Площада, нали? Двама възрастни и 3 деца сме.

# 440
  • Някъде Там
Ние също, на път за Гардаленд. Предполага, че все нещо можем да видим за 1 ден. С вапорето можем да стигнем до Площада, нали? Двама възрастни и 3 деца сме.

зависи какво искате да видите. Ние обиколихме Венеция за половин ден ( без музеи ). Разходихме се из уличките, площада, върнахме се от другата страна на моста Rialto ( от едната отидохме до площада) . Ядохме джелато и вечеряхме в ресторанти за които е писала BLEd и ни беше напълно достатъчно да осетим духа на Венеция, че даже и храната. Сутринта бяхме в Parco NAtura Viva -разгледахме го спокойно и към 13-14 тръгнахме към Венеция, настанихме се и някъдед към 4 мисля че бяхме вече в самата Венеция и нататък вече описах Simple Smile Но бях чела тук и бях видяла кое къде и какво Simple Smile за което благодаря на момичетата и най вече на Bled.

# 441
Четете хора отпред на темата пише всичко

# 442
  • на Мелмак
Точно като влезеш във Венеция, от дясно има паркинги.
Ние там паркирахме.
Може да ги видиш и на карта.

# 443
  • Някъде Там
Точно като влезеш във Венеция, от дясно има паркинги.
Ние там паркирахме.
Може да ги видиш и на карта.
и ние там паркирахме и ходихме пеша до спирките на автобусите - неприятно разстояние.
после видяхме че за цял ден по - изгодно е паркинга точно срещу спирките на автобусите. Проверете там.

# 444
  • на Мелмак
Ние паркирахме на паркинга до спирките, до стъкления мост.

# 445
  • Пловдив

Благодаря много за информацията, но да питам картите за Rolling Pass oт кой сайт ги купи онлайн, защото аз не виждам по 26 евро все са 29 евро за 3 дни за деца? Аз гледам в http://www.veneziaunica.it

Да,този е сайта.Не знам защо цените са други.

# 446
Благодаря момичета, но тези са скъпи.

# 447
Здравейте,

Ще бъдем във Венеция за 4 дни в края на септември.
Знаете ли дали времето ще е подходящо да се направи плаж?
И какъв би бил най-добри вариант за половиндневен плаж - От Венеция с корабче до Лидо ди Йезоло
и плаж там удачно ли е или има по-добри места?

# 448
Здравейте пак.
Исках да купя онлайн билети за Двореца на Дожите, но в официалния сайт нещо не ме допуска. Дава ми таблицата с дати и часове, цени, но като отворя на цени не ми позволява да маркирам бройки и не мога да вървя по- нататък.
Някой да е резервирал или купувал скоро билети онлайн за там?
А на място трудно ли е да се купят за началото на септември?

# 449
Здравейте пак.
Исках да купя онлайн билети за Двореца на Дожите, но в официалния сайт нещо не ме допуска. Дава ми таблицата с дати и часове, цени, но като отворя на цени не ми позволява да маркирам бройки и не мога да вървя по- нататък.
Някой да е резервирал или купувал скоро билети онлайн за там?
А на място трудно ли е да се купят за началото на септември?
Здравейте, вчера се прибрахме от Венеция, според мен няма смисъл да се купува онлайн билети.Не знам дали знаете, но Двореца работи петък и събота до 23:00ч и тъй като много хора не са информирани към 19:00ч е супер празно и много спокойно.Така че, не го мисли, а го остави за там:)

Общи условия

Активация на акаунт