Венеция /Тема 5/

• 141 307
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ние си купихме от картите, които са за 48 часа и важаха да вапоретите и автобусите от Местре до Венеция. Купуват се от Табачи или от туристически агенции. В Местре има една, която е близо до жп гарата - взехме си от там.

Това е нормално, но не и Тревизо.
Тревизо е към MOM Линия 6-светло синьо..
Транспорта в Комуна Венеция се управлява от няколко фирми....
ACTV, AVM, Alilaguna, ATVO, Brusutti, Barzi...
В случая става въпрос за най-голямата, ACTV и няма проблем когато картите са към нея.
Но примерно с тях във Венеция не може да ползвате вапоретите на Alilaguna и т.н.

# 226
Искам да попитам и в тази тема. За сега изберам вариант:
полет София-Милано
обратно Венеция - София.
Искам да мина през Верона.
Предложения за нощувки във Венеция или в Местре?

# 227
В Chioggia на плажа се бяхме настанили и пътувахме с вапоретото до Венеция.
Верона - ако сте само за посещение и искате да разглеждате пада голямото ти4ане - 1. около местата свързани с Жулиетината история, други забележителности и по средата Амфиетатъра.

# 228
Искам да попитам и в тази тема. За сега изберам вариант:
полет София-Милано
обратно Венеция - София.
Искам да мина през Верона.
Предложения за нощувки във Венеция или в Местре?
Ние спахме в Маргера, това е до Местре , в един къмпинг в дървени къщи, много съм доволна. Малко се върви до спирка на автобуса до Венеция.

# 229
Ние бяхме в хотел в Местре, близо до гарата и до спирка на автобусите - тихо и приятно място. Самите стаи са малки, но си имат всичко необходимо.
http://piave-hotel-mestre.h-rez.com/index.htm?lbl=ggl-en&gcl … tECFWUz0wod7UoCgg
До хотела има магазин, в който се продават руски, украински, молдовски, български и т.н храни. Собствениците са много любезни Simple Smile

# 230
  • София
Това е хотела Via Col Moschin 4 Точно това ме интересува дали картите и на коя компания ще важат и за Венеция и за Местре.Нещо не мога да отворя линка с лините и маршрутите  за да се ориентирам

# 231
  • София
Това е хотела Via Col Moschin 4 Точно това ме интересува дали картите и на коя компания ще важат и за Венеция и за Местре.Нещо не мога да отворя линка с лините и маршрутите  за да се ориентирам

Явно сте в хотел Piave, знам го. Освен влака, близо сте до гарата.
Възможност да ползваш автобуси на ACTV са:
№ 2
На картата твоята спирка е 16 - (1042) Piave - Fronte edicola на  Via Piave
№ 7
На картата твоята спирка е 23 - (6035) Cappuccina - Sernaglia на Via Cappuccina
Тези са ти най-удобни. И до двата варианта имаш съвсем малко пеша...
Успех...

# 232
  • Варна
Не ми остава време да се похваля. Безкрайно съм щастлива! Вече имаме билети, летим на 13-ти март, четири нощувки, връщаме се на 17-ти. Моля се времето да е с нас и да е слънчево и топло  Sunglasses Резервила съм апартамент в Santa Croce B&B Venice Има възможност за безплатна анулация, ако намеря нещо по-изгодно или в крайна сметка решим да спим в Местре. Но ми изглежда доста добър вариант на прилична за Венеция цена, така че засега това е.
Много благодаря за съвета за библиотеката, дано ми остане време да проверя дали го има. Засега решението е аз да го играя пътеводител Rolling Eyes  Mr. Green Намерих няколко мобилни приложения, които работят офлайн и с GPS, беседите са на руски. А това за мен е важно, защото английският не ми е силната страна, а руският ми е почти като майчин. Така че за мен и за любимия образ е някакво решение, а хлапето да си слуша английски (ако въобще слуша нещо  Mr. Green).

Попаднах и на нещо, което много ме зарадва. За тези, които предпочитат руския, предполагам ще е интересно:
http://edemsami.com/audioguides/venice

Другото, което се чудя е за Двореца на дожите. Изкушават ме Тайният маршрут (Secret Itineraries Tour) или Скритите съкровища (Hidden Doge’s Treasure Tour), не знам дали и до колко си заслужава, при положение, че са задължително с гид, а, както вече споменах, оправям се с английския, но не достатъчно... От друга страна любимият мнооого иска да види затворите, разните му там килии и други такива щуротии... Така и не разбрах дали тези неща могат да се видят и при стандартно посещение, а разликата да е само това, че при допълнителните турове има и гид...

Не знам дали ще стигнем до островите, ще го решаваме на място и в движение.

# 233
  • София

Явно сте в хотел Piave, знам го. Освен влака, близо сте до гарата.
Възможност да ползваш автобуси на ACTV са:
№ 2
На картата твоята спирка е 16 - (1042) Piave - Fronte edicola на  Via Piave
№ 7
На картата твоята спирка е 23 - (6035) Cappuccina - Sernaglia на Via Cappuccina
Тези са ти най-удобни. до двата варианта имаш съвсем малко пеша...
Успех...

Много ти Благодаря за пояснението  Hug

# 234
Не ми остава време да се похваля. Безкрайно съм щастлива! Вече имаме билети, летим на 13-ти март, четири нощувки, връщаме се на 17-ти. Моля се времето да е с нас и да е слънчево и топло  Sunglasses Резервила съм апартамент в Santa Croce B&B Venice Има възможност за безплатна анулация, ако намеря нещо по-изгодно или в крайна сметка решим да спим в Местре. Но ми изглежда доста добър вариант на прилична за Венеция цена, така че засега това е.
Много благодаря за съвета за библиотеката, дано ми остане време да проверя дали го има. Засега решението е аз да го играя пътеводител Rolling Eyes  Mr. Green Намерих няколко мобилни приложения, които работят офлайн и с GPS, беседите са на руски. А това за мен е важно, защото английският не ми е силната страна, а руският ми е почти като майчин. Така че за мен и за любимия образ е някакво решение, а хлапето да си слуша английски (ако въобще слуша нещо  Mr. Green).

Попаднах и на нещо, което много ме зарадва. За тези, които предпочитат руския, предполагам ще е интересно:
http://edemsami.com/audioguides/venice

Другото, което се чудя е за Двореца на дожите. Изкушават ме Тайният маршрут (Secret Itineraries Tour) или Скритите съкровища (Hidden Doge’s Treasure Tour), не знам дали и до колко си заслужава, при положение, че са задължително с гид, а, както вече споменах, оправям се с английския, но не достатъчно... От друга страна любимият мнооого иска да види затворите, разните му там килии и други такива щуротии... Така и не разбрах дали тези неща могат да се видят и при стандартно посещение, а разликата да е само това, че при допълнителните турове има и гид...

Ние си купихме билет за дожите някакъв стандартен и нямаше скритите съкровища.

# 235
И аз имам въпрос: Картата за 24 ч., която важи за вапоретата, важи ли и за влака от Местре до Венеция?
А може ли от гарата в Тревизо да се вземе билет директно до гарата във Венеция, а не до тази в Местре?  newsm78

# 236
  • Варна
kaртата за вапоретите важи и за автобусите в област Венеция вкл. до/от Местре.
Влаковете и автобуса  до Тревизо са в друга транспортна схема

# 237

От друга страна любимият мнооого иска да види затворите, разните му там килии и други такива щуротии... Така и не разбрах дали тези неща могат да се видят и при стандартно посещение, а разликата да е само това, че при допълнителните турове има и гид...

Със стандартния билет имате достъп до подземията, където са килиите, минава се и по Моста на въздишките.
На Мурано поне отидете. Много приятно място е, ако имате късмет в някоя работилница ще видите как се изработват стъклени изделия.

# 238
Здравейте, ще пътуваме до Венеция и резервирах апартамент в Местре с право на безплатно анулиране.
Четейки отзвите в букинг, обаче, установявям следното: много хора пишат, че като пристигнат, освен обявената цена им искат още различни такси - за почистване, за обслужване и т.н.
Споменават се такси от 30 до 120 евро, което ме изненада, защото мислех, че цената в букинг е крайна.
Някой има ли представа дали е така?
И още нещо - букнах цена за 4 нощувки в Местре за 380 евро, дали е приемлива?

# 239
  • София
Леле момичета яко се обърках честно, опитвам се да платя докато сме тук каквото мога-демек карти за вапорето и музеите. .....ако си купя картите от тук разбрах как да ги чекирам, но тоя автобус 6 не ми ли влиза в цената? И 2-ро мога ли да купя билет за влака и за отиване и връщане?
Нещо не се справих да отворя картата с вапорети или ГТ /техен градски транспорт/най близо до хотела пише че спират 2,3,10,16,32,33Н,34Н,45,53 някой от тях ходи ли до Венеция?

Спокойно карти и билети за транспорта да си купиш на място. Няма никакъв проблем с комуникацията. "Билет" "Автобус" са думи, която означават едно и също на български и италиански.
На летището има гише в края на салона, където продават билети за градския транспорт. Билетът за автобус 6 до жп гара Тревизо представлява едно картонче.

Влак (итал. "трен", "Трениталия" е името на фирмата) - има гишета на жп гарата ("стационе"). Разбери на кой коловоз пристига. Ще ти кажат буква и цифра. Напр. H4 и след колко минути е влака. Има табла на които можеш да видиш колко минути има до следващия влак, ако изпуснеш единия. Влакът ходи до самата Венеция, така че ако ще слизаш в Местре се оглеждай да не изпуснеш спирката -"Местре Оспедале"(болницата) или "Местре Стационе"(гарата) - тя е следващата. Пътува се около 15 мин от Тревизо до Местре гарата. Билетът се валидира в едно устройство на самия коловоз преди да се качиш във вагона. На отиване не успяхме, защото устройството беше развалено. Видях във влака, хората показваха и електронни билети през телефоните, може и така.

Автобус 2 ходи до Венеция. Внимавай в коя посока ще го хванеш от гарата  Simple Smile Спирката, която е от страната на жп гарата е в посока към Венеция. Ние се бяхме объркали, когато търсихме хотела и се возихме до Венеция и обратно с багажа. Но дори това да стане, ще изгубиш макс 15-20 мин, не е проблем. Като се качиш в автобуса доближаваш картата до устройството да се валидира.

На самата жп гара в Местре, можеш да купиш карти за транспорт, включваща автобуси от/до Местре, трамвай и вапорето. 

На връщане ако пак ще се връщате по същия маршрут с влак и автобус 6, си виж разписанието на автобуса, защото май бяха нарядко или просто тръгнете по-рано. Доста път си е.

Иначе споко, това е част от приключението  Wink

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 15:54 от kalimbi

Общи условия

Активация на акаунт