Венеция /Тема 5/

• 141 636
  • 781
  •   1
Отговори
# 345
Аз не го разбирам това да отидеш до Венеция и да спиш на една туба бензин разстояние... Ами тогава отидете във Верона, Болоня и други градове наоколо... На някой му миришели каналите, ама Венеция е, като не искате канали, изберете друга дестинация.. Joy
За цената на хотелите, дали ще спиш в центъра, предградията на Венеция или други градове наоколо, не виждам голяма разлика за нормалните хотелчета 2-3 звезди...Пък и за няколко нощувки няма да се събере огромна разлика, по-скоро даже ще се оскъпи заради транспорта всеки ден от/до Венеция... Накрая да не стане вместо по-евтин вариант, спането далеч да излезе двойно... Другото е трафика, намирането на паркинг и цената му и т.н. Просто всичко трябва да се предвиди и изчисли много внимателно...Във Венеция като гледам цените никак не са ниски и не се променят особено според сезона... Peace

# 346
  • София
bouquet и аз благодаря.
Аз се чудя за спане някъде по-дале4е и да паркираме във Венеция както си описала на първата страница ( информацията е много подробна и лесна за ориентиране - благодаря  bouquet )
Интересува ме сутринта ще има ли задръстване към Венеция?
И някое по-мъничко място неоживено и спокойно преди Венеция може ли да ми препоръчаш ( някъде 30-60мин път с кола) Още го обмислям ще се радвам и на мнението ти дали е ок тази ми идея Simple Smile

Когато сте с кола имате доста варианти...
Но се избира вариант в който колата винаги остава в хотела. Това е целта, безплатно паркиране и придвижване с публичен транспорт.
Това е доста лесно и не увеличава сумата за преспиване. Най-вече в случаите в които пътувате с картите на http://actv.avmspa.it/ автобуси и вапорети.
Такива места за коли са Местре, остров Лидо, Пунта Сабиони и Лидо ди Йезоло.
За да не изреждам всички възможни варианти. Прегледай картата, избери места. А аз ще ти кажа какъв е транспорта, рентабилно ли е.
Точно казах, че спим извън Венеция заради колата, със самолет във Венеция. Не паркирам в публични паркинги, не си струва.
В картата, която дадох за Местре в началото са хотелите с безплатни паркинги, написано е след всеки хотел. Само трябва да се избере близо до спирка, маркирани са и те....

# 347
  • Някъде Там
по-скоро даже ще се оскъпи заради транспорта всеки ден от/до Венеция...
Нямам от/до Венеция Simple Smile отиваме за ден и приключваме  Party
Така като гледам дори и в предградията да спим (гледах Lido di Jesolo) ами честно казано с билетите до Венеция + паркинга в Punta Sabione - ми по добре да платя паркинг до Венеция и да знам че мога да си тръгна по всяко време, а не да чакам вапоретото след 16 часа. Признавам за Местре не разглеждах много, но след като освободим сутринта хотела колата пак трябва някъде да я оставим - пак паркинг + превоз. А и попитах за съвет за някое спокойно и красиво местенце преди това ( за Верона и Болоня знам ) - нали за това е този форум? Иначе си права че спането общо взето е почти еднакво с някои изключения явно.
Но се избира вариант в който колата винаги остава в хотела. Това е целта, безплатно паркиране и придвижване с публичен транспорт.
В картата, която дадох за Местре в началото са хотелите с безплатни паркинги, написано е след всеки хотел. Само трябва да се избере близо до спирка, маркирани са и те....
Хотелите до колкото видях се освобождават до 10-11, което значи че като тръгнем към Венеция сутринта ще го освободим. - В такъв случай ще ни дадат ли да седим на паркинга , които ползва хотела до вечерта?

# 348
  • София

Хотелите до колкото видях се освобождават до 10-11, което значи че като тръгнем към Венеция сутринта ще го освободим. - В такъв случай ще ни дадат ли да седим на паркинга , които ползва хотела до вечерта?

В такива случай/безплатен паркинг-хотел/ ние въобще не ги питаме. Колата си стои, багажа качен в нея. Отиваме където и да е, връщаме се и тръгваме.

Последният ни такъв хотел...
Местре-близо до трамвая

Лидо-близо до вапорети

И още мн. други...

Картата на вапоретите включва и тези до Пунта Сабиони. А там паркинга е 5-6 евро на ден, не го сравнявайте с тези във Венеция.

# 349
  • Някъде Там
В такива случай/безплатен паркинг-хотел/ ние въобще не ги питаме. Колата си стои, багажа качен в нея. Отиваме където и да е, връщаме се и тръгваме.
а паяци, скоби нямат ли? Не знам дали ще рискуваме така. Браво за смелостта ви Simple Smile

# 350
  • София
а паяци, скоби нямат ли? Не знам дали ще рискуваме така. Браво за смелостта ви Simple Smile

Каква смелост ?
Какво общо имат паяци, скоби с частен паркинг на хотел ???
Най-много ако те видят като тръгваш да ти теглят една...Не ни си е случвало...

# 351
  • Някъде Там
Най-много ако те видят като тръгваш да ти теглят една...Не ни си е случвало...
хаха. Не знам дали не могат да викнат паяк. Но си права надали някой ще плати заради една кола да идват, но това ми дойде наума първоначално. Мерси Bled. Ще се спра на нещо и ще питам пак.

# 352
Венеция си е Венеция!Нито ми е миришело,нито съм се сещала да се замисля дали каналите миришат.Град,който трябва да се види-класика!
Дали ще спите във Венеция сами си решавате.Цените на нощувките не са евтини.Алтернатива е Местре -само на 5-10 мин с кола ,на цената на едно билетче 1,50 евро и сте там -автобусите вървят нон стоп-ако сте с кола имате къде да я оставите и да се шляете до среднощ във Венеция.
За мен лично Венеция е неповторима.

# 353
  • Бургас
Здравейте! Тъй като ще сме във Венеция за почти две седмици,  може ли някой да ми каже най-удобен транспорт до Верона, какво си заслужава да се види там, както и друга интересна дестинация в близост, заслужаваща да се посети.  bouquet

# 354
Здравейте, в петък се върнахме от Венеция, това е най-вълшебният град, който сме виждали! Уточнявам, че сме големи любители на музеи, галерии, старини и точно ей такива градове с атмосфера. Потеглихме в понеделник, снабдени с тридневни карти за транспорт, карта за 11 музея и 16 църкви. Естествено, не можахме да посетим всичко. Дъщеря ни (на 14 години) ползваше намаление и за транспорта и за другите карти. Първият следобед отидохме до Падуа (много е бързо и удобно) и видяхме фреските на Джото в капела Скровени. Решихме да е тогава, защото ако планирахме посещението насред екскурзията, транспортните карти ставаха недостатъчни като време.  Добре че го направихме в началото, защото след като видяхме Венеция, не искахме да ходим повече никъде другаде. Първият венециански ден отидохме в двореца на дожите, а после в другите три музея на площада, които се оказаха свързани и с един вход - музеят Корер, Археологическият музей и залите на библиотека Марчана. Всички те са гигантски, с безкраен брой зали и експонати - направо бяхме като деца, преяли в сладкарница. На втория ден отидохме до Торчело, Бурано и Мурано - започнахме от най-отдалечения. На Торчело влязохме в църквата (не влиза в пакета с църквите), на Бурано видяхме музея на дантелата, а на Мурано стана много глупаво, защото намерихме музея на стъклото затворен, а на вратата бележка, че има някакво общо събрание на музейните работници и този ден са работили само да 15 часа. Върнахме се във Венеция, но там намерихме същата бележка и на други музеи - малшанс. На следващия ден видяхме Музея на естествената история, Ca'Pesaro(музей на модерното и на ориенталското изкуство), музея на Palazzo Mocenigo(красив интериор и музей на костюми и парфюми) и Ca'Rezzonico(музей на бароковото изкуство). Успяхме да влезем в Базилика деи Фрари и в Сан Поло. Това, за което съжалявам е, че не можах да вляза в Сан Марко - нещо закъсахме с организацията, просрочихме времето и се отчаяхме от гигантската опашка. Следващият път  Simple Smile. Мога да пиша доста за всяко от тези места, но ще стане много дълго, така че, ако някой се интересува, да пита. Ходихме много пеша из града - страхотно е, обаче ако не беше мъжът ми с доброто си чувство за ориентация, още щях да се лутам там  Laughing.  Непрекъснато бърках в коя посока трябва да вземем вапоретото - беше забавно, защото имаше кой да ме поправя навреме. Каналите въобще не миришеха, имаше само съвсем лек, неповторим аромат на море. За съжаление хотелът ни беше доста далеч в Местре (оказа се на 4 км от гарата, нещо не бяхме съобразили добре) и пътувахме по 30-40 минути всеки ден в двете посоки. Затова пък, без да сме го имали за цел, се оказа, че сме попаднали в луксозен и удобен апартамент. Направо се изморих да пиша  Laughing. Ако някой се интересува от подробности, да пита.

# 355
 HugЗдравейте!И ние се върнахме в петък от Венеция!
Grizantema,били сме в един самолет и в двете посоки:)
Възхитени сме!Момичета,благодаря на всички за прекрасната тема,благодарение на вас успях да организирам изцяло пътуването и престоя ни  в този вълшебен град!
Всичко мина перфектно,без никакви проблеми.Ние избрахме да спим в апартамент във Венеция,в Кастело,на 3 мин.от моста "Риалто" и 5 мин.от площад "Сан Марко"и мога да кажа,че си заслужаваше!Успяхме да почувстваме атмосферата и красотата на този уникален град ....невероятно е!
Препоръчвам на всеки,който има възможност,да отседне във Венеция,а не в околностите,различно е...
Упяхме да видим всичко,което си бяхме планирали,насладихме се на и на Двореца на Дожите,и на Катедралата,и на музеите...Пътуването с вапорета по Канал Гранде е неповторимо преживяване,отидохме и до Лидо,беше прекрасно...Возихме се на гондола/заслужава си/заради емоцията и уникалноста,похапнахме и пици,и страхотен сладолед Heart Eyes
Три дни и половина минаха като миг...
Пожелавам на всички,които не са били все още във Венеция,прекрасни мигове там! Hug

# 356
a_alex Зна4и има задръствания, но по-скоро по обратния път. В4ера минахме Венеция-Триест и беше задръстено 3 4аса ! Зара ди някакъв ремонт. Вижте обиколен път, имаше някакви други пътища. Т.е. наобратното проверете гугъла първо и ако ви дава малко 4ервени4ък у4астък не се ка4вайте изобщо на аутобана там.
За спане идвайки откъм бг ще ви е удобно Ca' Savio , откъм тази страна е за разлика от chioggia например. И е пълно с доста добри къмпинги на 4исти плажове с хубав пясък. С кораб4ето сте за двайсетина минути на Сан Марко или през Лидо до Сан Марко. На 20-.30 мин. има трансп. Къмпинги и хотели ти предлагат комби билет бус плюс кораб4ето. Също имайте в предвид, 4е дневната карта важи 24 4аса. Т.е ако сутринта направите плажа, купите билета към 11 или 12, обикаляте до късно ве4ер и на другата сутрин отидете с първите кораб4ета ще си обикаляте до обяда и после пак наобратно. Т.е важи 24 ... Много готино сутрин. Няма пукнат китаец докъм 10 4аса. Музеите не работят, но пък е супер за обиколка пеша. 

Не мирише, но е тъпкано с туристи и като напе4е става ужас. Също внимавайте като сядате някъде спонтанно на кафе и мелба, защото цените обявени отпред се оказват за несядащи в заведението. Седналите вътре плащат плюс 2 евро на артикул  Shocked Shocked #Crazy #Crazy Та пихме кафенце по 4,50 и капу4ино по 5. Неприятно беше , 4е не предупредиха.  Т.е. тъп номер и клиенат се 4увства неприятно. ще ги запомним с това. 

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 09:47 от Bandiera rossa

# 357
  • Някъде Там
Благодаря Bandiera rossa  bouquet

# 358
билета важи 24 4аса от маркирането, а не от купуването. И също важи и за в самата венеция. Можешда си правиш хоп ин и хоп офф по целия канал , а и обиколните линии, плюс тези до остров4етата и Лидо ...  във всякакви посоки и линии. Т.е ак осте без деца може за 24 4аса добре да се разходите с 1 билет. Но си го планирайте според мен от обяд до обяд. това според моите идеи де, вие може друг план да си харесвате. Важи до последното маркиране. т.е не кога 9е пристигнете , а кога ще се метнете наобратно. Мисля. за последното попитайте пак. Защото може друг служител друго да измисли. А и от Венеция наобратно не се маркираше билет. Вратите бяха отворени. Май само се опитваха да изгонят тълпите

# 359
Здравейте Simple Smile
Първо искам да кажа, че нищо написано за Венеция не е преувеличено!!! Наистина това е вълшебен град, който те оставя без думи. Бяхме там от 8 до 12 май..... Възхитена съм!!!
Искам да споделя за мястото, където бяхме отседнали. Бяхме 4 човека и си наехме апартамент в Местре. Точно до спирка на трамвай Т1, който е през 10 мин. До Венеция стигахме за 15-20 мин. Апартамента се казва Venice Park Apartment. 4 нощувки за 4 човека ни струваха 340Е, с включени всички такси ( за почистване, данък и престой). В близост имаше голям хранителен магазин, от където си пазарувахме. Апартамента е наскоро ремонтиран и цялото обзавеждане е ново. Изключително приятно и чисто местенце.
Искам да ви споделя и една интересна и изпълнена с адреналин случка Simple Smile. В деня на обратния полет към България решихме от Местре до Тревизо да се предвижим с влак, тъй като така се привдижихме в деня на пристигане. Отне ни около 40 мин от летището до жп гарата в Местре за скромната сума от около 5 Е на човек. На тръгване си хванахме по-ранен влак (около 9 часа ) и на жп гарата в Местре бяхме близо 3 часа преди полета в 12:45. Оказа се, че в периода 11-14 май в Тревизо се провежда Алпийски фестивал, по случай 100 години от Първата световна война. В града се очаквали около 500 000 гости ( представете си какво е това за град с население 83 000). Имаше палатки и шатри навсякъде - паркове, градинки, междублокови пространства. Градския транспорт в централната част на града не се движеше, включително и автобус 6, с който трябваше да стигнем до летището. Имаше само един автобус, който извозваше пътници до градската болница, от където трябваше да хванем автобус 88, който пък щял да ни закара до покрайнините на града, от където трябваше да хванем номер 6. Това бяха обясненията на жената, която продаваше билети за градския транспорт. Та тръгнахме с този автобус, стигнахме до болницата и от там след десетина минути чакане се качихме на 88. GPS-а показваше разстояние до летището малко по-малко от 4 км. Автобуса беше меко казано препълнен с хора, отишли на фестивала. Всички бяха с зелени шапки с пера и пееха песни...Атмосферата можеше да мине за приятна ако не се налагаше да бързаме за самолета. Автобуса едвам едвам се движеше по улуците, тъй като имаше хора...мноооого хора...навсякъде. Налагаше се да чакаме, докато се разтикат хората. Най-дългия ни престой на едно място беше 30 мин. И така тези 3 часа преди самолета се стопиха на час и половина...До летището оставаха 3 км. Решихме да слезем от автобуса и да се опитаме да намерим такси....Уви това се оказа мисия невъзможна. Вървяхме, тичахме по улуците, махахме на коли, с надеждата някой да спре и да ни закара до летището. Оставаха ни около 45 минути до самолета, когато мъжа ми спря микробус на фирмата, охраняваща фестивала. Човека отказа да ни закара, но спря такси, чийто шофьор повика свой колега.. Имахме уверението на охранителя и на таксиметровия шофьор, че ще дойде такси да ни вземе. След около 20 мин дойде такси и благополучно 15 мин преди полета бяхме на летището. Прередихме всички на проверката и стигнахме до изхода, където пътниците вече се качваха в самолета.
Такива неща бях гледала само по филмите Simple Smile но от къде да предположим, че ще има толкова мащабно събитие в този период.
Разказвам го, за да си имате едно на ум Simple Smile когато пътувате Simple Smile)

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 11:11 от PStoyanova

Общи условия

Активация на акаунт