Венеция /Тема 5/

• 141 894
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Скъпо е на Сан Марко ама що да не изпият едно кафе там?

# 586

Щом сте посетили Бурано, Мурано, Венеция - явно ще сте обиколили с вапоретите и ще сте се ориентирали в обстановката. Ако бях на вас щях да се разхождам пеш, да се загубя из улиците и да разглеждам това, което ми хване окото.
За хапване - избягвайте заведенията на самия Сан Марко, да не платите сметка като на японските студенти Simple Smile
Аз лично харесвам много (включително за хапване) района зад гърба на катедралата - не е толкова пренаселено, никой не ти ходи до/през масата, цените са съвсем нормални.
Много ценен съвет, благодаря! Ще ми е спокойно, като знам къде да поведа групата щом огладнеем. Smile

# 587

Подкрепям. Иначе там има и кафе машина ама от това спомен не остава.

# 588

Мисля, че за кафе на Сан Марко задължително ще ни остане време. Желанието го имаме... И сега ми се върти още един въпрос в главата - тъй като ще се придвижваме от Лидо ди Йезоло, има ли възможност да слезем на Пиаца Рома и от там да се връщаме към Сан Марко?

# 589
  • София
Не. От Лидо ди Йезоло се качвате на автобус линия 23А до Пунта Сабиони и след това на вапорето 14 до San Zaccaria и сте във Венеция в близост до Сан Марко.
http://www.atvo.it/allegati/linee/linea_23_a_dal_1.10.2017_al_30.04.2018.pdf
http://actv.avmspa.it/sites/default/files/Orario%20linea%2014%20 … %20nov%202017.pdf

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 16:12 от bibi_2

# 590
  • Пловдив
И за пиене на кафе предварително се информирайте на Сан Марко и до водата,
да не ви изненадат с кафе от 20 евро. 

# 591

Мисля, че за кафе на Сан Марко задължително ще ни остане време. Желанието го имаме... И сега ми се върти още един въпрос в главата - тъй като ще се придвижваме от Лидо ди Йезоло, има ли възможност да слезем на Пиаца Рома и от там да се връщаме към Сан Марко?

Пеша до сан марко може да стигнете отвсякъде.

# 592

Не разбрах какво е "до водата", но иначе наистина минимумът на човек на заведение на площада е 20 евро.

# 593
Не. От Лидо ди Йезоло се качвате на автобус линия 23А до Пунта Сабиони и след това на вапорето 14 до San Zaccaria и сте във Венеция в близост до Сан Марко.
http://www.atvo.it/allegati/linee/linea_23_a_dal_1.10.2017_al_30.04.2018.pdf
http://actv.avmspa.it/sites/default/files/Orario%20linea%2014%20 … %20nov%202017.pdf

Благодаря! Това ще го разпечатам и ще го нося с мен задължително. Smile

# 594
  • Пловдив

Не разбрах какво е "до водата", но иначе наистина минимумът на човек на заведение на площада е 20 евро.

Киприте заведения с хубава гледка до каналите и до морето.

# 595
Да пиеш кафе на Сан марко си струва всяка стотинка и цената тръгва от 6. Евра нагоре.а си има и музика.Не се стискайте а го изживейте и тогава ще говорим

# 596
  • Пловдив
    Абсолютно е така, стига да има информирано съгласие Sunglasses

# 597
Ще ги информирам и ще ги "съглася" моите хора там, на Сан Марко! Не могат да ми откажат емоцията... И сега продължавам да питам: далече ли е пеш да стигнем до Пиаца Рома?

# 598
Ще ги информирам и ще ги "съглася" моите хора там, на Сан Марко! Не могат да ми откажат емоцията... И сега продължавам да питам: далече ли е пеш да стигнем до Пиаца Рома?

Пиацале Рома ли имаш предвид? От площада е около 30-40 минути пеша.

# 599
Здравейте. В търсене нещо повече за Венеция поподнах тук.През август миналат година спечелих екскурзия от Кока Кола до Венеция.Ще пътуваме на 20.04.2018 год. кацаме  на летище Марко Поло.Ще отседнем в хотел TRE ARCHI.Проблемът е ,че ексурзията е индивидуална а ние знаем много малко английски.Съвет ако може?Билети за музеите от интернет ли  е по-удобно да закупя.Също та и билети за придвижване с вапарето.

Общи условия

Активация на акаунт