Венеция /Тема 5/

• 141 886
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Всички си купихме маски , че и на децата за спомен също. На всички бяха онези тип плътни , кожени , само моята е от Бурано, плетена от златни нишки и колосана.

# 616
  • София
Не успявам последно време да ви отговарям момичета, съжалявам...

Момичета, Блед, моля за малко помощ. Някой да знае нещо за хотел AO Hotel Venezia Mestre? Резервирах го, но с право на кканцелиране и търся други оферти. Гледах Триесте, препоръчан в първият пост, ако падне още малко цената ще се прехвърля. Засега този излиза сравнително изгодно.. (около 210 е за 3 нощувки) Благодаря 😊

Аз съм била и в двата хотела...Ако търсиш нещо повече няма да го намериш в тях. Но са много удобни като се има предвид за какво отсядаме в тях. По-точно бърз достъп до Венеция.
Единият съвсем до гарата, а другия в центъра на Местре и достъп до транспорт.
Ползвали сме и паркинга на този във Венеция, което си е удобство. Но всичко в него е твърде малко и донякъде неудобно. Но персонала компенсира с вежливост...

Цитат
gatanegra
Чета ви от скоро и благодаря на всички в темата и специално на
Bled за полезната информация. Отиваме през април. Петък кацаме на обяд и се връщаме в понеделник на обяд. Чудя се за маршрути. Търся хотел или апартамент, засега клоня към Местре, заради по - ниските цени, но не съм сигурна, че е за предпочитане. Когато си направя маршрут ще пиша и ще се надявам на вашата помощ и насоки

Местре е класика, но се намират изгодни места и във Венеция/или аз имам доста късмет/. Което си е още по-добре.
И двата варианта са удобни, но отсядането около каналите е за предпочитане. Особено когато си изморен и искаш да излизаш по няколко пъти.
Разбира се, че ще получиш нужната помощ ако сме на линия...

# 617
plavchik, сигурно е било вълнуващо... Аз толкова харесах маските, които ни се усмихваха от почти всяко магазинче на Сан Марко... Даже си купих една за спомен, типична венецианска карнавална маска...Grinning
   Спирах пред всяко магазинче за маски. Такава феерия от цветове и фантазия- още ми е цветно! Angry Но венецианците с техните карнавални костюми , карнавални групи музиканти, пчелички, сезони,клоуни,барабанисти,  египтяни, медицински сестри, даже имаше и група на задниците- ходеха с плакати на дупета и скандираха. А две мижави каки с огромни рокли си изнесоха две... каси от бира, стъпиха върху тях и се превърнаха в два разкошни червени лебеда! А за полета на ангела май нещо се разплаках- на тези години с тези изхабени нерви... Много ми въздейства обстановката, музиката, а и цялата церемония. Чувствам се щастливец! Simple Smile Пет дена бях в рая!
      Благодаря Блед, благодаря на Лунната пътека- доста ми помогнахте в планирането и подготовката с ценни практически съвети. Дано да ме огрее слънцето за още един венециански карнавал! Simple Smile Продължавам да следя темата с интерес. Ако някой има конкретни въпроси- ако мога ще помогна! Simple Smile

# 618
  • София
Блед благодаря ти за включването. Нищо изгодно не намирам в самата Венеция, като се има предвид, че е само за едното спане, не ми се дават 450 е.и повече. Поне засега не намирам нищо със самостоятелна баня под тази цена (а мъжът ми държи на това 😀). И апартаменти под 380 не намирам.
Гледам локация до транспорт за летището, защото в понеделник след закуска трябва веднага да тръгнем за летището (полетът е на обяд). Сега съм в чуденка, дали 150 евро от горе на Хотел Плаза в Местре, си заслужават над моята скромна резервация от АО Венеция Местре за 200 е.
Предполагам, първият ден (пристигаме на обяд в Тревизо) ще се възползвам от маршрута в първият пост. Засега, нещата не са ми ясни, но имам да чета още. Ще взимаче карти за 72 часа. Другият вариант е Сити пас...
В темата една съфорумка сподели, че автобуса за летището не е спрял на Местре. Често ли се случва? Ще трябва ли да се придвижа от Местре до Венеция (първата спирка на автобуса) сутринта последния ден, за да е сигурно придвижването до летището? Това наистина ме притесни....

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 13:17 от gatanegra

# 619
  • Торонто
Bled, би ли ме посъветвала за локация на хотел или апартамент, имайки предвид следните обстоятелства:

Пристигаме с влак от Рим на гарата във Венеция (или евентуално местре)
За 2 нощувки сме
Летим на връщане от Марко Поло
Имаме много багаж

Има ли място докъдето лесно ще стигнем с багаж от гарата, лесно ще се придвижим с багаж до летище Марко Поло, и да е сравнително близо до забележителности и спирки на вапорети.
Под лесно разбирам достъпно с багаж.
Бюджет към 150 евро на вечер, или малко повече в краен случай.
Не бихме искали да е във венецианското гето, въпреки историческата му стойност, просто знам, че на децата ми няма да им хареса.

Предварително ти благодаря, както и на другите, отговорили на предишните ми въпроси.

# 620
  • София
Скрит текст:
Bled, би ли ме посъветвала за локация на хотел или апартамент, имайки предвид следните обстоятелства:

Пристигаме с влак от Рим на гарата във Венеция (или евентуално местре)
За 2 нощувки сме
Летим на връщане от Марко Поло
Имаме много багаж

Има ли място докъдето лесно ще стигнем с багаж от гарата, лесно ще се придвижим с багаж до летище Марко Поло, и да е сравнително близо до забележителности и спирки на вапорети.
Под лесно разбирам достъпно с багаж.
Бюджет към 150 евро на вечер, или малко повече в краен случай.
Не бихме искали да е във венецианското гето, въпреки историческата му стойност, просто знам, че на децата ми няма да им хареса.

Предварително ти благодаря, както и на другите, отговорили на предишните ми въпроси.

Sofi
Ако сте във Венеция ви трябва хотел около гарата или около Пиаца Рома, има достатъчно.
Там са ви връзките с летището и вапоретите и най-вече заради багажа.
Много удобен за тази цел е хотел Santa Chiara точно на пиацата/всичко ти е на длан/.  Нощували сме в него и на по-ниска цена в пристройката...

Ако сте в Местре трябва да сте до гарата/има много/. Имате връзка с летището, но нямате вапорети. Ще трябва да пътувате до Венеция/не е фатално/.
Тук може да вземете хотел Plaza точно срещу гарата и трансферите. И ще ходите до Венеция с влака/евтино и бързо/.
Ако няма ниски цени за вашето време ще ти кажа други...
Успех...

# 621
  • Торонто
Bled, много ти благодаря! Там ще сме 17-19 август, ако всичко върви по план.
Ще разгледам хотелите и ако се наложи ще те питам пак.

# 622
Здравейте, за първи път се включвам. Обръщам се към тези,които вече са пътували. Може би е коментирано (извинявам се ако се повторя), предстои ми пътуване до Венеция (2 дни) и след това от летище Тревизо полет до Лондон (09:45). Ще нощуваме в Местре. Интересувам се какви са вариантите за предвижване, рано сутринта до летището? От прочетеното на първа страница, разбирам,че мога с влак до гарата в Тревизо и после автобус до летището, но кое колко време би ми отнело, защото 8 сутринта трябва да сме на летището? И ако има други опции за предвижване,ще се радвам да ги споделите? Благодаря предварително Simple Smile

# 623
Здравейте отново,

Нашето пътуване наближава:))) Забелявах обаче, че паспортите на децата изтичат на 25 октомври тази година. Пътуваме на 6 април, дали ще има проблем? Иначе трябва спешно да вадя нови...
И още едно въпросче, понеже сте знаещи и отзивчиви: мога ли да купя билети за вапоретките само за 1 ден, тъй като ще сме във Венеция и няма да се налага да пътуваме всеки ден с тях. Смятам да спестя поне от градски транспорт. А един ден ще посетим островите - Мурано, Бурано и Торчело. Колко струва за 24 часа картата и колко по-рано трябва да я купя?
И още един въпрос - дали на 10 год. дете ще е интересен дворецът на Дожите?
Благодаря за вниманието!

# 624
Здравейте отново,

Нашето пътуване наближава:))) Забелявах обаче, че паспортите на децата изтичат на 25 октомври тази година. Пътуваме на 6 април, дали ще има проблем? Иначе трябва спешно да вадя нови...
И още едно въпросче, понеже сте знаещи и отзивчиви: мога ли да купя билети за вапоретките само за 1 ден, тъй като ще сме във Венеция и няма да се налага да пътуваме всеки ден с тях. Смятам да спестя поне от градски транспорт. А един ден ще посетим островите - Мурано, Бурано и Торчело. Колко струва за 24 часа картата и колко по-рано трябва да я купя?
И още един въпрос - дали на 10 год. дете ще е интересен дворецът на Дожите?
Благодаря за вниманието!

Не смятам, че ще трябват нови паспорти, аз съм пътувала с валиден паспорт с много по-малък период до изтичането му...
Ако нощувате в хотел на самия Сан Марко и искате само да отидете и да се върнете до Лидо, Мурано или Бурано, може би по-евтино ще ви излезе на място на касите да си вземете двупосочен билет. Ако обаче ще пътувате повече с вапоретите или до/от летището, тогава дневната карта е по-изгодна.. Еднопосочен билет за вапоретите е 7.50 евро, ако вземете онлайн отиване и връщане спестявате 1 евро на човек, т.е. излиза 14 евро. Картата мисля за 24 часа е 20 евро на човек...
Ето сайта за предварителна покупка на билети за вапоретите ACTV и другите Alilaguna:
https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services
Ако купите от сайта карти или билети за вапоретите, разпечатвате ваучерите, които ще получите по е-мейла и на касите ви ги сменят с билети, с които се качвате на вапоретите. Grinning

За двореца на Дожите, ние взехме организирана екскурзия на английски, ако детето не разбира и не харесва музеи и история, може да не му е интересно... Иначе си заслужава... Peace

# 625
Според мен за 10 г. дете не е много подходящ Дворецът. Зависи разбира се и от детето, но по-голямата част му би била скучна. Освен това е много голям, половин ден ви трябва само за там.

# 626
  • София
Здравейте, за първи път се включвам. Обръщам се към тези,които вече са пътували. Може би е коментирано (извинявам се ако се повторя), предстои ми пътуване до Венеция (2 дни) и след това от летище Тревизо полет до Лондон (09:45). Ще нощуваме в Местре. Интересувам се какви са вариантите за предвижване, рано сутринта до летището? От прочетеното на първа страница, разбирам,че мога с влак до гарата в Тревизо и после автобус до летището, но кое колко време би ми отнело, защото 8 сутринта трябва да сме на летището? И ако има други опции за предвижване,ще се радвам да ги споделите? Благодаря предварително Simple Smile

Имате няколко варианта...
Най-евтин е цитирания влак + автобус до летището.
Ще ви струва половината от директен трансфер, който е 11-12 евро. С автобусите на atvo.it,  terravision или barziservice.
Примерно разписание...
http://www.atvo.it/allegati/aeroporti/venezia_-_aeroporto_trevis … 8_al_24.03.18.pdf
Като време комбинацията е двойно+ спрямо трансфера...

# 627
  • София
Момичета, някой да е отсядал в хотел  Universo e Nord,  до гарата? Какво ви е мнението за него? Има оферта в Агода и се чудя да сменя хотела в Местре АО Hotel Venezia Mestre.  🤔🤔🤔
Четох отзивите, но друго е информацция пт първо лице 😉😊
Вече няма значение. Резервирах го. Старичък, но отзивите не са лоши. Каквото 😉😊. Нямам търпение вече. Предвиждам първия ден, да направя маршрута от първят пост. Ще купим 72 часови карти за транспорта, а оттам каквото стане. Задължително гондола, двореца на доджите...друго засега не знам

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 12:51 от gatanegra

# 628
Безкрайно благодаря за отговорите! Дожите отпадат от програмата, за да не отегчавам младите туристи:)
Няма да сменям паспортите, то и време не остана...
В програмата съм включила музея на Пеги Гугенхайм, с надеждата модерното изкуство да впечатли младежта.
Иначе за вапорети ще взема 24 часови билети, защото искам целия един ден да обикаляме из островите. Благодаря за линка, следващия уикенд ще се постарая да купя билети.

# 629
lunna pateka, аз НЕистинско италианско кафе в Италия досега не съм пила Simple Smile, а съм пила доста. Дори в един сафари парк, от една будка където ММ изрази съмнение дали "ще става за пиене това кафе", имаха професионална машина и кафето беше перфектно.
Иначе съм съгласна с теб за Флориан и изживяването да пиеш кафе в най-старото кафе във Венеция.
Ако сравняваш с " еспресото"което се предлага в другите страни и в зоопарка в Италия може да ви се струва по-хубаво
Не навсякъде по баровете е  добро кафето,в ресторантите е значително по-качествено но и струва 3-5-7 евро според зависи
Напоследък баровете се изкупуват масово от китайци (в кеш) и съответно нивото е рязко надолу за съжаление,младите италианци нямат желание по цял ден да работят в бара на родителите,които съответно са на възраст и със спестявания и солидния кеш от китайците се оттеглят на канарските о.ви където животът е значително по -икономичен.Специално на най-туристическите места във Венеция и Рим масово заведения и барове са на китайци ,което със сигурност не е символ на качество.

Общи условия

Активация на акаунт