Венеция /Тема 5/

• 141 378
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
това, че италианци и французи не отговарят на английски, дори и да го знаят, не е вярно

# 706
Подкрепям написаното в предния пост!

# 707
  • Beyond the stars
това, че италианци и французи не отговарят на английски, дори и да го знаят, не е вярно

Точно в Италия имахме случай с непознат, който питахме за пътя, не знаеше английски, но пита следващите петима минувачи дали говорят и искрено искаше да ни помогне  Grinning
Подобни легенди има и за германци и изобщо май за всички неанглоговорящи .. не знам на какво се дължи.

Виж португалец ми е отказвал на чист испански да ми говори на испански ..  Mr. Green

# 708
  • Стара Загора
Това са цените, които ми изпратиха от ТА. Иначе четох в някакъв блог, в който бяха посочили точно същите за групови посещения и за самостоятелни малко по-високи.
За Уфици няма да чакам, ако има километрична опашка естествено. Искам да си запазим от тук, но ако няма други желаещи, агенцията няма да иска да се занимава.

А относно отзивчивостта на италианците, това съм чувала от познати. Може би те са попадали на недружелюбни. Simple Smile

# 709

Точно в Италия имахме случай с непознат, който питахме за пътя, не знаеше английски, но пита следващите петима минувачи дали говорят и искрено искаше да ни помогне  Grinning
Подобни легенди има и за германци и изобщо май за всички неанглоговорящи .. не знам на какво се дължи.

Виж португалец ми е отказвал на чист испански да ми говори на испански ..  Mr. Green

Те на Пиренеите всички са луди. На нас каталунци ни отказаха да ни помогнат на испански. Съвсееем друг език бил....

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 10:29 от _re_ge

# 710
  • Milano
Тези цени от коя година са?

Билет за корабчето по Канал Гранде е 7.50 евро.

Палаццо Дукале - 20 евро, на сайта не пише че групи от определен брой хора влизат на по-ниска цена.

Отстъпки за групови билети (освен училища , но не е техният случай) не виждам и на сайтовете на Ка' д'Оро и Галериите на Академията.

В последното има и изложба в момента и билета е 15 евро + 1.50 ако се купи онлайн.

Може да си проверите цените на сайта на всяко едно от нещата, което ви интересува.

# 711
  • Стара Загора
И на мен ми се сториха ниски, но ми мина през ума че може да компенсират с цената на екскурзията. Така или иначе не сме запазили нищо още. Преди да платим ще питам това ли са реалните цени, защото не искат предварително за забележителностите и на място като сме отидели. То така ще се окаже че всичко е по-скъпо.

# 712
Здравейте.Закупих карта от венеция уника за 48 часа  плюс транспорт от марко поло до венеция и обратно.Неразбрах още при качването на автобуса от летището за Венеция ли започват да текът тези часове.Ако е така трябва да взема 72 часова карта.

# 713
  • Китна Тракия
Здравейте, летим за Венеция съвсем скоро и съм на тема карта Venezia Unica. Не можах да се ориентирам -за музеите, които ще избера, дава ли ми опция "skip the line", тоест да не се редим на опашки? И още -ще отседнем в Местре, съвсем близо до гарата, та си мислех до Венеция да ходим с влак, но ако взема картата какъв друг транспорт Местре-Венеция мога да ползвам?
Иначе доколкото схванах за шатълите от Тревизо до Местре не мога да ползвам картата или бъркам?

# 714
Здравейте, летим за Венеция съвсем скоро и съм на тема карта Venezia Unica. Не можах да се ориентирам -за музеите, които ще избера, дава ли ми опция "skip the line", тоест да не се редим на опашки? И още -ще отседнем в Местре, съвсем близо до гарата, та си мислех до Венеция да ходим с влак, но ако взема картата какъв друг транспорт Местре-Венеция мога да ползвам?
Иначе доколкото схванах за шатълите от Тревизо до Местре не мога да ползвам картата или бъркам?

Не може до Тревизо.Друг транспорт е бус и трамвай

# 715
  • гр.Добрич
Здравейте момичета. Искам да попитам какво означава това
Family Offer: reduced ticket for all family members, for families of two adults and at least one child (aged 6 to 14)
и как да го тълкувам. Интересуват ме фамилни билети, защото ние сме семейство с 3 деца и цените навсякъде са доста високи. Искам да си направя сметка къде и как мога да ползвам евентуални намаления. Още повече, че имаме ден или ден и половина във Венеция.

# 716
Здравейте, моля за предложения за пешеходна разходка за 2-3 часа. Пристигаме вечерта около 8 часа и не ми се иска да купуваме карти или билети. Какво можем да видим за това време пешеходно. Изходна точка Piazzale Roma.
Склонна съм да валидирам картите за градския транспорт късно вечерта 22-23 часа - примерно за връщане до Piazzale Roma, за да можем да ги използваме най-рационално. Очаквам Bled, а и други познавачи на Венеция да се включите, като предварително ви благодаря.

# 717
За 2-3 часа от Пиацале Рома можете спокойно да отидете до площада и да се върнете.

# 718
  • София
Здравейте, моля за предложения за пешеходна разходка за 2-3 часа. Пристигаме вечерта около 8 часа и не ми се иска да купуваме карти или билети. Какво можем да видим за това време пешеходно. Изходна точка Piazzale Roma.
Склонна съм да валидирам картите за градския транспорт късно вечерта 22-23 часа - примерно за връщане до Piazzale Roma, за да можем да ги използваме най-рационално. Очаквам Bled, а и други познавачи на Венеция да се включите, като предварително ви благодаря.

Съжалявам, но от известно време нямам големи възможности за включване от много пътуване...

Много често се случва да се изчаква удобно време за валидиране на картите. Което е много правилно с оглед на това кога да свършат.
Аз съм пускала често бързи и полезни маршрути. Ето един от тях:
https://goo.gl/maps/Wnf5tKK3AZC2
В случая е идеален за 3 часа, но желателно през деня. Като половината време е ходене, а другото престои и почивка.
Когато е вечерно време по-добре да се изберат една или две точки в по-осветена част.
Като препоръката е търговските улици, както и района на Риалто и Сан Марко.
Разходката трябва да е съобразена и с хотела, но в случая не е цитиран.

# 719

Съжалявам, но от известно време нямам големи възможности за включване от много пътуване...

Много често се случва да се изчаква удобно време за валидиране на картите. Което е много правилно с оглед на това кога да свършат.
Аз съм пускала често бързи и полезни маршрути. Ето един от тях:
https://goo.gl/maps/Wnf5tKK3AZC2
В случая е идеален за 3 часа, но желателно през деня. Като половината време е ходене, а другото престои и почивка.
Когато е вечерно време по-добре да се изберат една или две точки в по-осветена част.
Като препоръката е търговските улици, както и района на Риалто и Сан Марко.
Разходката трябва да е съобразена и с хотела, но в случая не е цитиран.
Много благодаря, Bled!
За съжаление разходката ще е вечерна, пристигаме най-рано около 8 вечерта и, ако времето /метеорологично/ го позволява ще се разходим. Аз го гледах този маршрут и си мислех да стигнем до моста Риалто, като преди това минем през Basilica dei Frari, след това през Галерията, площад Сан Марко и от Риалто да се върнем с вапорето. Никога не съм била във Венеция. Този маршрут добре ли е за ходене вечер?
Или ще стигнем само до площад Сан Марко и от там вапорето до Piazzale Roma, ще видя кой номер можем да хванем. Това в случай, че времето много напредне и преценим, че нямаме време да стигнем до Риалто.
Хотела е в Местре и затова не го коментирам. От Венеция пътуваме с № 2 до Местре и ще съобразя времето за разходка с последните часове за прибиране с № 2
Благодаря предварително за включването!

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 09:08 от katy71

Общи условия

Активация на акаунт