Венеция /Тема 5/

• 141 358
  • 781
  •   1
Отговори
# 735
  • София
gatanegra, благодаря!

Такси до летище Марко Поло от пиаца рома ли се взема?
А с водно такси струва ли си преживяването  или няма да има много смисъл, след като два дни ще сме били на вапорети?

Да, пред хотел Santa Chiara. Цената беше фиксирана на 40 евро...
Което е в пъти по-скъпо от трансфера.

Водното такси към летището не си струва, маршрута не е интересен. Излишни пари.
По-добре се качете на Alilaguna ако искате по вода.

# 736
  • Торонто
Bled, благодаря за картата.
4 човека с багаж сме, не знам дали има смисъл друго освен такси.
За колко дни си на линия?  Трябва да побързаме с въпросите преди пак да изчезнеш по света Simple Smile

# 737
  • София
Bled, благодаря за картата.
4 човека с багаж сме, не знам дали има смисъл друго освен такси.
За колко дни си на линия?  Трябва да побързаме с въпросите преди пак да изчезнеш по света Simple Smile

При пълна кола се приближавате до цената на трансфер и си струва...

Аз писах снощи в http://bg-mam.ma/p/1017548/36662023
Всеки момент може да изчезна отново, опитвам се да отговоря на писмата от лични, както и тук...
Не се сърдете ако не успявам...
Успех

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 10:54 от Bled

# 738
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, започвам да чета темата, но все пак ще съм благодарна за някой и друг съвет. След месец ще пътуваме до Италия и мисля да посетим най- накрая Венеция, че все я прескачаме и вече ме е срам направо. Ще бъдем за 4 дни, по- точно 3, 5 дни, защото на четвъртия си тръгваме. Ще помоля за съвет по следните въпроси:
1. Тъй като сме с кола, къде според вас е най- удобно да се паркира и отседне? Ако имате мнения за хотели/апартаменти, също ще съм благодарна да споделите.
2. Мисля през един от тези дни да посетим островите Мурано и Бурано. Един ден достатъчен ли е?
3. Аз съм си направила списък със забележителностите за посещение, но ще се радвам, ако някой даде предложения.

# 739
Момичета, започвам да чета темата, но все пак ще съм благодарна за някой и друг съвет. След месец ще пътуваме до Италия и мисля да посетим най- накрая Венеция, че все я прескачаме и вече ме е срам направо. Ще бъдем за 4 дни, по- точно 3, 5 дни, защото на четвъртия си тръгваме. Ще помоля за съвет по следните въпроси:
1. Тъй като сме с кола, къде според вас е най- удобно да се паркира и отседне? Ако имате мнения за хотели/апартаменти, също ще съм благодарна да споделите.
2. Мисля през един от тези дни да посетим островите Мурано и Бурано. Един ден достатъчен ли е?
3. Аз съм си направила списък със забележителностите за посещение, но ще се радвам, ако някой даде предложения.

Хотели с паркинги в Местре колкото искаш.Островите за цял лден даже е много

# 740
  • На земята, която е всъщност звезда.
Колебая се между Местре и Лидо ди Йезоло.

# 741
Може ли да ми препоръчте off line карта на Венеция, която сте ползвали и сте доволи?

# 742
Може ли да ми препоръчте off line карта на Венеция, която сте ползвали и сте доволи?

Пробвайте с maps.me, както и с  wego.here.com - тук можете да си изберете гласовите команди да са ви на български език, слагате си една слушалка в ухото и тръгвате. И двете карти работят off line, и двете са добри, въпрос на предпочитание е на вас коя ще ви допадне повече.
Успех!

# 743
Здравейте:) Утре ни предстои пътуване до Венеция. Видях, че се продават junior public transport cards за хора от 6 до 29год. онлайн, като цената беше 29евро за 3 дни вместо 40евро. Някой знае ли дали тези карти могат да се закупят директно от някой офис на ACTV в Местре или задължително трябва да са онлайн, за да имаме отстъпка? Мерси Simple Smile

# 744
Здравейте:) Утре ни предстои пътуване до Венеция. Видях, че се продават junior public transport cards за хора от 6 до 29год. онлайн, като цената беше 29евро за 3 дни вместо 40евро. Някой знае ли дали тези карти могат да се закупят директно от някой офис на ACTV в Местре или задължително трябва да са онлайн, за да имаме отстъпка? Мерси Simple Smile
Аз съм купувал директно  от офиса посочен в линка през октомври 2017.
https://goo.gl/maps/1YyTvwYbZVm

# 745
Наскоро някой да е купувал museum pass? На сайта по-долу пише, че ако искаш семеен билет - купуваш всички билети на намалена цена (за деца). Като кликна на линка да ги купя онлайн - иска единият билет да е на цена за възрастен, а другите на намалена цена.
Ако ги купя на място във Венеция - дали всички билети ще са на намалена цена?

http://palazzoducale.visitmuve.it/en/pianifica-la-tua-visita/tickets/

# 746
  • Варна
Здравейте в тази прекрасна тема! Благодарности на Блед, Реджи и всички, които така всеотдайно и неуморно помагат на останалите да се насладят на пътуването!
Предстои ни първо посещение на Венеция след няколко дни. Кацаме в петък сутринта около 9ч. в Бергамо. Планът е от там с рент а кар да се отправим към Венеция. Имаме резервирани 2 нощувки тук: https://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-giardino-di-ro.bg.html . Мнения? Малко е отдалечено, но идеята е  да пътуваме с колата до Местре, да паркираме, и от там с автобус до Венеция. Може би в деня на пристигането да разгледаме част от Венеция (по маршрута от първа страница), а на другия ден Мурано, Бурано и пак Венеция? Мислим да купим двудневни карти за транспорт по 30 евро на човек. Трябва ли да ги закупя онлайн или е също толкова лесно да го направим на место? Същият въпрос имам и за Дворецът на дожите  - онлайн или на място? Тъй като ми е трудно от сега да преценя часа на влизане...
Третата нощувка ще е във Верона, тук: https://www.booking.com/hotel/it/happy-paulette.bg.html?aid=3569 … p;type=total& . Мнения?
И в понеделник сутринта Верона - Бергамо. Разглеждане на Бергамо и полет обратно към България следобяд.
Как ви се струва тази програма? Може ли да вмъкнем още нещо попътно, според вас? Виченца? От една страна ми се иска да видим колкото може повече, от друга не ми се иска да препускаме, а да се потопим в атмосферата. От сега е ясно, че пак ще се ходи...

# 747
  • In transit
Виченца е много красиво градче, но ви е в обратна посока. Не виждам смисъл да ходите до там. Оставете го за друг път. Сутрин и вечер магистралата е доста натоварена. В Бергамо има достъчно много за разглеждане, щом не сте ходили.

# 748
  • Milano
Наскоро някой да е купувал museum pass? На сайта по-долу пише, че ако искаш семеен билет - купуваш всички билети на намалена цена (за деца). Като кликна на линка да ги купя онлайн - иска единият билет да е на цена за възрастен, а другите на намалена цена.

Kъде го иска? Нали избираш последната опция (famiglia)?
Tам слагаш от колкото човека е семейството - от 3-ма е 55,5 евро, тоест по намалената цена (18,50).

# 749

Kъде го иска? Нали избираш последната опция (famiglia)?
Tам слагаш от колкото човека е семейството - от 3-ма е 55,5 евро, тоест по намалената цена (18,50).
На сайта към който те препраща пише следното:
Family 'Museum Pass' Offer: 1 pass full price, the others at reduced tariff, for families of two adults and at least one child (aged 6 to 14)
In order to purchase it you have to buy:
- 1 ticket ''INT. famiglia''
- All the other tickets (at least 2) with reduction ''RID. famiglia''

Общи условия

Активация на акаунт