До Август време не остана - малките бебоци скоро ще се гушкат с мама

• 73 450
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
oфф и моята майка ми звъни по 2-3 пъти на ден да пита дали случайно не раждам вече  #Cussing out
....и да каже колко и е притеснено и как не може да спи #2gunfire
.... дето се казва вместо тя да ме успокоява трябва аз нея  newsm78
а недай си боже да не  вдигна телефона тя вече е вдигнала кръвното и е пред инфаркт... Sick
все едно ще се случва нещо лошо ,а не появата на първото и внуче  #Cussing out #Cussing out

# 61
 Grinning Аз сега се усетих, като ви чета, че двама-трима души ме проверяват чат-пат на два-три дни "ей така без повод". И сега сигурно ще почне да ме дразни  Mr. Green Не знам момичета какви са вашите майки, но не им се сърдете и те са хора и те си имат дяволи в главите. Аз понеже изгубих моята, да ви кажа съгласна съм да ми мрънка колкото иска, само да е до мен.   Hug Не се палете. Бебоците са най-важни.

Запазих си час за очен лекар в 7ДКЦ при д-р Мъжлекова, то било клиника Светлина, към болница Зора... чак за 27-ми, но ... благодаря, на който ми я препоръча, второ мнение получих, че там са добри и се обадих.

Запазих си и час за алерголог в клиниката по алергология към Александровска болница при д-р Матеев, казаха ми, че с направление не плащаш нищо освен 14 проби по 1,90. Simple Smile

Ще споделя впечатления като минат изследванията.

Утре съм на преглед и ще видим бебо колко е голям... нямам търпение. Вече не чувам бълбук от корема.

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 13:18 от ЯHHA

# 62
И аз се дразня много на големите разбирачи, които постоянно ми обясняват колко ми тежи, как няма да родя скоро щото корема ми е високо  ( от първите месеци още като взе да ми личи моя си е високо и мога да кажа че сега доста се е смъкнал но според всезнаещите не е така нали ми е първо не съм разбирала ) , сега да лежа че после щяло да ми е много трудно и голям зор с детето, да съм благодарна че имало баби да те щели да ми помагат ..... и всички такива сладки приказки все едно от мен се иска само да родя пък другото ..... #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire
Имам доста приятелки  които си гледат сами децата, къщите и мъжа и не се оплакват тъкмо напротив. Така, че според мен е въпрос на организация.
А за постоянните проверки чак сега разбирам на една приятелка, която преноси малко какво и е било да и звъним нон стоп да я питаме какво става..... Т Тия дни и се извиних най- искрено че сме я тормозили така.  Embarassed

# 63
ЯННА, да, забравих да спомена, че си е отделна клиника. Просто се намира в сградата на 7 ДКЦ, на втория етаж е. Но пък работят по ЗК. Дано останеш доволна.

Колкото до майките - да, ясно, че си е трепет и за хората около нас, които очакват новина, но нека малко спокойствие и за нас. Понякога става нетърпимо.
Добре, де, ясно, че не се гледа лесно дете, обаче защо трябва постоянно да се вменява това колко ужасно е. Ако беше така, никой нямаше да ражда и да иска по 2-3 деца, или нещо съм в грешка?!

* Искам да попитам мамите с по 1 детенце вече - ако не искам да се поставят всички ваксини на детето, отнасям глоба ли? Като цяло съм против. И трябва да си намеря педиатър, който да се съобрази с моето желание, което ще си е бая зор.  newsm78

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 13:44 от Lady04

# 64
Ох ама и ние ще остареем и ное дай боже ще чакаме внуци не се знае как ние ще дразним  hahaha

# 65
Аз също силно препоръчвам клиника Зора, там са много добри.
Относно гледането на деца - колежките в офиса преди години като им бяха малки децата и говореха само ужасни неща, наистина да се неначудиш защо въобще са ги раждали. Даже ме бяха отказали за дълго време да не искам деца, то звучеше като апокалипсис. Но сега си мисля, че въобще няма да е толкова зле и е въпрос на нагласа и организация, а аз пронципно съм доста чевръста и организирана.

# 66
Да, точно благодаря за насоката Lady04 и за препоръката devoi4eto.

Аз имам малък куч, като казахме преди време на приятели и роднини, че планираме да вземем куче... всеобщата реакция беше "Аууу, вие луди ли сте, за какво ви е, то ще пречи да имате дете, ще трябва да ставате рано, разходи, храни, лекарства, ще опустоши къщата... "

Ми прави са за всичко без детето. НО! Не си го давам, обичам го безкрайно и ми носи толкова щастие и любов, че никакви изядени мебели и пари по него не ме интересуват.

Въпрос на гледна точка. За едни апокалипсис, за други - рай. Simple Smile

# 67
Относно гледането на бебе и повече от 1 дете като цяло, едни казват колко било трудно, други ми казват, че е въпрос на самоорганизация. И това за организацията все ми го казват хора, които са много оправни, значи си зависи до човек. Калей определено е от мега организираните хора, евала, за което. Че то всяко дете си иска внимание все пак.

Ама въобще не съм организирана! Просто не се притеснявам да правя компромиси. Примерно сутринта знам, че имам да мия чинии и да прахосмукичкам хола, но знам и , че ако направя и двете ще изостана в работата. За това правя едното, другото остава или за по-късно, или за мъжът ми.
У нас е хипер разхвърляно през цялото време. Дори и да разчистя до блясък, децата точно за 15 минути го пренареждат по тяхно усмотрение (т.е. всичко навън и на земята  ooooh! ).
И най-важното - научих се да тегля майна на киселият поглед на свекървата (която цял живот се е бутала в един апартамент с родителите и семейството на брат й, за да има кой да й гледа децата), когато  ни удостои с височайшото си присъствие.  Майка ми заминава у лево по същите показатели.
И това е.

Първото дете действително се гледа по-трудно АКО започнеш да се вслушваш в съветите на капацитетите около теб.
Това го казвам от опит. Ако се доверяваш предимно на себе си, въобще няма да го усетиш.

Калей, браво за това изказване и за начина на мислене.

# 68
ЯННА, да, забравих да спомена, че си е отделна клиника. Просто се намира в сградата на 7 ДКЦ, на втория етаж е. Но пък работят по ЗК. Дано останеш доволна.

Колкото до майките - да, ясно, че си е трепет и за хората около нас, които очакват новина, но нека малко спокойствие и за нас. Понякога става нетърпимо.
Добре, де, ясно, че не се гледа лесно дете, обаче защо трябва постоянно да се вменява това колко ужасно е. Ако беше така, никой нямаше да ражда и да иска по 2-3 деца, или нещо съм в грешка?!

* Искам да попитам мамите с по 1 детенце вече - ако не искам да се поставят всички ваксини на детето, отнасям глоба ли? Като цяло съм против. И трябва да си намеря педиатър, който да се съобрази с моето желание, което ще си е бая зор.  newsm78
Ако не са направени всички ваксини детето не може да посещава държавни детски заведения (ясли, градини). Иначе не съм чувала за глоба, май спират детските, ако взимаш.

# 69
Мен това не ми е проблем за градините, въпросът е дали е абсолютно задължително да се слагат всички ваксини. И детски няма да взимам. Просто за глоба питам.

# 70
Привет и от мен! Днес бях на консултация и доктора реши да се подсигури заради бъбреците и в петък влизам за наблюдение и май дргата седмица секцио Sad ао има някоя бъдеща мама която ще е в майчин дом по това време да драсне едно лично Wink
Аз ще съм по другата седмица там.При кой лекар ще е секциото.

# 71
Вижте каква статия открих за мамите които имат шанса сами да предпочетат как да родят http://bela.bg/%d1%86%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be% … 0%b0%d1%81%d1%82/

# 72
При Хранов,уникален човек и много добър доктор Simple Smile

# 73
Днес бях на ЖК и АГ ме сюрпризира със заявлението: много голям плод  Confused
Най-малко това очаквах. Естествено се надявам да се е объркала  Simple Smile
Само 35+5 съм, следващата седмица пак ЖК, ехография, доплер, ще ми кажат и кръвните тестове как са и т.н. Първа бременност е, а още си стои високо. Никакви оплаквания нямам, сякаш и контракции вече толкова нямам, не напълнявам...След толкова притеснения да не родя преждевременно май ще започна да качвам стълбите и да я карам да излиза...

Някоя от вас пие ли чай от листа на малина и по колко? АГ ми каза, че за нея не било лекарство и не иска да го коментира.

Kalei, да се присъединя и аз: БРАВО за поведението и въобще цялостното отношение  Simple Smile Много окуражително действаш.  Със сигурност изобщо не ти е лесно.  Да успееш сама да отглеждаш децата си наистина изисква не само огромна организация, която си е строго индивидуална (за теб нещата са наредени, а че другите критикуват си е техен проблем), а и смелост да отстояваш правата и вижданията си.
Направо ще си копирам коментарите ти да ми дават сили  Hug
Аз много исках бебето си и не мога да си го представя в ръцете на друг, дори и да е собствената ми майка. Въобще още от малка си имам мои възгледи и станах голям инат. Може би защото майка ми е искала академична кариера и двете последователни раждания на мен и сестра ми са я депресирали безкрайно, въпреки непрестанните, задушаващи грижи от страна на баба ми. Израснах с приказки колко сме били трудни и колко сме я изтощили, какъв огромен тормоз са децата...и на всичкото отгоре как с баща ми винаги са искали да имат син...
Свекървата пък си е въздух под налягане, освен че никога нищо сама не е правила (цял живот живяла с родителите си и роднините си, и с мъж, който домакинстра непрекъснато - но иначе по нейните думи била тя много активна, всичко много лесно било), не спира да говори и да се налага...
Четох в другите теми как мамите не споделят дори кога точно им е терминът, за да не ги безпокоят....аз какво да кажа, като скоро всички ще са ми в къщата да ме следят  ooooh! Но поне ще мога да преподам едновременно на всички какво трябва да правят и какво не. В това отношение завиждам на германците, които никога не се бъркат в живота на децата си, всъщност там пък дори и да ги молиш... Stop  Stop
Децата също се учат на независимост от много малки:
http://time.com/3720541/how-to-parent-like-a-german/

# 74
  • София
Благодаря за прекрасно оформената тема! bouquet
Толкова се вълнувам ,че скоро ще има бебевалеж! Стиснати палци на всички момичета!
Връщам се да ви чета ,че доста съм пропуснала. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт