Говорим си за свръхестественото

• 112 016
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Ъъъм..Че той и Ицето си е бил с пермаментно променено съзнание:)

Ох, Какво?, нямаш идея, колко се смях, като го прочетох това...но с добро чувство, защото това е истината.

Свалих си Матрицата V да видим, дали ще ми се отдаде тая вечер да чета.

Светът е оцелял,защото се е смял:)  Hug

# 646
  • Мадрид / София
Какво? Библията и Корана са с основа Тората, а тя от своя страна произлиза от Египетските притчи. Те пък вероятно идват от етруските и така по веригата се предава посланието. Но още пещерния човек е вярвал в нещо по-висше та вярата е нещо дълбоко вкоренено или по-скоро дълбока необходимост.

# 647
  • Чужбина
Какво? Библията и Корана са с основа Тората, а тя от своя страна произлиза от Египетските притчи. Те пък вероятно идват от етруските и така по веригата се предава посланието. Но още пещерния човек е вярвал в нещо по-висше та вярата е нещо дълбоко вкоренено или по-скоро дълбока необходимост.

Да, аз с ужас научих, че нормалният мозък имал склонност да вярва.

Има една книжка "Why God Won't Go Away" - единият от авторите е невролог, другият, мисля, биолог.

https://www.amazon.com/Why-God-Wont-Go-Away/dp/034544034X

Основната теза в книгата е, че религиозното вярване е дълбоко вкоренено в структурата на мозъка и че нормалността била да вярваш, а не да не вярваш.

В друга книга неврологът Andrew Newberg дори твърди, че вярването в Бог се отразява изключително положително на мозъка и вярващите имат по-спокоен живот от невярващите, имат по-малко депресия и стрес. Един вид, вярването в Бог ти променя мозъка към добро (психотерапевтите също твърдят, че терапията променя мозъка към по-добро).

# 648
Бе ква вяра кви 5 лв..3а друго иде реч....

# 649
  • Мадрид / София
Какво?,
Зависи какво разбираш от "вяра". При всички положения не става дума за религия.

# 650
Да,бе,знам кво е вяра..
Не разбрах в ква връзка я спомена,цитирайки мой пост?

# 651
  • Мадрид / София
 Щото говорихме за Библията и Корана. Нищо лично.

# 652
Щото говорихме за Библията и Корана. Нищо лично.

Ми че аз изрично подчертах,че за мен книгите разказват историята на човека.
Вярата си е съвсем друга бира нямащо нищо общо с онова за което говоря

# 653
  • Мадрид / София
Добре, нещо съм пропуснала тогава.

# 654
  • Чужбина
Мисля, че Какво? има предвид това, че в Библията и Корана е описана историята на създаването на човека от Боговете, които всъщност само са били възприемани като богове, или по-скоро са се представяли за такива.

Поне с такова впечатление останах от Матрицата V на Вал Валериан, която успях да попрегледам.

Има доста интерпретации на историята за Адам и Ева, за змията, която изкусила Ева, и за грехопадението. Всеки има право да се доверява на определена интерпретация, в съответствие с вътрешния му резонанс.

Това, което ми направи впечатление в Матрицата V, е, че има християнски рай, защото е създаден от вярванията на християните. По същия начин има мюсюлмански рай, създаден от вярванията на мюсюлманите.
Книгата е много объркваща и противоречива. Не я препоръчвам на такива като мен, който нямат изградени концепции за инкарнации, душа и т. н.

# 655
  • Мадрид / София
Разбира се, че всеки има право да вярва е каквото му допада и смята за вярно. Тъй като се спомена, че Библията и Корана си приличат и че вероятно произлизат от един източник, в този контекст споделих, че източника наистина е един и се губи в далечното минало с другите цивилизации. Не става дума изобщо за самото съдържание, а за посланието как се е предавало и е стигнало до нас.
Това, което Какво? казва и вярва, някои неща са интересни и будят размисъл, като теориите ѝ за Вселената и други, като Сириус и Орион лично за мен не са приемливи. Някак не могат да ме убедят все още.

# 656
На мен Матрицата V ми е нещо като настолна книга, но не цялата, а в някои части. Просто Валириан описва неща, които и аз съм виждала и напълно ги разбирам. Но има твърдения ,които...меко казано ме отблъскват. Авторът наистина има опитност извън тялото на много високо ниво, но е едно самодоволно келеме. Оттам идва всичко. Абстрахирайте се от дрънканиците му и се съсредеточете към описанията на опитностите му, там е рационалното зърно. Simple Smile

# 657
  • Чужбина
Разбира се, че всеки има право да вярва е каквото му допада и смята за вярно. Тъй като се спомена, че Библията и Корана си приличат и че вероятно произлизат от един източник, в този контекст споделих, че източника наистина е един и се губи в далечното минало с другите цивилизации. Не става дума изобщо за самото съдържание, а за посланието как се е предавало и е стигнало до нас.
Това, което Какво? казва и вярва, някои неща са интересни и будят размисъл, като теориите ѝ за Вселената и други, като Сириус и Орион лично за мен не са приемливи. Някак не могат да ме убедят все още.

Точно преди 5 минути отворих бг превод на Корана ето тук:

Често казано, ако вместо Аллах пише Бог, ще се чудя дълго време, дали това е Библията, или е Корана.

Но, естествено, трябва да се има предвид, че не съм чела Библията, а само съм се опитвала да я чета от чисто любопитство (без много успех).

И за мен, цялата история със Сириус и Орион е много неприемлива. Малко à la Дейвид Айк е цялата работа. Специално за поредицата Матрицата открих един добър анализ в тубата, който слагам в скрит текст:

Скрит текст:

Цялата работа е малко истина с много дезинформация. Какво? е права, че има много артефакти, сочещи към Орион и Сириус, но това може да бъде интерпретирано и по различен начин.

На мен Матрицата V ми е нещо като настолна книга, но не цялата, а в някои части. Просто Валириан описва неща, които и аз съм виждала и напълно ги разбирам. Но има твърдения ,които...меко казано ме отблъскват. Авторът наистина има опитност извън тялото на много високо ниво, но е едно самодоволно келеме. Оттам идва всичко. Абстрахирайте се от дрънканиците му и се съсредеточете към описанията на опитностите му, там е рационалното зърно. Simple Smile

Ън, аз съм 100% сигурна, че в книгата има много истина. Проблемът е, че много хора (като моя милост) не могат да отсеят истината от дезинформацията.

От онова, което успях да прегледам, много ме отвратиха твърденията, че напредналите души били хомосексуални, защото не противоположните се били привличали, а сходностите.

Който е малко подтиснат по това време на годината, е по-добре да не отваря книгата, защото има голяма вероятност да го хване депресията.

Ън, дали ще можеш да ни напишеш някои от нещата, с които си с съгласна с Валериан, когато имаш време?

Той описва, че имало християнски рай, а също място, където царства Гръцката Митология. А също казва, че има нещо като Библиотека, но това не бил Акаша.

Супер объркващо, поне за мен.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 22:27 от Eleonora_27

# 658
  • Мадрид / София
Това, което аз си мисля за хомосексуалните хора е, че не са забравили достатъчно силно пола си от предишния си живот и спомените им се смесват със сегашния им опит и пол. От това следва объркването на половете. Напълно е възможно и да не е така, но за мен това е най-приемливото и естествено обяснение.

# 659
  • Чужбина
Пускам в скрит текст скрийншот от Матрицата III:

Скрит текст:

Открийте грешката.

Много е трудно да се отсява истината от дезинформацията.

Общи условия

Активация на акаунт