Милано - 6

• 110 672
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Аз също не успях  да го видя от линка на Philosophy.

На страницата, на която се запазват онлайн билетите

&id_show=63954&idt=744]http://www.vivaticket.it/index.ph … 63954&idt=744

видях следния номер

Call now to book or buy: +39 02 92800360

Предполагам, че е този, но не съм звъняла.

П.С. И от моя линк не се отваря страницата, към която исках да ви насоча, но се вижда телефона.

# 691
  • Варна
Здравейте, извинявам се, нахълтвам с въпрос без да съм чела назад, но съм през телефона- не работи търсачката.
Та искам да попитам дали в Милано и района има фирма, която дава детско оборудване под наем? Искам да наема най-обикновена лятна количка. Ще сме с детето на екскурзия и въпреки, че е на 5г предполагам ще се умори от много ходене- всеки ден сме в различен град. Та срам не срам си мисля да го возя в количката като се измори. Не искам от БГ да мъкна, че в самолета трябва и за  нея да плащам- безплатно е до 2г.

# 692
Гери, мисля си, че този сайт може да ти свърши работа. Количка може да се наеме за 10 евро на ден, за седмица дават 15% отстъпка .. (ще си я вземеш с теб за другите градове)  Simple Smile . http://www.babirentforbaby.com/interna_categoria.php?categoria=1 … sottocategoria=29  

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 01:05 от TripTip

# 693
  • Варна
Вече съм готова с програмата за Милано, въпреки че заприлича повече на разписание на влакове.., но имам няколко въпроса.
От кой вход на палацо Ломбардия да влезем, за да стигнем до 39-и етаж? През коя улица?
Как мога да проверя графика на автобус 43, стигащ до вертикалната гора?
Има ли някакъв реверанс за 24-48-часовите билет в неделя? т.е. можем ли да удължим с 1 час ползването им безплатно?
Колко време предварително трябва да отидем на жп гарата, за да хванем влак за Генуа, при условие, че имаме закупени билети?

Ще бъда благодарна на всеки, който отдели време, за да ми отговори.

# 694
  • Milano
Emmilly, вертикалната гора и Палаццо Ломбардия са на около 100метра разстояние.

Слизаш на сп. Gioia със зелената линия (н.2) на метрото, там виждаш и вертикалната гора и небостъргача на Уникредит и Палаццо Ломбардия, който е на ок. 100 метра от спирката като тръгнеш надолу по улицата (Melchiorre Gioia).

Входа е Nucleo 1, т.е. би трябвало отзад на ъгъла на Джоя и ул. Рестелли.

Иначе автобус н.43 е на ок. 10мин през деня - в сайта на транспорта може да се видят часовете.

За билетите, какъв реверанс? Като са изтекли са изтекли, няма да те пусне да влезнеш в метрото.

За влака, не много рано.

До пероните се допускат само хора с билет не повече от 30-40мин преди часа на тръгване (не помня точно минутите), а самият перон на тръгване се обявява ок. 10-15 мин по-рано (обикновено).

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 11:45 от regina di cuori

# 695
  • Бургас
Предстои ни пътуване до Милано. В други градове, в които съм ходила преди съм ползвала сайт за града. Имам в предвид, че посочваш определени дати и сайта чрез филтър показва в този интервал от време какво има - изложби, концерти, фестивали и т.н. Сега попаднах на един такъв сайт за Милано. Споделям го, ако някой му е интересно. Сложила съм датите за Великден като примерни. Впечатлиха ме събития, които са само на 15 април или са само 2-3 дни. Музеите и магазините също не са за пренебрегване.

http://www.wheremilan.com/events/

# 696
Здравейте,
Тъй като благодарение на прочетеното тук изкарах 3 страхотни дни в Милано, ще споделя малко полезен опит.
1. Ако не успеете да запазите за тайната вечеря, опитайте и на място. Ние закупихме билети в 10 за 12:45. Цена 10 евро. На всички сайтове не отчиташе свободни места.
2. За Ла Скала всеки ден преди събитие в 17 часа дават номерца а в 17:30 и билети за галерия I и II, или правостоящи за 6.5 евро. Касата се намира на лявата страна на Ла Скала ако сте с лице към нея.Хубаво е да отидете дори по-рано от 17 часа тъй като става опашка. А както казах по-горе билетите се дават срещу номерче по реда на опашката, колкото са останали. Дава се по 1 билет на човек, т.е. ако сте 2,3,4 се редите всички.Тази информация я дават с неохота на касите, дори когато изрично попиташ. Изживяването е уникално!
Весело на всички пътешественици в Милано! 😊

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 18:30 от ch_

# 697
  • Варна
Emmilly, вертикалната гора и Палаццо Ломбардия са на около 100метра разстояние.

Слизаш на сп. Gioia със зелената линия (н.2) на метрото, там виждаш и вертикалната гора и небостъргача на Уникредит и Палаццо Ломбардия, който е на ок. 100 метра от спирката като тръгнеш надолу по улицата (Melchiorre Gioia).

Входа е Nucleo 1, т.е. би трябвало отзад на ъгъла на Джоя и ул. Рестелли.

Иначе автобус н.43 е на ок. 10мин през деня - в сайта на транспорта може да се видят часовете.

За билетите, какъв реверанс? Като са изтекли са изтекли, няма да те пусне да влезнеш в метрото.

За влака, не много рано.

До пероните се допускат само хора с билет не повече от 30-40мин преди часа на тръгване (не помня точно минутите), а самият перон на тръгване се обявява ок. 10-15 мин по-рано (обикновено).

Благодаря ти, кралице!
Мисля че съм напълно готова! За билетите - струва ми се, че четох някъде, че ако срокът на изтичане на билетите настъпи през неделя или през нощта има някакъв реверанс. Но ще имам предвид твоят коментар и ще си преправя така програмата.
Някой беше казал, че 24-часовата карта трябва да се заверява и на излизане от метрото. Така ли е? А как стои въпроса с автобусите? С тях можем да се движим със същата карта, нали? И заверяваме ли картата на слизане?

# 698
  • Milano
Emmilly, на сайта на градският транспорт (atm) пише, че нормалните (единични) билети (от 1,50е), ако бъдат валидирани след 00.00ч важат до 06.00 сутринта, тези, които се валидират след 4.30ч важат 90мин.

Това по повод нощните линии.

На еднодневните или двудневните билети си пише, че важат съответно 24 и 48 часа от валидиране.

Всичко се валидира на излизане от метрото, за да ти отвори вратичките или пусне през турникетите, в автобусите само при качване се валидира.

Билети и карти важат за целият градски транспорт.

# 699
Здравейте, момичета!

Във връзка с билети и карти да доуточните, моля!

Картите за 24/48 ч. в автобусите защо трябва да се валидират всеки път, а не само първия(независимо в какво превозно средство), като си имат срок на изтичане?

Или не съм разбрала добре точно за тях...

Благодаря!

# 700
Здравейте, момичета!

Картите за 24/48 ч. в автобусите защо трябва да се валидират всеки път, а не само първия(независимо в какво превозно средство), като си имат срок на изтичане?

Благодаря!

Погледни горния пост  bouquet

# 701
  • Milano
Здравейте, момичета!

Благодаря!

Така си пише на сайта.

http://www.atm.it/it/ViaggiaConNoi/Biglietti/Pagine/Tipologie.aspx

И аз съм с месечен абонамент и го валидирам навсякъде.

Не виждам нищо странно.
В други градове, в които съм ходила също се валидира във всяко превозно средство.

# 702
Вместо записване в темата, да попитам:
Планувам едноседмично пътуване до Милано.
Какво ще ми препоръчате да разгледам в близост до този град?

# 703
Вместо записване в темата, да попитам:
Планувам едноседмично пътуване до Милано.
Какво ще ми препоръчате да разгледам в близост до този град?
И ние ! Нашето ще е по-кратко, но ако включвате посещение на езерото Комо моля споделяйте, може и на ЛС, ако прецените, че останалата аудитория ще скучае от подробности Simple Smile Аз дотук само съм разбрала, ч е ще ни трябва влак, но понеже има време се ослушваме за останалото. Посъветваха ни да не го пропускаме.

# 704
ivelina__, regina di cuori,   bouquet за инфото по карти/билети

Общи условия

Активация на акаунт