Милано - 6

• 110 350
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Специален поздрав за празника на една моя приятелка  Heart Eyes:
...
Вижда се!
Чуден поздрав!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 10:53 от Мимии

# 196
  • София
Пак ще питам. Simple Smile

Искаме да се качим на покрива на Duomo. Трябва ли (т.е., препоръчително ли е) да вземем билети предварително? Не че виждам къде бих могла да купя билети онлайн  Embarassed , така че ще съм благодарна на линк.
Виждам, че има възможност за качване по стълби и с асансьор - admission on foot / admission by lift. Какви са стълбите? Тесни, вити, плътни, мрежести??? Ако се качим с асасьора, може ли да слезем пак с него или слизането е само по стълбите?
И двете със сестра ми недолюбваме стълбите по катедрали, кули и подобни - не че не се катерим навсякъде, където е възможно да бъдат изкатерени - но предпочитаме да знаем какво ни чака.  Mr. Green

# 197
  • София
vivi, инфо от преди седмица:
В 9ч сутринта опашката беше от не повече от десетина души, следобед е по-голяма. Ние ползвахме асансьор, но той отвежда само до ниво 1. За да се стигне до същинския покрив има малко катерене, което няма как да спести. Стъблите не са много, масивни са, мраморни. И аз не съм фен на стълбите, но тези не са толкова страшни, а и определено си струва за това, което ви чака горе.
Ето така започват: http://www.gotterdammerung.org/photo/travel/italy/milan/060915-1 … 20di%20Milano.jpg
Ако се качите с асансьор, можете да слезете пак с него. Мисля, че дори хората купили билет за качване пеша, също могат да слязат с него, тъй като на слизане никой не ти гледа билета.

# 198
Качвала съм стълбите на Дуомо, приказка са в сравнение с тези на Санта Мария дел Фиоре във Флоренция. Последните са едно малко изтезание в стил Светата инквизиция.

Та качвай ги спокойно, и да има опашка тя върви бързо Peace

# 199
  • София
Благодаря ви!
Шоко, снимката е много красива. Дано да е "личен архив".  Simple Smile

# 200

Гледайки снимката се сетих, че са тесни и на места са стръмни, протрити от хората. Но наистина сравнени със стълбите на Санта Мария дел Фиоре, на които исках да пищя, особено на слизане, са нищо.
Прекрасна е Италия с нейните кули и куполи!  Heart Eyes

# 201
Шоко, имаш ли представа къде се валидират промоционалните билети за влак+разходка с корабче по Комо. Купихме ги он-лайн, но им е необходима валидация.

# 202
  • София
Билета го купих от машина и не го валидирах никъде, за което се усетих чак като тръгнахме. Преди излизането на пероните има пропусквателни пунктове, където служители на гарата ти проверяват билета. Губи ми се момента обаче дали там не ми го валидираха или само го погледнаха. Върху билета обаче имах принтирана дата и час и не съм имала проблеми при проверки.
С купени онлайн билети не знам как се процедира.

# 203
Билета го купих от машина и не го валидирах никъде, за което се усетих чак като тръгнахме. Преди излизането на пероните има пропусквателни пунктове, където служители на гарата ти проверяват билета. Губи ми се момента обаче дали там не ми го валидираха или само го погледнаха. Върху билета обаче имах принтирана дата и час и не съм имала проблеми при проверки.
С купени онлайн билети не знам как се процедира.
Благодаря ти  Peace. На този, който е онлайн има само дата, за която важи. Ще попитаме на гарата. Thinking

# 204
  • София
Щом има дата, според мен валидация не е необходима.
За качването на корабчетата с такъв билет със сигурност нищо никъде не се валидира.

# 205
  • Milano
Виви, няма смисъл от предварително закупуване.

Но все пак, ако желаеш:

http://www.duomomilano.it/it/infopage/orari-e-biglietti/cfc43a57 … 8d7-37e75c6ea41e/

Най-отдолу е линка за билетите, които пак трябва да отидеш да вземеш.

За мен качване с асансьор, слизане - пеша.

Кампаниле-то във Флоренция бе моят кошмар. Grinning

Днес започна седмицата на женската мода.

Вчера беше Vogue fashion's night out, с най-различни инициативи, промоции и магазини отворени до късно.

В следващите дни може да пусна някоя снимка - едно момиче беше изявило желание.

# 206
  • София

Вчера беше Vogue fashion's night out, с най-различни инициативи, промоции и магазини отворени до късно.

Аз, аз изявих желание. bouquet

# 207

Кампаниле-то във Флоренция бе моят кошмар. Grinning

На мен по-кошмарни ми бяха на Дуомото във Флоренция. 

Пускай снимки, че да видят всички, колко е готино!  Hug

# 208
  • Milano

Аз, аз изявих желание. bouquet

Няколко снимки, но видеата не съм ги качила.

В OVS от 21ч щеше да пее Алваро Солер (пее  (Mira...Sofia Grinning), много беше пълно, но го видях от трамвая.

На други места - коктейли, DJ set.

Ресторантите е Брера бяха пълни.

пп. Мими, харесваш ли Джони Деп?
Вчера е бил в Тераса Аперол наобед...не можа ли да дойде преди 1-2 седмици? Laughing

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 10:27 от regina di cuori

# 209
Супер са снимките и настроението там!  Heart Eyes

...
пп. Мими, харесваш ли Джони Деп?
Вчера е бил в Тераса Аперол наобед...не можа ли да дойде преди 1-2 седмици? Laughing
Харесвам го, разбира се.
Да дойде, когато и аз ще съм там!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт