Милано - 6

• 110 388
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
dejv, благодаря ти за информаията! На нас ни предстои пътуване с Ryanair до Милано и от там до Генуа с влак. Ще бъдем с две деца на 5 и 8 години, интересува ме дали билетите за шатъла и влака са на една съща цена за деца и възрастни?  Благодаря  bouquet
За пътуващите тепърва пояснявам:Раянер пристигат на терминал 1,излизате от вход/изход 8 ,завивате на ляво и вървите до вход/изход 4 ,срещу който са спрели шатълите.Не изчакват дори да се напълни шатъла и тръгват.Вътре в летището има автомати за билети,но няма смисъл,защото шофьорът продава пред самата врата на автобуса.Билетите наистина са по 8 евро в едната посока както каза Реджи.Като тръгне шатъла спира и на терминал 2 за малко и тръгва към Милано-централна гара.Самото пътуване трае 1 час.Като слезете на последна спирка/гарата/ метрото се намира вътре в нейната сграда надолу.Табелите ви водят.Продават билети и навън в табачите и вътре в гарата поне на 5 места.Ние ползвахме метро 3,жълто и много лесно се ориентирахме.Дано съм била полезна на бъдещите пътуващи за Милано с  Раянер.

# 346
Здравейте, Може ли да помоля по-запознатите момичета да ми кажата района около метро станция Loreto добре ли е. Запазих там хотел и се чудя дали е ок мястото. Много благодаря предварително Simple Smile

# 347
  • Бургас
А някой резервирал ли е ot amoma.com и galahotels.com.Имат по-добри цени на хотела, който съм харесала, отколкото в hotels.com.Изобщо на кои сайтове може да се има доверия за резервация?

# 348
А на Terravision е по 5 евро. Даже например на 30.10.2016 е 4 евро от Милано до Бергамо.

Пише, че входът за дворецът Сфорца е безплатен един час преди затваряне. Доколкото виждам от сайта работното време е до 19,30ч. Това означава ли, че безплатният вход е от 18,30 до 19,30ч?
Как стои въпросът с опашките там? Образуват ли се такива?
Говоря за 8 евро от Малпенса до Милано/централна гара/.Дворецър Сфорца е много голям,нещата са разпръснати и според мен 1 час не е достатъчен изобщо.

# 349
  • София
Моля Ви някой да ми разкаже с няколко изречения какво е най-интересно в двореца.
Четох мненията от първата страница, както и последните теми, но не можах да намеря някой да е споделял.
Искам да преценя дали да отидем вечерта в този последен час или сутринта. Ще имаме един следобяд и един предиобед за Милано и трябва доста добре да го организирам. Rolling Eyes

# 350
Моля Ви някой да ми разкаже с няколко изречения какво е най-интересно в двореца.
Четох мненията от първата страница, както и последните теми, но не можах да намеря някой да е споделял.
Искам да преценя дали да отидем вечерта в този последен час или сутринта. Ще имаме един следобяд и един предиобед за Милано и трябва доста добре да го организирам. Rolling Eyes
Ако сте за пръв път в Милано аз бих пропуснала Сфорца и бих гледала Брера и Амброзиана.Все пак зависи и от интересите ви.На мен лично Амброзиана ми е фаворит. Simple Smile
Кастело Сфорцеско /стр.154-155 от "Пеша из Милано" на Нешънъл Джиографик/. Piazza Castello.Piazzza d Armi -помещават се библиотека,архив и няколко музея.Музей на античното изкуство-зала 8,Сала деле Асе-зала на дървените плоскости,украсена с ботанически фрeски.В другите зали склуптури.Пиета Роданини - музикални инструменти и приложни изкуства.Пиета Роданини на Микеланджело се съхранява в бившата Оспетале Спаньоло/Оспетале Спагноло/ в западните стени на замъка.Пинакотека-има 1500 картинино 230 са изложени по всяко време.Картини на Каналето,Джовани Белини,Липи..Затворено в понеделник!

# 351
  • Milano
За да не цитирам всички, отговарям общо:

Билета отиване и връщане от/до Малпенса е 14 евро винаги - не само онлайн, а и от шофьора, гишета и т.н.

Децата за шатъла и влаковете са наполовина от цената за възрастни (4 евро еднопосочен, 8 евро двупосочен за шатъла).

Отваряте си съответните сайтове и всичко си пише.

За магазините писах вече, че няма такъв филм - коледни разпродажби през ноември.

В Коя част на Лорето е хотела?

Зона Буенос Айрес е хубава, зона виа Падова е ужасна.

И последно на момичето, което питаше за стачката на транспорта на 21.10 - в Милано - 8.45 -15 и след 18ч..

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 15:09 от regina di cuori

# 352
....

Радостче, ако Мими няма да идва няма да вали. hahaha
hahaha   hahaha   hahaha

Реджи, чудно беше времето там, където бях в тези дни!  Heart Eyes
Дали да не взема един билет за Милано скоро?

А някой резервирал ли е ot amoma.com и galahotels.com.Имат по-добри цени на хотела, който съм харесала, отколкото в hotels.com.Изобщо на кои сайтове може да се има доверия за резервация?
Резервирала съм през Галахотелс и нямах проблем, но нямай сайт, в който да не може да се случи издънка.

# 353

В Коя част на Лорето е хотела?

Зона Буенос Айрес е хубава, зона виа Падова е ужасна.

Hotel Del Corso, Via Pecchio, 2, 20100 , това е. Ох, дано не е много зле.Simple Smile) .
Благодаря ти за отзивчивоатта.

# 354
Благодаря, regina di cuori, за информацията за стачката, дано е вярно.

# 355
  • Milano
Благодаря, regina di cuori, за информацията за стачката, дано е вярно.

Поправям се, ще има стачка от 8.45ч до 15ч и от 18ч до края.

Извинявам се, но не е моя вината - чета от официалните сайтове (аз също съм заинтересована).

Допреди малко казваха, че не са получили никакъв документ за стачката и ако някой го прави ще е незаконно (става въпрос за градският транспорт).

Сега излезе на сайта на транспорта новината, че ще има.

http://www.atm.it/it/AtmNews/Comunicati/Pagine/VENERD%C3%8C21OTT … ALENAZIONALE.aspx

Хубаво е мястото Ваннич, на няколко метра от Буенос Айрес. Laughing

....

Радостче, ако Мими няма да идва няма да вали. hahaha
hahaha   hahaha   hahaha

Реджи, чудно беше времето там, където бях в тези дни!  Heart Eyes
Дали да не взема един билет за Милано скоро?

Скрит текст:
А,аа ето защо валя. hahaha Той дъжда при нас идва, ако си на територията на страната. Hug

Какви риторични въпроси задаваш само....веднага. Laughing

Утре е Санта Лаура и послушните деца ще получат изненада.

# 356
regina di cuori
Нуждая се от персонална помощ. Къде в центъра в деня на мача мога да купя билети, защото ако сме добре с графика ще заведе моите на мач на 30.10. /с Пескара, ама това е положението/. Изобщо има ли някакъв шанс за това.
Това ми мина като идея, защото и без това трябва да посетим стадиона /цена 17 евро и минимум 1 час без транспорта/, а ако гледаме мача на по евтините места ще дадем малко повече  и ще ни отнеме малко повече време, а мъжете ще ме обожават. Хитринка!!!! Wink  Laughing

# 357
  • Бургас
Резервирала съм през Галахотелс и нямах проблем, но нямай сайт, в който да не може да се случи издънка.
[/quote]
Резервирах точно през тях и ще сме в Best Westarn Milton Hotel.Много съм доволна и от локацията, и най-вече от сумата, на която ми излезе 5 дневния престой.
Засега плана ми е в деня на пристигане(около 15.00ч.) да пообиколим, да разгледаме центъра и да хапнем.В 18.30ч. ще отидем до замъка Сфорца да видим дали може да се влезе безплатно.
За следващия ден(петък) сутринта- Дуомо и изкачване на терасата.Не знам дали да купим билетите предния ден или в деня на посещението.Ако има вариант да избегнем опашките ще е добре.Същия ден по-късно Пинакотека Брера.Вечерта ми се ходи на клуб.(Ще се върна да прочета кой бяхте препоръчали.)
В събота сутринта ще отидем до Комо да разгледаме.Вечерта сме на балетна постановка в Ла Скала.
В неделя мисля до Торино да отидем.
В понеделник може шопинг,макар че ММ не обича да обикаля магазини.Може до Кремона да отидем.
И каналите трябва да вмъкна в някой ден.
Отказахме се засега от посещение на стадиона Сан Сиро.Ако имаше мач щяхме да отидем.Но проверихме и  за тези дни, в които сме там няма.
Това е засега. Party

# 358
  • Milano
regina di cuori
Нуждая се от персонална помощ. Къде в центъра в деня на мача мога да купя билети, защото ако сме добре с графика ще заведе моите на мач на 30.10. /с Пескара, ама това е положението/. Изобщо има ли някакъв шанс за това.
Това ми мина като идея, защото и без това трябва да посетим стадиона /цена 17 евро и минимум 1 час без транспорта/, а ако гледаме мача на по евтините места ще дадем малко повече  и ще ни отнеме малко повече време, а мъжете ще ме обожават. Хитринка!!!! Wink  Laughing

Зорчи, не знам дали в деня на мача ги продават в центъра (предният ден със сигурност) в Tiсketone - имат боксофис в магазина на Мондадори на Дуомо (долу на -1 етаж май беше):

https://www.google.it/search?q=mondadori+milano+duomo&biw=10 … KHb3aB8MQ_AUIBygC

Също във Фелтринелли на отсрещният край:

https://www.google.it/search?q=mondadori+milano+duomo&biw=10 … elli+milano+duomo

Влизаш, където е бар Мотта и слизаш на -1 етаж.

Касите на Каза Милан са отворени от 10 до 20ч всеки ден, тя е в зона стадиона на виа Алдо Росси.

Ако ли не, касите на стадиона отварят 3 часа преди мача.

пп. ние също мислим да отидем.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 16:44 от regina di cuori

# 359
Поправям се, ще има стачка от 8.45ч до 15ч и от 18ч до края.

Здравейте! Знаете ли дали стачката ще обхване и жп-транспорта? Шатълите от Малпенса до Милано дали ще се движат?

Общи условия

Активация на акаунт