На море в Турция - тема 45

• 163 685
  • 779
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • Paradise
Не съм привърженик на нелюбезният тон но....ако предпочиташ да живееш на принципа на щраусите,твоя воля. Но аз ще пътувам с детето си там,дай ми правото като родител да бъда внимателна къде ще го заведа.
Не смятам,че е необходимо да се поддаваме на масовата психоза на бг. медийте но и далеч не е нужно да блеем дружно как всичко е цветя и рози. Известна доза предпазливост няма да бъде излишна,поне за мен старая се да си отсявам инфирмацията,което не означава да пренебрегна онова,което не ми изнася.

Не съм привърженик нито на нелюбезния тон, нито на розовите очила, нито на заряването на главата в пясъка, още по-малко на блеенето в хор.
Аз също ще пътувам с децата си, събирам инфо поне от 5-6 места, за да придобия поне минимална представа за ситуацията.
И да, мнението на въпросния господин от ФБ групата е точно от рубриката "една жена каза" и е с цел излишно създаване на напрежение. Стига ни това, което (не) знаем.

# 62
  • Варна

Носете си храна. Автобусът спира за пиш-паузи.

И ние винаги си носим храна щото сме лакомници , сакън да не заслабнем.
А иначе автобусите винаги спират там където освен тоалет има и закусвалня.Всичко сме яли - шкембета , кифтета , пидета , дюнери и бюреци , леща чорба , боб , таук.....................Винаги има чай , кафе , айрян , вода , всякакви безалкохолни , бира...................

# 63
  • Пловдив
Няма нужда от паника.
Във Франция като има обявено извънредно положение от месеци, а и се удължава с още половин година, нима хората са спрели да ходят там?
И никой не се тръшка, че, видите ли, има извънредно положение.

Как изобщо можете а сравнявате Франция с Турция в това  отношение?

# 64
Хаха, егати смеха. Снощи по новините някакъв шеф на бг-нещо-си каза, че при РЗ не можем да си вземем парете обратно. Това не било форсмажорно обстоятелство.
Тук в линка пише друго.
По новините казаха, че има ръст на българи, които правят резервации за Турция.
Тук, в темата и в групите във ФБ, обаче личи нещо съвсем друго.

Лично в моя случай при направена РЗ през февруари за пътуване в края на август, си взех абсолютно цялото капаро в размер на 693 лв. Платих 25 лв такса анулация на резервация.

Така че не е ясно дали на статии, дали на новини, дали на ТА да се вярва.....Прекалено много противоречия.

На всички, които пътуват скоро за Турция, желая спокойствие, много слънце и бдителност  Hug Ние това лято пропускаме и мисля, че сме взели правилно решение.

# 65
  • Пловдив
Аз не бих рискувала да заведа децата си в тази страна, в която за три дни арестуваха и уволниха хиляди, без доказателства без нищо. В страна където "демократичните граждани" бият на улицата предали се и коленичили хора с колани, или пък им режат главите. Не бих отишла в страна, в която може да те арестуват  само, защото мислят, че си привърженик на някого си или противник на някого си. Не бих отишла в държава, в която  шепа хора могат да колят и бесят. Имайте предвид, че отидете ли там изцяло си носите риска, едва ли някой може да ви помогне, а и не мисля че държавата ни трябва да се навежда на турците, за да спасява някой, който е бил изрично и многократно предупреден и въпреки това се е втурнал на пътешествие в размирна страна.
Ходила съм в Белек, харесва ми, но това че е курорт не значи, че не е на турска територия.

# 66
За огромно съжаление, ние също се отказваме!С такова нетърпение очаквах тази почивка,много жалко!Хубавото е,че поне се споразумях с Емералд да ми при спаднал капарото за друга тяхна почивка. Но пък те нямат и почти никакъв избор.Трябва да избера нещо в Гърция,а като разгледах офертите се отчаях. Много скъпи цени за хотели,които изобщо не могат да се сравняват с Турските!Просто ужасно!Жалко,че този Ердоган съсипа хубавата им държава #Cussing out

# 67
И ние гледахме Гърция, нещо си на Халдкидики, 2500 идва за 3* ALL, ама си плащаш чадър и шезлонг  Crazy Ще пропусна тоя шанс  Mr. Green Това при записване от сега за след 2 месеца  Confused

# 68
и аз ги гледах, нищо общо с Турция Sad и зобщо нямат такъв тип хотели,насочени към семействата с деца. Аз си мисля,като ще е Гърция по-добре Албена....а за нашето семейство това е =на вкъщи.

Кой ходи този сезон в Ефталия Вилидж, някое от момичетата ходи ама нямаше снимки Naughty може и на лични ако иска,моля!

# 69
  • в кукувиче гнездо
Аз не бих рискувала да заведа децата си в тази страна, в която за три дни арестуваха и уволниха хиляди, без доказателства без нищо. В страна където "демократичните граждани" бият на улицата предали се и коленичили хора с колани, или пък им режат главите. Не бих отишла в страна, в която може да те арестуват  само, защото мислят, че си привърженик на някого си или противник на някого си. Не бих отишла в държава, в която  шепа хора могат да колят и бесят. Имайте предвид, че отидете ли там изцяло си носите риска, едва ли някой може да ви помогне, а и не мисля че държавата ни трябва да се навежда на турците, за да спасява някой, който е бил изрично и многократно предупреден и въпреки това се е втурнал на пътешествие в размирна страна.
Ходила съм в Белек, харесва ми, но това че е курорт не значи, че не е на турска територия.
Абсолютно точно казано. Да ходиш на море в страна, където е въведено военно полжение, е пълен абсурд. Както щете да се успокоявате преди това там по всяко време може да се случи всичко. Много е хубаво в Турция, да, но детето си вече не бих завела там. Нито пък аз бих тръгнала..

# 70
monikss

Аз съм ходила миналата година в Ефталия, но в Марин.
Във Вилиджа ходихме едната вечер на разходка и да се пусне сина ни на техните пързалки. Хубаво е  Peace

# 71
Имаме резервация за 06.09 за Сиде, както всички и аз съм в чуденка какво да правя. Говорих с Емералд, казаха, че могат да ми върнат парите (капаро 50%) със съответните отдръжки, които вече са ясни. Другата опция е да пренасочим парите към друго море, срещу таксата от 40лв, което е приемливо. Проблема е, че на мен не ми се ходи нито в Гърция, нито в България на море, искам си в Турция  Crossing Arms  Ако някой знае в Гърция, подобни хотели, предлагащи същия разкош, моля да сподели! Относно чартърите, казаха, че няма не заради "Извънредното положение", а защото били вдигнали много цената им през този месец (за което съм склонна да не вярвам). От 23.08 се възобновяват чартърите, а утре тръгва пълен автобус за Кушадасъ. Нямало нищо обезпокоително, спокойно е в курортите и евентуални забрани, ако има такива, ще бъдат за гражданите, не за гостите. Та това ми казаха, е не очаквах да ми кажат, че ще стане война, все пак те от това печелят, но съм склонна да изчакам още, преди да предприема действия.

# 72
Умишлено още един пост слагам, а не редактирам стар.
От преди 5 мин на вайбъра ми от приятелка, която е там в момента. Цитирам:
"Душко, отмени резервацията, ние сме добре, но има напрежение и полиция много. Военни няма. Но не знам как ще се приберем утре."

# 73
  • София
Не знам защо тези които вече са се отказали да почиват в Турция продължават да нагнетяват обстановката тук.Всеки има глава на раменете си и сам преценява как да постъпи.Всеки ден чета в Tripadvisor мнения за хотела който сме избрали и нито веднъж от 15 юли насам не съм прочела и една дума за какъвто и да е проблем по курортите.Моля,като сте се отказали от пътуването не е необходимо да увещавате и другите и да ги плашите!

# 74
Визираш мен вероятно  Simple Smile Нищо не натягам, мисля, че е по-добре да има реални мнения  Simple Smile
Ако си мислиш, че не съжалявам за почивката си - не е така, като болна съм  Cry

Общи условия

Активация на акаунт