Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 226
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
При спора старо - ново, аз залагам на ЕПК сгради.
Ако съседите са читави, блока се поддържа и всички са доволни.

И аз така.
Живея в такава сграда и съм много доволна.
Новата ми придобивка е в същата. Peace

Новото строителство е с много общи части, нефункционално разпределение и с подозрително качество.
Специално нашият блок е строен за акт. борци и е с много екстри.

# 106
Нашия стария беше тухла, строен от строителни войски, мъка и половина  Crazy
На мен ми е по-важна локацията и да има простор пред ново/старо или квадрати, но всеки си знае себе си. На къщите съм антифен, живея в такава и не мога да ѝ се нарадвам покрай всичкото слугуване, а за разходите да не говорим.

# 107
  • Sofia
Още един фен на ЕПК . С уточнението,че не всякакво ( както се оказа в последствие ).
Имаме панелен, стара тухла и още един тухлен от соц тип Simple Smile . Но като решихме ,че искаме да се разширим -децата си растат и заемат място Simple Smile пред очите ми беше ЕПК апартамента на моя колежка -единствения в който ми е било просторно като съм била там. В същото време с перфектен вход с портиер и красива гледка от високо,която за мен се оказва важна.
Опитахме се да намерим такъв апартамент в районите около нас....е-няма . Не са построили Simple Smile Попадахме на невероятно мизерни ЕПКта ...етаж като лабиринт ,с решетки,липса на осветление и миризми всякакви.   Косата ти да настръхне.
 Затова се наложи тотална смяна на квартала,  от другата страна на центъра Simple Smile, но пък намерихме перфектния размер ,и вход, и съседи. Та,така...като знаеш какво  търсиш - отиваш при него Simple Smile.
Ако не знаеш...обикаляш и чакаш да си го налучкаш и усетиш . Успех на всички.

# 108
Как върви пазара на къщи в София. Има ли, няма ли. Сигурно има някакви, но има ли избор, има ли динамика. Цените колко повече са, в сравнение, ако купиш земя и построиш същата къща. Двойно  Rolling Eyes

# 109
Много зависи къде е новото строителство. Има едни нови блокове до Зоопарка - ами те още непостроени, вече са изгнили. Да не говорим за миризмите от животните лятото.

# 110
  • София
От около два месеца ви чета, следя обявите, с една дума се старая да поопозная пазарът.

Търся едностаен в Младост-ите, Полигона, Дружба, Слатина, Подуяне, Хаджи Димитър, Суха Река, Стефан Караджа.
Живеем в ЕПК, на висок етаж. Предимства - с направена вътр. изолация комшии все едно нямаме, гледката ни е страхотна, след земетресенията отпреди 3-4 год. никъде няма и 1 см пукнатини, разпреденението на площта е възможно най-доброто. Недостатъци - многото народ, с който няма оправия, понякога проблем с някой асансьор, не особено приветливите общи части.
В търсетите квартали почти нищо не не намирам към момента ЕПК. Гледам панелки с 47-48-50 кв.м., по-малък не ме устройва. Всичко като ново строителство с площ 48-51 кв. е само с едно помещение, с чиста обща площ макс 40-42 кв.м., на шпакловки на цена /естествено/  колкото отремонтираните други.
Ако имам пари за просторен двустаен нова тухла, бих я взела веднага  Laughing И по тази логика съм доникъде.
Имам доста познати, живеещи в отремонтирани панелки, с чудесно изглеждащи общи части. Е вярно, винаги има фактора баби, но пък и в новите кооперации има достатъчно мързеливи, незаинтересовани и мърляви млади хора, които чакат някой друг да свърши работата по почистване, поддръжка, озеленяване и т.н.  Simple Smile

# 111
Ако искам да закупя жилище от строителя, трябва да има издаден акт 16 ли за да ми отпусне банката кредит?

# 112
Ако искам да закупя жилище от строителя, трябва да има издаден акт 16 ли за да ми отпусне банката кредит?

Сосиете скоро се хвалеха, че отпускат и на акт 14. Така или иначе, на строителя вероятно ще му плащаш на части - първоначалната вноска твоя, после постепенно останалите и в някакъв момент се включва банката с кредит. Относително е, може банката да се съмнява в строителя, да си има ограничения. На теория може. На практика - не знам дали става.

# 113
Зависи как се договорите със строителя. Все нак няма да му плащате всички пари наведнъж. Ние сме процент първоначална вноска, които са нашите пари и на акт 16 останалите, тогава и банката отпуска кредита. Има и банки които на големи фирми техни клиенти отпускат и по-рано кредит - акт 15 например.

# 114
Къде и как да се ориентирам за продажба на жилища от строител в Пловдив newsm78

# 115
Директно при строителя

# 116
Идеята ми беше като информация дали има някъде , кой строител какво предлага  Simple Smile

# 117
  • Beyond the stars
Идеята ми беше като информация дали има някъде , кой строител какво предлага  Simple Smile

На сайтовете на строителите  Peace

# 118
Идеята ми беше като информация дали има някъде , кой строител какво предлага  Simple Smile

На сайтовете на строителите  Peace

Аз препоръчвам тези, като втората е малка, но коректна фирма, която е на пазара от поне 20г:
http://www.akrabov.com/60923
http://www.bcc.bg/index8.php?id=2435&what=contractor
Можеш да следиш какво се строи в Пловдив на този сайт:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1880324&page=27

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 10:49 от kallitko

# 119
Много благодаря bouquet Точно от такава информация имах нужда.

Общи условия

Активация на акаунт