Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 137
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • София, Bulgaria

biborana, има панели с такова разпределение, дори повече панелни съм виждала, от колкото ЕПК.

# 496
В старите панели си е често срещано. И аз го харесвам. Живяла съм в такъв (но ЕПК) и беше много удобно.

# 497

biborana, има панели с такова разпределение, дори повече панелни съм виждала, от колкото ЕПК.

Ясно. Благодаря за мнение на професионалист. (затова изводи, които са направени на 2-3 случая, не са надеждни  Peace).
И на мене това разпределение ми харесва.

# 498
  • София
Аз съм виждала и тухлен с такова резпределение. 2 блока, съседни на моя бивш в Лозенец бяха.
Мои познати си направиха вътрешно разделение на 2 по-малки апартамента.

# 499
Влизам в темата, предстои ми покупка на имот. И имам питане към тези, на които разпределението немски преход им харесва.
Получих наследство такъв апартамент в топ, топ център на града ни, а аз живея на края на града. Искам да се преместя по в центъра. Детето пораства, училищата са далече. До скоро мислехме да продадем апартамента в центъра и да купим друг, точно защото не ни харесва разпределението с немския преход. Но честно казано не ни се занимава с подобни операции. Сега чета, че мнозина от вас харесват подобни разпределения. Моля дайте ми аргументи, че наистина е удобно. Винаги сме мислели, че е неудобно. Например детето е по-голямо, ние сме в хола, удобно разположени, идват гости на детето и трябва да минат през хола, за да идат в неговата стая.

# 500
При нас няма Г-образен коридор. Има преден коридор, който води до хола, а от втора врата на хола се излиза в друг коридор, където са двете спални, дрешника и банята. Кухнята, мокрото и тоалетната са при първия коридор. Доста преустройства предстоят обаче.
Блокът е строен за летци и е направен кадърно.

Нямам си на идея от къде идва името, но това е така нареченият "немски" преход.
Това не е т.н. немски преход.
От хола се влиза з друг коридор - Хола е преходен по презумпция.

Ако е вярно написаното, това е блока със сините балкони. Няма да пиша къде се намира.
Пожелавам щастливи дни в новото жилище...
Най важното - дано съседите са разбрани, че иначе лошо

# 501
  • при късмета
И аз не харесвам преходни жилища, ама ей на, купихме немски преход. За протокола панел е, не ЕПК.
laurentin, не се притеснявай, с порастването неговите гости и хола ще превземат, та разпределението няма значение какво е.
А като е с малко дете, както при нас, така или иначе е добре поне да знаеш кой му е на гости. Въпрос на свикване е според мен. Както казах и аз предпочитам непреходно, но не е болка за умиране

# 502
Описаният от Тонка апартамент звучи като жилището на баба и дядо - има малък коридор, от него се влиза в хол, от  другата страна на хола има друг коридор, от който пък се влиза в две спални и баня с тоалетна. Техният е тухла от 60те. Но мисля при класическия немски преход го няма втория коридор, а директно от хола - който понякога представлява тъмен вестибюл - се влиза в спалните, без наличието на втори коридор. Така знам от дядо, не, че термините в случая имат особено значение. 

Аз нямам против класическия немски преход, нито пък срещу описания от Тонка вариант - все пак холът е общо помещение и евентуалното дребно неудобство, причинявано веднъж годишно на преспиващи гости, не би трябвало да е сериозен аргумент при покупка на имот. По-иначе стои въпросът, ако холът ще се използва и като спалня на член от семейството. Аз съм фен на преходите, доколкото те са за сметка на огромни безполезни коридори (сегашното ми жилище има 17 м2 коридор за сметка на две спални по 11.5 м2  Crazy).

# 503
  • при късмета
При немския преход през хола влизаш в коридор. Само, че от към дългата му страна, а не откъм тясната, но си е коридор. От двете му страни са спалните, а по средата е баня и мокро, или в случая на панел вратата с щранговете. Хола не е тъмен с прозорец е, не с балкон

# 504
Явно си има своите вариации. При баба и дядо има голяма тераса успоредно на целия хол, на нея се излиза и от кухнята. Иначе от хола наистина се излиза в малък коридор на дългата му страна, като централно се пада банята, а от двете къси страни са двете спални. Както и да е, отклонихме се доста.

# 505
Влизала съм в такъв апартамент, за който пише Тонка. Да, за летци беше, в кв.Левски.
Хареса ми разпределението.

# 506
  • София
Винаги сме мислели, че е неудобно. Например детето е по-голямо, ние сме в хола, удобно разположени, идват гости на детето и трябва да минат през хола, за да идат в неговата стая.
Какво неудобно има?
Така ще имате поглед върху  приятелите на детето. Дори и да са големи - все ще размените по 2 -3 думи. Ще имате още 1 мнение  за  контактите му. Нали трябва да сме близки с децата.
Аз съм в преходен двустаен, преустроен. Бившата кухня е детска стая, кухнята е в ъгъла на големия хол. А нашата спалня е вътрешната стая. Скъпия си гледа тв. на спалнята, аз дремя на лаптопа в кухньо-хола. Ами когато са идвали приятели на дъщерята все влизат за нещо при нас. Поне по 1 сок да си вземат от хладилника. Каня ги да хапнат, черпя ги, поговорим малко и се отделят в нейната стая. Като порасна и с гадже по боксерки сме се разминавали. Ако е там сутринта им правя нещо топло за закуска. Единственото неудобство е общата баня и тоалетна. Но място за втора 00 няма.
А в т.н. немски преход има възможност за 2.

# 507
  • София
Ако е вярно написаното, това е блока със сините балкони. Няма да пиша къде се намира.
Написаното от мен е вярно, аз нямам навик да лъжа. Блокът обаче не е със сини тераси. Но се сещам кой точно визираш. От другата страна на булеварда е, срещу нас.

# 508
  • София
Тонка,  - важното е, че ти си харесваш новия апартамент. След ремонта ще стане още по-хубав.
Аз пък все съм искала да купя в блока със сини балкони. Ако може и на предпоследния етаж.
Но не стана и сега все въздишам като мина край него.

# 509
  • София
Започвам да се чудя дали говорим за един и същ блок със сини тераси. Дълбоко се съмнявам напливът към Дружба 1 да е толкова голям.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт