Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 254
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
т.е. ключовете кога да ги искам, на изповядването или след вписването, кога е това вписване?

Иначе ще правим ремонт да, но ще се прави една стая, баня и тераса, колкото да влезем. Варианта е да останем и септември на квартира, но освен наем каква ще е първата вноска, цяла ли или за дните на август? Другия вариант е да освободим края на август и да отидем при свекървата, което ще ме затрудни за водене на детето на ясла. Затова се чудим как да направим  Rolling Eyes

# 136
т.е. ключовете кога да ги искам, на изповядването или след вписването, кога е това вписване?

Може да ги искаш по всяко време.
Дали ще ги получиш е друг въпрос,  защото
Ние все пак започнахме дейности в деня след като изповядахме сделката - за да не инвестираме пари в жилище, което все пак може по лошо стечение на обстоятелствата, да не се окаже наше.
ако нещо се обърка - продавача остава с надупчен апартамент. Не знам кой би рискувал.

# 137
Аз мисля, че няма продавач, който да предаде ключовете преди да си получи парите по сметката.

Иначе, да, може да ви разреши да ходите да си мерите, изчислявате, да си правите проекти за обзавеждане - особено, ако в апартамента не се живее.

# 138
Значи ключовете ще ги дадат когато си получат парите, не при изповядването, не след вписването. Както обясниха брокерите парите ще им се преведат една седмица след изповядването. Еми няма какво да се направи, август замина. Как точно се изчислява първата вноска, някой знае ли?

# 139
  • България-Швейцария
Нямате ли подробен погасителен план от банката?

# 140
Мойта продавачка ми даде ключовете в момента, в който си получи моя кредит по нейната сметка. Т.е. две седмици след нотариуса и една седмица след излизане на нот, акт.

# 141
нямам официален погасителен план, защото още не сме одобрени.

Две седмици след нотариус #Crazy

# 142
Мойта продавачка ми даде ключовете в момента, в който си получи моя кредит по нейната сметка. Т.е. две седмици след нотариуса и една седмица след излизане на нот, акт.

И при нас беше така.  Peace

# 143
нямам официален погасителен план, защото още не сме одобрени.

Две седмици след нотариус #Crazy
И като още не сте одобрени как бързаш да вземеш ключа?
Ами ако все пак не ви одобрят какво ще правите.

# 144
Ще изгорят с първите десет процента.

# 145
Имаме предварително одобрение, ясно е , че ще ни одобрят, но сега чакаме официалното., с което да отидем на нотариус. Просто процедурите много се протакат и това ме изнервя. Ок, разбрах, че ще почакам още  Peace

# 146
Не съм се похвалила, че си получих НА. Peace
От вчера вече върви и ремонта. Wink

Да ви питам, как пише във вашите НА, ако купувачът (аз), е жена?
Купувач, или купувачка?
На мен в този ми пише купувачка и ми звучи малко смешно.
В другите 2 пише купувач.
Смятам  го за правилно. Peace

# 147
И купувач, и продавач съм - сама жена.  Party
Сигурно секретарката на нотариуса ти  е била простовата, а той не е догледал.
Нали данните са верни, това е важно.

# 148
  • In the shadows of my mind
Freyda, при така изложените обстоятелства, не виждам как ще успеете да влезете поне до края на Септември.
Иначе, когато подпишете договора за кредит с банката, те ще ви кажат дали на първия падеж ще трябва да се плати 1 цяла вноска или част от нея. При нас, след като стана вписването (2 седмици след изповядването), кредитът беше усвоен (изплатен на продавача) ни обясниха, че се прави изчисление на дните и се плаща непълна такса. В нашия случай вместо 1100лв платихме нещо от рода на 400лв.

# 149
Купихме миналата година август точно. Сроковете бяха следните:
- 19 дни от предварителен договор до изповядване на сделката пред нотариус - толкова отне на банката да прегледа всички документи, да поиска няколко пъти допълнителни и да подпишем договора за кредит;
- 6 дни след изповядване получих СМС уведомление от агенция по вписванията, че покупко-продажбата и ипотеката са вписани;
- 1 седмица след СМС уведомлението от АВ нотариусът взе нотариалния акт и удостоверението за тежести от агенцията;
- 1 ден за придвижване на документите до банката;
- 1 ден за усвояване на кредитите и извършване на превода по сметка на продавачите.

Ключовете получихме в деня на нотариалното изповядване, т.е. половин месец преди продавачите да си получат парите по сметката, направихме протокол за предаването на имота на тази дата с показанията на водомери и т.н. Просто жилището не се ползваше и хората прецениха, че рискът за тях не е голям, банката така или иначе си им преведе парите, като си получи удостоверението за тежести, а ние освободихме квартирата си навреме.

Общи условия

Активация на акаунт