Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 172
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
  • София, Bulgaria
В София, продавачът отписва имота в зависимост в коя община е. Някъде отписват, а някъде не искат да приемат, такива заявления. Проверете по телефона в съответната община.

# 301
Пак съм аз. Бихте ли купили тристаен апартамент старо строителство от 70те в жк. Славия, близо до бъдещата станция Красно село?
В района има блокове, които са гредоред. Хубаво си погледнете документацията.

# 302
  • София
Пак съм аз. Бихте ли купили тристаен апартамент старо строителство от 70те в жк. Славия, близо до бъдещата станция Красно село?
В района има блокове, които са гредоред. Хубаво си погледнете документацията.
70те год. в Славия newsm78
Гредоред newsm78

# 303
Доколкото мога да преценя, не е гредоред, но ако интересът ми към имота премине в графа сериозен, ще се запозная много подробно с всички технически спецификации.

Имали сме жилище гредоред, само по себе си това не е проблем, ако е добре направено. В нашия случай не беше.

# 304
  • София
Славия е много хубав квартал, с много зелени площи, тих и чист. Старите блокове там са си добри. Имат тавански помещения освен мазе и помещенията са високи,  а не като новите кутийки, в които човек се чувства смазан. Аз бих купила жилище там, но в частта между пързалката и булеварда. Има и няколко блока, които се падат зад складове и промишлени сгради и там положението е леко неугледно, а вечерно време и страшно за пешаци.

# 305
Моля за мнения по следния въпрос:
При сделка за имот във втората половина на годината, продавачът плаща данък сгради и такса смет до края на годината, за да получи данъчна оценка. Редно ли е общинската администрация да иска и новите собственици да платят за оставащите месеци до края на годината?

# 306
  • Beyond the stars
Моля за мнения по следния въпрос:
При сделка за имот във втората половина на годината, продавачът плаща данък сгради и такса смет до края на годината, за да получи данъчна оценка. Редно ли е общинската администрация да иска и новите собственици да платят за оставащите месеци до края на годината?

Не, един имот - един данък на година.
На какво основание новите собственици да плащат втори път нещо , което е платено до края годината ?  newsm78
Нашата сделка беше юли, в общината само ми казаха, че всичко е платено и това беше  Peace

# 307
Нашата сделка беше юли, в общината само ми казаха, че всичко е платено и това беше  Peace

Благодаря, Вълшебство!
Това в коя община?
"Алчните" служители, които искат плащане и от купувачите, са в община Красно село Twisted Evil

# 308
  • Beyond the stars

Благодаря, Вълшебство!
Това в коя община?
"Алчните" служители, които искат плащане и от купувачите, са в община Красно село Twisted Evil
Люлин  Peace Какво основание посочват?

# 309
"Така им било наредено"  Crazy

Писах официално оплакване до Столична Община, да видим какво ще отговорят.

За други общини някой да даде инфо, каква е практиката?

# 310
  • при късмета
Общините не могат да работят както си искат в това отношение. Важи си за навсякъде, не може на конкретна община началниците така да наредят. С жалби по електронен път нямам опит, но управлението на сектора на Столична община по въпрос е на ул. Бенковска № 12. Там е дирекция общински приходи.
Лелките, които приемат жалбите са малко дръпнати (в моя случай се оказа, че не искаха да пускам жалбата, защото колежката от районната община им беше повече от позната явно), но не могат да откажат да приемат писмен сигнал.
Иначе директора има приемно време в четвъртък от 14 до 16 часа и наистина си приема и изслушва хората. Всъщност е директорка.
Моя случай е от миналата година и беше толкова заплетен и такава каша бяха забъркали в район Слатина, че се виждах няколко пъти с директорката извън приемното време. Много е разбрана и изслуша внимателно казуса.
При писмени жалби гледайте да давате имена на служители. Те са длъжни да имат бажд с името и длъжността или на дрехата или на гишето/бюрото. Ако нямат и това е сериозно нарушение, което също трябва да опишете

# 311
Харесвам сайта на Столична община. Всички документи, вкл. жалби се подават чрез Виртуалното деловодство. Човек получава вх. номер и не се разправя със сърдити лелки.

# 312
  • при късмета
Моя случай беше по-особен. Освен, че не са си свършили работата и то няколко пъти, спореше с мен госпожата на гишето и като видя, че съм наясно, че са в грешка ме прати при началника на районната община. И той си позволи за ми говори глупости от сорта, че "няма значение какво казва съда, важно е какво казвам аз". Общо взето въпросната служителка се водеше старши инспектор и явно с протекции и от прекия началник и по-нагоре в Столична община. Даже първия път с жалбата почти нямаше да успея. За мой късмет обаче, директорката в Столична я смениха с нова, при нея отидох с отговора от техния служител и цялата жалба на ново.
Та освен, че оправиха чисто административните каши, които бяха забъркали в районната, има черно на бяло отношението и професионализма на служителката и началника на районната община. Както се се сменило ръководството по-нагоре от тях и като се съберат и други оплаквания, накрая ще си заминат.
Некадърните служители са по местата си, защото хората не се оплакват по надлежния ред. Мое мнение.
Иначе в друг отдел на общината, в инспектората съм подавала и по телефона сигнали, даже не писмено. Нямам оплаквания, вземат отношение

# 313
Вчера си декларирах новото жилище в "Местни данъци и такси".
Казаха ми, че данъкът за тази година е платен, аз ще плащам догодина.
Питах дали продавачите трябва да ходят да се отписват, казаха - не.
Смених и партидите на вода и ток и съм готова с всичко. Simple Smile

# 314
Честото, DeVa@! Кога ли и аз ще успея да стигна до този етап  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт