Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 122
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
За мен въпросът с данъците би бил изцяло принципен.

Да, принципен е въпросът. Плащам навреме данък сгради и такса смет за достатъчно имоти. Ако е такава уредбата за купувача (да плаща от следващия месец), трябва да е възможно продавачът да плати само до месеца, до който е собственик? Но не, продавачите са длъжни да платят за 6 месеца, а после, ако искат, да ходят да се разправят за възстановяване (и аз не съм чула някой да го прави). Така, неоснователно, общините биха прибирали за един имот два данъка за определен период от време, което според мен не е редно.

# 541
Някой има ли впечатления от Адрес в София? Преди десетина години,  когато търсихме жилище, се държаха доста непрофесионално и агресивно. Напоследък обаче  няколко близки ми споделиха, че точно Адрес са им намерили мечтаните жилища и то на чудесни цени.

Според мен единственото хубаво на тази агенция е, че имат богата база имоти, включително и строежи. Вече е до брокер. Без да работя пряко с тях, звънях за листнати техни имоти. Един от районите, в които ние търсихме, беше Бъкстон, но само в долната му част. Е, колкото пъти ги питах къде долу горе са им предлаганите апартаменти в този квартал скачаха като ущипани. Все едно, че питам Лили Иванова на колко години е. Имаха хиляди изисквания, за да ми дадат апокрифната информация. Е, имаше и други жилища и други брокери

# 542
Преди години ходихме на оглед с брокерка на Адрес. Изключително непрофесионално държание, беше там само да присъствие. Продавачите си имаха техен брокер, а тези уж с нас. Накрая я питаме дали ще може да се договаря цената, а отговорът беше, че Адрес имали политика - внасяш капаро първо при тях, после говорели за цената. Ами, ако не могат да я смъкнат, какво правим?!?!? Отговор - Губим капарото, защото означавало, че не сме сериозни!!!  Shocked Mr. Green

# 543
  • София
За мен въпросът с данъците би бил изцяло принципен.

Да, принципен е въпросът. Плащам навреме данък сгради и такса смет за достатъчно имоти. Ако е такава уредбата за купувача (да плаща от следващия месец), трябва да е възможно продавачът да плати само до месеца, до който е собственик? Но не, продавачите са длъжни да платят за 6 месеца, а после, ако искат, да ходят да се разправят за възстановяване (и аз не съм чула някой да го прави). Така, неоснователно, общините биха прибирали за един имот два данъка за определен период от време, което според мен не е редно.
Peace
Точно! Не приемам горното като начин на разсъждение- изръсил си се 100 бона, дай сега да подарим и на тоя-оня още 100-200 лв?!

# 544
  • Варна
Преди години ходихме на оглед с брокерка на Адрес. Изключително непрофесионално държание, беше там само да присъствие. Продавачите си имаха техен брокер, а тези уж с нас. Накрая я питаме дали ще може да се договаря цената, а отговорът беше, че Адрес имали политика - внасяш капаро първо при тях, после говорели за цената. Ами, ако не могат да я смъкнат, какво правим?!?!? Отговор - Губим капарото, защото означавало, че не сме сериозни!!!  Shocked Mr. Green

Не е така в момента, или поне не във Варна. Ние купихме преди месец с Адрес. Да, внесохме депозит, когато решихме да преговаряме за цена на апартамент. Но когато цената не падна, толкова колкото бяхме готови да дадем, депозита ни се върна обратно. Това не е капаро, а депозит, който е гаранция за сериозността на купувач. Губиш го, когато продавача свали на твоята цена, но ти се откажеш поради други причини.

# 545
Здравейте, понеже от близо месец си търсим квартира с най-добрата ми приятелка, реших да погледна в този форум-чувала съм че има всякакви теми.Та въпроса ми е: Има ли някой, който може да помогне с намиране на тристаен(две спални и малка кухня) апартамент в районите около Студентски град? Бюджета ни е до 600 лева. Thinking Sad Sad

# 546
Alexandra , може и ние да не сме разбрали, но най-вероятно брокерката не е знаела добре. Честно казано се държеше супер неадекватно.... Whistling

# 547
  • In the shadows of my mind
Здравейте, понеже от близо месец си търсим квартира с най-добрата ми приятелка, реших да погледна в този форум-чувала съм че има всякакви теми.Та въпроса ми е: Има ли някой, който може да помогне с намиране на тристаен(две спални и малка кухня) апартамент в районите около Студентски град? Бюджета ни е до 600 лева. Thinking Sad Sad
Погледнете в темата за отдаване под наем и сайтове като olx. В крайно неподходящ момент търсите - Септември винаги е лудница с наемите и буквално трябва да вземете първото, което поне теоритично "става", няма никакво време за гледане, чудене и т.н. Бих ви препоръчала да си разширите районите на търсене също така... И дано имате добър брокер, че иначе е мъка... Успех!

# 548
  • София
Искам да попитам за декларацията по чл.14 от ЗМДТ- мога ли да я изтегля от интернет, да я попълня и представя в районната община или трябва оттам да взема?
Благодаря!

# 549
Здравейте, имам няколко питанки и се надявам някой с повече опит да се включи. Обмислям продажбата на апартамент в София. Идея си нямам обаче коя агенция да избера да ме представлява? Какви са комисионните които взимат? Апартамента е около 10 годишно строителство и се намира в Лозенец, ако има някакво значение това. Има ли време в годината, през което е най- добре да се продава? За какво да внимавам с агенциите и въобще всякакви съвети са добре дошли. Благодаря.

# 550
  • Beyond the stars
Искам да попитам за декларацията по чл.14 от ЗМДТ- мога ли да я изтегля от интернет, да я попълня и представя в районната община или трябва оттам да взема?
Благодаря!

Аз я свалих от интернет и я занесох попълнена, питах за където имах въпроси и доста експедитивно свършихме работа  Peace

# 551
  • София, Bulgaria
Здравейте, имам няколко питанки и се надявам някой с повече опит да се включи. Обмислям продажбата на апартамент в София. Идея си нямам обаче коя агенция да избера да ме представлява? Какви са комисионните които взимат? Апартамента е около 10 годишно строителство и се намира в Лозенец, ако има някакво значение това. Има ли време в годината, през което е най- добре да се продава? За какво да внимавам с агенциите и въобще всякакви съвети са добре дошли. Благодаря.

Традиционно последното тримесечие е най-силно, макар че 2016 доста равномерно си вървят сделките, дори и през летните месеци.
Относно кой да изберете, направете си срещи няколко брокера и агенции и най-важното опитайте се да се убедите в тяхната квалификация и модел на работа. Преди да вземете решение не позволявайте да Ви снимат имота или някой да почва да го "пробва". Когато си изберете брокер и агенция, подпишете си договор и действайте. Ако искате мога да Ви изпратя  "интервю за брокер", което да Ви подсети какви въпроси да задавате.

# 552
  • София
Благодаря!

Аз я свалих от интернет и я занесох попълнена, питах за където имах въпроси и доста експедитивно свършихме работа  Peace

Благодаря за отговора  bouquet

# 553
Здравейте Simple Smile Предлагат ми имот в Студентски град в София. Новопостроена сграда е, но се води общежитие. Може ли да очаквам някакви проблеми, подводни камъни?

# 554
Да попитам за мнения за сграда резиденция Копенхаген в Дружба 

Общи условия

Активация на акаунт