Великобритания - Тема 65 Много Лятна Най-Лятна Много Морска

• 93 328
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
Имам нужда от съвет за транспорт в околностите на Лондон. Ще бъдем там началото на ноември и в рамките на 5 дни ще ни се наложи да пътуваме 3-4 пъти дестинация Лондон Падингтън - Мейдънхед и обратно. Двама възрастни и дете на 6 години - какъв ще е най-изгодният вариант за пътуване - предполагам само с влак са възможностите - предварително купени билети онлайн, някаква Railcard, season tickets? Безконтактна карта за влаковете може ли да се ползва?
Благодаря предварително за съветите, всякаква информация ще ми е от полза. Иска ми се максимално да си планирам предварително, за да мога да си изчисля разходите.

# 106
Не съм в Мейдънхед, но според мен с влак е най-бързо с лесно. Има Railcard Family and Friends, но за 3-4 пъти няма смисъл. Ако ви е възможно пътувайте в off-peak време, след 9 сутринта и преди 5 или след 7-8 вечерта. Ако се връщате същия ден вземайте day return tickets. Безконтактните карти не важат.

# 107
  • UK
Здравейте, ние наехме къща, но предстои да я обзаведем. В този връзка, можете ли, да ми препоръчате или споделите за мебелите,откъде бихме могли, да вземем, на първо време,като не държа да са дизайнерски Laughing разбира се.

# 108
  • Истински се вижда само със сърцето.
Зависи с какви средства разполагате за обзавеждане Simple Smile
Нашата спалня е от ИКЕА, както и бебешките мебели. Някои неща от тук http://furniture123.co.uk/?refsource=fuadwords&gclid=CJaat8f … s4CFceVGwodQMkEYg

# 109
  • Лондон
За маршрута Падингтън - Мейдънхед най-удобен е влак, директен е за около половин час. За 4-5 пъти най-изгодно трябва да е седмична карта, може би има и отстъпка за семейство, условията може да се видят на сайта на First Great Westurn. Безконтактните важат и за влаковете, но не толкова извън Лондон

# 110
  • Пазарджик/Лондон
Момичета, дъщеря ми стана на 11 и каза , че й трябва зип карта за транспорт - вярно ли е и задължително ли е след като има право на безплатен транспорт?

# 111
Здравейте,
дали има някой тук да живее в Bournemouth ??
 bouquet

# 112
Аелис, след 11 годиншна възраст е задължително да имат Zip Card, за да могат да се възползват от безплатното пътуване. Синът ми има такава (5-10 години) и тя му позволява безплатното ползване на влак (1-8 зона). Преди това се налагаше да му купувам билетчета за влака...

Ето тук може да прочетеш повече за картите: https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/travel-for-under-18s/zip-oyster-photocards

Ваденето става само онлайн. Трябва да има снимка, и документ който потвърждава самоличността на детето.  Струва 10 паунда и ти я пращат по мейл.  bouquet

# 113
Здравейте, ние наехме къща, но предстои да я обзаведем. В този връзка, можете ли, да ми препоръчате или споделите за мебелите,откъде бихме могли, да вземем, на първо време,като не държа да са дизайнерски Laughing разбира се.

Потърсете магазин на British Heart Foundation - има доста изгодни мебели и друго обзавеждане. Ние имахме късмет да си намерим обзаведен апартамент, нямахме само маса за хранене и столове. От такъв магазин си намерихме страхотна маса с 4 стола в отлично състояние само за 55 паунда.
Нямахме и готварска печка и нея си я купихме от гъмтри за около 100 паунда.

# 114
  • постоянно
погледнете и местните freecycle  страници . Много често се намират хубави неща и са без пари. Миналата година помогнахме да обзаведем спартамента на едно младо семейство работещи при нас. Аз търсех през деня , а шефа " събираше " от адресите . Намерихме им хладилник , печка, гардероб,  холова гарнитура, микровълнова и не си спомням още колко по-дребни неща .

www.freecycle.org

Peace

# 115
  • UK
Консерва, her_76, Благодаря много, ще ги разгледаме  bouquet

# 116
  • UK
Кокона, леглата и матраците ни са нови, всичко друго втора ръка от чарити шопове. Второстепенни неща впоследствие от Гъмтрии. Там има и много обяви за безплатни неща, ако сте кът с парите, стига сами да си ги изнесете, дивани, секции, маси, лавици за книги, такива неща.

# 117
Хей, здравейте отново! Simple Smile
След 5 дни преход през Европа и около 3 седмици чистене и подреждане на квартира, пазаруване на какво ли не, къде ли не Simple Smile намерих време да се включа отново и да се похваля, че вече сме в Манчестър Simple Smile
През-европейското пътешествие мина чудесно, ако някой се чуди как става ще му обясня в подробности Simple Smile
На място в Манчестър ни чакаше уредена квартира, чистихме, подреждахме, успяхме да си я направим 'дом', че и ТВ си инсталирахме с много четене и изобретателност Simple Smile
Интервюто за НИН мина, извадихме си и разрешително за паркиране, че сме близо до Олд Трафорд, остава да намеря курсове по английски за половинката и да започнем скоро да проучваме обявите за работа.

Подадохме и документите за училище за децата. Изненадаха ме, че ще прескочат 1 година и малкия (на 6 и половина) ще е втори клас, а каката (на 11 и половина) ще е 7-ми. За нея ми потвърдиха отсега място в един колеж, но много ме притеснява, че ще са в различни училища и не знам как ще ги водя и взимам Sad та я кажете как се справяте когато децата са в различни училища, моля? Това ми е най-голямото притеснение  Confused newsm78
И още един училищен въпрос - гледам, че навсякъде са заредили униформи - при положение, че септември ще имам потвърждение за училището на малкия, няма да е късно да пазарувам тогава, нали?

Ако някой има питанки на линия съм да помагам, стига да мога, но желанието го имам Wink

Ако някой пък има път към Манчестър или живее тук и има желание за по кафе, с най-голямо удоволствие!!!  bouquet

# 118
,И на нас повечето мебели са втора употреба, от чарити шопове или от фейсбук. Само леглото в спалнята и диваните са нови от магазин.
Във втората ни стая леглото и матрака е от фейсбук, купихме го за няма и 100 паунда всичко( голямо легло), и дори се оказа че е чисто ново, предишните собственици го продаваха няколко месеца след каро те самите го били купили и никоне го бяха ползвали Grinning

# 119
Здравейте!
Има ли живеещи в Бирмингам?
Може и на лични .
Трябва ми малко информация. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт