Великобритания - Тема 65 Много Лятна Най-Лятна Много Морска

• 92 683
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Оптимист по принуда
Все още сме на лятна вълна, но искам да споделя с вас, че ryanair от Stansted до София имат страхотни цени за Коледа. Снощи си купихме билети за по £51.99 в посока. Не сме се прибирали за Коледа откакто сме дошли тук, цените винаги са били ужасни.

# 76
Моето семейство сме източно православни християни, до нас няма източно православна църква. В местната католическа църква ходя единствено на коледния концерт на детето, както и на благотворителни прояви. Познавам свещеника. Това, че църквата е християнска - не означава, че е нашата църква.
Незнам какво влагате в "католическа църква", но "католическите" училища /поне където аз живея/ се спонсорират от Church of England

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 11:00 от Ladybird_

# 77
Все още сме на лятна вълна, но искам да споделя с вас, че ryanair от Stansted до София имат страхотни цени за Коледа. Снощи си купихме билети за по £51.99 в посока. Не сме се прибирали за Коледа откакто сме дошли тук, цените винаги са били ужасни.

Аз платих толкова за билет с Луфтханза (с включен багаж)...

# 78
При нас има отделно католически училища, отделно CofE училища. Критериите за прием ги пише на сайтовете им. Чела съм на няколко католически - ами ние като православни християни сме все последни след всичките други християни. И след нас почват другите религии и критерия разстояние. Повечето католически училища са с доста добри резултати при децата, съответно интереса е много голям и не мисля, че остават места за нехристияни. А до двете ни квартири има/ше в близост църкви и имам наблюдения, че ходят там и много индийски семейства. както искате го рабирайте.
Изобщо, водещ критерий си остава района, района, района...

Всъщност, само исках да се запиша в темата и да кажа, че на 35о дни наред не ме болят вече рамене, гръб, кръст...

# 79
  • Оптимист по принуда
Блу, влагата и липсата на слънце си казва думата, мм има големи проблеми  Confused
Луфтханза от къде летят? Сега ще проверя.

# 80
  • постоянно
Блу, влагата и липсата на слънце си казва думата, мм има големи проблеми  Confused

Ако се не лъжа лятят от Бирмингам , но са с прекачване.   Peace

# 81
  • Оптимист по принуда

Ако се не лъжа лятят от Бирмингам , но са с прекачване.   Peace
Her, Погледнах и аз. Hug Летят и от Станстед, но са с прекачване, да. Не ми върши работа, няма как да си го причиня с детето. Simple Smile

# 82
  • Bristol
Ние имаме и CofE и католически училища, който се спонсорират от съответните им църкви. Едното католическо е популярно сред travellers и не е с добра репутация, винаги има свободни места. Другото е с добра репутация и академични постижения и там приемът е по-труден, но приемат и не католици, ако им се отвори място. CofE има няколко и те приемат само според catchment area. В едното директорът им е бивш пастор.
Моята дъщеря беше в училище финансирано от държавата, направиха го академия дори. Макс по 30 деца в паралелка бяха (районът ни сега доста се застрои, наливат се увеличи и май правят опити по 45 деца на година да имат) и въпреки, че не са религиозно училище, редовно ги водят при големи събития в църквата до училището. Паспорът няма нищо против да ползват залата, но винаги накрая споделя по някой житейски урок, чете кратка молитва и всички казваме Амин. Самата църква се определя като микс Church of England и Methodist.

# 83
Здравейте! Предстои ни местене в Нотингам от Лондон. Семество се с момченце на 2 год.Таткото е вече там и търси квартира,но в агенциите които е посетил му казват че като селф имплой по-трудно ще стане. Има ли мами от района с наблюдения по въпроса. А и също имаме доста багаж от Бг да изпратим,ако знаете фирми които доставят до там или на близо? Благодаря!

# 84
Изключително необичайно е CoF да спонсорира католическо училище, те са отделни деноминации, институции и т.н. Все едно православната църква да спонсорира CoF училище. За първи път чувам такова нещо. Иначе православната и католическата религия са най-старите християнски деноминации и взаимно се признават и уважават. Дори не е проблем при липсата на църква от съответната деноминация да се посещава църква на другата. Аз предпочитам да ходя в католическата до нас, където литургията винаги е много 'user friendly' отколкото до гръцката православна в съседното градче. Там само на нашия великден бих отишла.

Около нас няма много католически училища и всички са с много добра оценка и общо взето трудно се влиза. Повечето CoF са като светските и добри и лоши, но специално до нас има едно, което е много добро и там стриктно се следи за ходене на църква. Всеки път като ходиш трябва да се подписваш в регистъра и само веднъж да пропуснеш да отидеш в рамките на 6 месеца щансовете за прием силно се намаляват. Но и на тях, както и на католичското catchment areaс са им много малки. В съшото време на едно приятелско семейство детето мюсюлманче влезе в друго CoF училище, за което пък няма много наплив.

Изобщо както Блу каза районът е много важен, не случайно който следи за добро образование винаги първо избира училището и тогава къщата. Съответно до добрите училища имотите са по-скъпи, но и районие са по-приятни за живеене откъм хората, които ги обитават. Това мисля обаче важи за всяка една държава. Например във Варна най-доброто начално училище е Кирил и Методий и има родители какво ли не правят, за да влязат децата им там. Включително една приятелка 'използва' друга такава живееща на близо, за да си смени адресната регистрация на близка до училището и сега от краен квартал пътува всеки ден до центъра, само и само да е сигурна, че детето и е в добра среда и ще има добро образование.

# 85
  • Манчестър
Къде е гръцката църква до вас varnagirl?

# 86
  • UK
Веселина здравей, аз живея в Нотингам, за наемите и аз така съм чувала за селф емплойд. Има фирма превозвач, която вози багажи България-Нотингам и обратно, ще се опитам да изровя контактите и да ти ги пусна на лично, аз като пристигнах си превозих с тях 100 кг багаж от Русе, сложиха си около 20-30 паунда над цената за идването и го взеха от адреса в Русе и стовариха на адреса в Нотингам.

# 87
  • UK
Може ли, координатите на този превозвач и на мен? Благодаря  bouquet

# 88
  • UK
Кокона, вие къде сте?
https://m.facebook.com/Direct-Plus-%D0%9A%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B … -205525592939787/

Страницата във фейсбук намерих. Ако нямате профили, ще копирам. Веднъж съм им ползвала услугите.

# 89
Къде е гръцката църква до вас varnagirl?

Намира се в съседното градче. Това им е сайта: http://www.holy-apostles.org.uk/

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 19:26 от varnagirl

Общи условия

Активация на акаунт