MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 9

• 74 704
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
  • София
оперирайте варикоцелето.

# 106
Болна тема... Не иска и да чуе! Докторите казват, че количеството е достатъчно и все ще се намери читав сперматозоид. Не знам как да реагирам, защото излиза, че аз го притискам без да е необходимо. Banghead
При кой доктор да отидем вече не знам. Ходихме при Бъчваров, Куманов, Макки, Кацаров - все по веднъж. ММ се запънал като магаре на мост, че едва ли не нищо му няма. Донякъде го разбирам при положение, че докторите казват, че не е толкова зле и няма нужда от операция. Но при тези спадащи проценти, доста се притесних!

# 107
  • София
то при варикоцеле точно са всеки път различни нещата.
може и нормална да излезе даже някой път.
не му ли е малко неудобно ти да се подлагаш на процедури, а той да не иска нещо толкова просто да подпомогне  ooooh!

# 108
  • София
Много е трудно с някои мъже, егото им не позволява да приемат реалността. Сякаш ще бъдат по-малко мъже, ако приемат че имат репродуктивен проблем. По-лесно е да тъпчат жената с хормони и тя да понесе тежестта. Confused

# 109
  • София
при моя мъж варикоцелето беше уж малко, не пречело много.
след някой си опит мъжа сам предложи да го оперира.
оказа се че е доста по-зле положението отколкото се виждаше по прегледите.
пък и аз лично смятам че щом има такова нещо трябва да се махне.
то опича сперматозоидите, та колкото и да изглеждат добре може пак да са увредени.
я уцелят ембриолозите читав, я не.

а и мъжете трябва да направят каквото е нужно, не да скатават  Naughty

# 110
Мислих си, че аз съм изрод и мисля по същия начин като бамба... По дяволите! Толкова тежко минавам всяка стимулация (задължително с болничен престой), толкова изследвания (бъркаха ми къде ли не), болки и мъки! Страх го е да не му се възпали мястото и да остане импотентен. Питам се: "Че той сега потентен ли е?" 4 години се опитвам да подхвърля темата, да говорим, да го обсъдим. Той винаги се обижда, че едва ли не съм го обвинявала за бездетието ни!  ooooh! Спирам, че отново се разстроих! Този път поставих ултиматум - или започва да прави нещо по въпроса, или няма да се подложа на нов опит!  Crossing Arms

# 111
  • София
а вие правите процедури защото сте с мъжки фактор  newsm78
и търпиш 4г, аз не бих.
в такава ситуация спирам изобщо да посещавам лекар, ама след като съм му обяснила защо.

# 112
а вие правите процедури защото сте с мъжки фактор  newsm78
и търпиш 4г, аз не бих.
в такава ситуация спирам изобщо да посещавам лекар, ама след като съм му обяснила защо.

Ами да... Аз съм си виновна!  #2gunfire
И това, че се връзвах на андролозите, че няма нужда от операция при доказано варикоцеле. Успокоявах се с добрата морфология, но уви.
Извинявам се за офф-топика! На който и да споделя тези дни ме обявява за луда! Така, че спирам с докторите, докато не му дойде акъла в главата!  Naughty

# 113
Момичетя ние сме с диагноза олигоастенотератоспермия първа степен. Откриха на мъжа ми хламидия и сега пие антибиотици. Дали е възможно лошите показатели да се дължат именно на нея??? Казва че след антибиотика се чувства различно и по- добре.. При уриниране няма парене и т.н.  Той уж и преди нямаше ама явно е имал някакво щом сега казва, че се чувства по-добре???  Някой имал ли е подобрена спермограма след лечение на инфекция??

# 114
  • София
инфекциите биха могли да влияят.
ама за подобрение изчакайте поне 3 м след лечението преди да пускате следваща спермограма.

# 115
Да чак ноември нова спермограма, а до тогава ще си правим опитите и ще се надяваме са стане спонтанно!

# 116
  • София
Здравейте! Бяхме подали документи за фонда със сг от Щерев и Малинов. Тази от Щерев е без Крюгер. Обадиха ми се да им занесем още една сг с Крюгер от трета клиника. Коя ще ни препоръчате?

# 117
  • София
надежда.
а защо ви искат трета, пишеше само едната да е с крюгер?
или едното извън норми ви е мрофологията?

# 118
  • София
Да, 2% Крюгер и ниска подвижност.

# 119
Здравейте момичета, и аз се записвам за редовен посетител в темата. С мъжа ми след 2 години абсолютно неуспешни опити за бебе, най-после тръгнахме по лекари. Имаме една доста лоша спермограма, 95% лоша морфология, само около 4% добра, бързоподвижни около 20% до 6тия час, след 12 часа вече остават само 2% слабоподвижни, количество - предостатъчно, време на втечняване 20мин. , всичко друго в норма. Левкоцитите също бяха в норма. При посявките лекувахме уреоплазма и микоплазма, хламидия нямаше. Аз междувременно се оперирах от сраствания, след операцията всичко е наред. Вчера направихме посткоитален тест на 12ти ден от цикъла, цикълът ми е с продължителност 28 дена, като през последната година започна понякога да идва с 2-4 дена по-рано,  при наличие на 17мм фоликул , нормално удебелена маточна лигавица и според доки предстояща овулация до 2 дена. Резултат- трагичен. Бройката е нормална, но нищо не мърда, стоят си на едно място. Открити са левкоцити. Според доки те са показател за оздравителен процес и че  не сме доизлекували бацилите, има и съмнения за хроничен простатит. Доки ме праща пак на посявка, че при мене било по лесно да се прави, отколкото при мъжо, ама аз се чудя дали да не го заведа него на уролог. Вие как мислите. Ухх, уморих се вече да се чекна по магаретата и да ме бърникат.  Sad

ПС - Естествено остава и съмнението за антиспермални тела, но първо трябва да разберем откъде идват тези левкоцити и да се справим с инфекцията.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2016, 13:12 от geizer

Общи условия

Активация на акаунт