MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 9

• 74 402
  • 761
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, може ли да ми кажете при положение че резултата на мъжа от спермограмата му излезе днес, а тепърва ще имамеи др.изследвания и то по точно при мен....колко време след изследването на спремотграмата важат тези резултати за да се премине към ин витро.  Кога ще се наложи пак спермограма

# 31
На 3 месеца сперматозоидите се обновяват , така че ако има промяна ще е след около 3 месеца.
Затова и добавки се пият 3 месеца.

# 32
Здравейте, може ли да ми кажете при положение че резултата на мъжа от спермограмата му излезе днес, а тепърва ще имамеи др.изследвания и то по точно при мен....колко време след изследването на спремотграмата важат тези резултати за да се премине към ин витро.  Кога ще се наложи пак спермограма

Кога и дали ще се наложи ще го реши лекарят, който ще прави инвитрото  Peace И ще имате още изследвания, които са задължителни за да започнете инвитро : хламидии, МБ и на двамата, васерман, мико и уреаплазми и за двамата, но от клиниката ще ви кажат кога трябва да ги направите  Peace

Ако спермограмата е с добри показатели може и да не се налага да пускате нова, но може и да се наложи ако сегашната не е пускана в клиниката в която ще правите инвитрото  Peace

# 33
Здравейте след близо година неуспешни опити за бременност и едно кухо яйце преди повече от 1 години се установи мъжки фактор. Занижени са ни и ърите показателя.  От около месец пие добавки моя мъж - АндроИтол, Трибестан. След уролога се уточни, че няма варикоцеле - нормална форма и големина на тестисите, няма инфекция. От хормоните обаче излезе нисък тестостерон. Прати ни на ендокринолог - оказа се че многото кг, които е Качил ММ са довели до висок инсулин - хиперинсулинемия. Направиха изследване с Клостибелгит- 5 дена х2т и след петия контроли- съответно ТЕстостерона вече беше влязал в норма - заключение нямаме първичен стерилитет. Сега е на диета пие глюкофаж, АндроИтол, Трибестан, спря да пуши и е на диета.  Дойторката каза, че според нея всичко е от килограмите и с малко усилия ще се получи по естествен начин- сега продължаваме са опитваме и след около 3 м сме на контролна спермограма. Мислите ли, че може да се стабилизира спермограмата и да стане по нормален начин-ако някой е минал през това. Мъжа ми вече се чувства по- добре, има по- хубава ерекция и желание за секс. Извинявам се за откровеността, но и количеството на спермата според мен се е увеличило ( друг е въпроса колко са в нея читавите сперматозоиди). И така сега си опитваме и си чакаме, според лекаря от АР има шанс и с тази "лоша"
Спермограма за забременяване, а аз се надявам с добавките и отслабяанего този шанс да се увеличи Sad

# 34
Имаше подобен случай при Гала- нали имаха някаква инициатива за Инвитро, случайно го гледах.

Значи мъжът бше 140 кг., пушач.
Спря цигари, свали 30 кг. и морфологията му се вдигна с 1 % - от 2 на 3 %.
Което не е нищо реално погледнато. Пак остават за инвитро.
По принцип тези неща не се повлияват значително.

# 35
Това не звучи обнадеждаващо..

# 36
  • София
Здравей shik, днес излезе контролната спермограма на ММ, превим я защото ни предстои процедура. Нашият случай е много подобен на вашият. След една година пиене на хапчета резултата е 5%. Преди беше 4%. ММ е малко разочарован очакваше да са по-добре показателите, но уви.

# 37
Аз се надявам да се увеличи количеството и подвижността, според нашия лекар морфологията не е толкова важна.

# 38
  • София
Много странно ми се вижда твърдението, че не е важна морфологията. Твърди се че една от причините за ранните аборти, кухи яйца или биохимични бременности е именно лошата морфология.

# 39
Може и да е така, имам едно кухо яйце. Нашата морфология е 3%

# 40
Здравейте, при нас преди морфологията беше 1 %, сега 6 месеца по-късно и след операция на варикоцеле е 0%. Вдигнала се е малко подвижността. С тази морфология ставаме само за ин витро и то не е много сигурно, че ще е с успешен край, нали?
Има ли добавки, които повлияват морфологията?
http://prikachi.com/images.php?images/864/8876864n.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/862/8876862O.jpg

# 41
  • София

Шефът Антонио
,вие не пробвахте ли с добавки преди да преминете към операция?
В коя клиника си?
Има различни добавки и лекар преценява кога какво.

Cveti,по-скоро за ранните аборти и биохимични се прави един SDI тест,той отчита прецента на фрагментации.
Морфологията без да съм сигурна,мисля,че по-скоро има отношение към забременяването.

Шик ,спермограмата е променлива,повечко спорт,"здрава" храна и добавки препоръчани от док и мисля че другия път ще се радвате на по-добра спермограма,а защо не и на втора чертичка Simple Smile

# 42

*Bubble*, варикоцелето не се повлиява от добавки. Поне така съм разбрала от изчетеното, а и докторът на ММ така смята.
Ние сме в "Селена". Искам да почнем с добавките по-скоро, че урологът ни е в отпуск до средата на септември, а се надявам ноември да стартираме ин витрото.

# 43
  • София
Bubble да SDI  тест и ние сме правили, нямаме проблем там. Но сме с 4% морфология и две биохимични.

# 44
Добавките са като витамини- можете да си купите Ортомол фертил Плюс за 100 лева или просто витамин Е или Q10 коeнзим за 8 лв., Омега 3.
Трябва да взимате антиоксиданти, не са лкарства.
Другото е да се поспортува малко , да се раздвижи кръвта.

И се настройте за Инвитро-ИКСИ, където най-бързите плувци ще бъдат селектирани. Винаги ще се намерят 5 бързи плувци в правилна форма- те са милиони. Hug
Уверете се , че имате яйцеклетки, това е най-важното.

Моят мъж пи 4 месеца Ортомол и вит. Е , ходи на тенис 2 пъти седмично...пуфтя... Tired Резултатът беше влошена спермограма- по-лоша подвижност, по-малко и количество,,, единствено морфологията се запази на 2%. Crossing Arms

От мене извадиха 10 зрели яйцеклетки- 6 оплодени- 3 бластоциста.
Едно трансферирахме, 2 замразихме и сега чакам резултат.
Ако трябва ще размразяваме .

ИКСИ за такива мъжки фактори е разработено !  Обаче при 0% морфология.... newsm78 мисля, че пак е възможно да селектират добри сперматозоиди.   Имаше такива успешни бременности из форума.
 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт