MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 9

• 74 709
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Сладка,
Радвам се за вас... Simple Smile

А с такава ниска морфология , подобна на нашата 2% има ли успех ИКСИ поне от втория опит ?
Имам чувството , че все абортират девойките- аз вече веднъж.

След всички тия изследвания на морфология , ДНК и т.н. в крайна сметка ембриолога "на око" ги избира сперматозоидите. Шанса става като при ТОТО.
Дори и ИМСИ да се ползва, те не виждат ДНК вътре или дали е зрял хроматина...  Tired

Не знам , аз съм си дала 3 стимулации.

# 691
  • Димитровград
Ами доки каза, че спермата е наред като свойства и качество, но каза че нормално забременяване е почти невъзможно заради количеството...ние и с това кандидатстваме по фондовете и ни одобряват без проблем. Аз съм си казала, че ако Бог ме дари с детенце, което да износя и рода живичко и здравичко, то второто ще си го осиновя(поне така мисля), а ако износя две бебчета значи такава е била неговата воля. Нямам нищо против осиновяването, но искам да усетя трепета да го носиш девет месеца, да усетиш първото ритане, да родиш нормално или секцио и да чуеш как проплаква и момента в който ще го видиш и усетиш и гушнеш. Момента в който ще те изпишат и ще те чакат най близките ти хора за да те поздравят....искам да мина през всичко това. Не че това ме прави майка, но искам да усетя този целия трепет Praynig Hug

# 692
Мая,нашият опит е с морфология около 2%, да не кажа под 2, и успяхме.

# 693
Аризона,

Значи при мене може да излезне нещо...  Shocked

# 694
Да, при нас стана от първи опит. Желая успех и на вас!

# 695
Ох... мерси ! Аз вече четох какви документи трябват за осиновяване Simple Smile

# 696
Желая ви успех момичета. Дано скоро домовете ни да се изпълнят с детски смях  Peace bouquet

# 697
Мая,нашият опит е с морфология около 2%, да не кажа под 2, и успяхме.

Успяхте инвитро? Или естествено

# 698
  • Бургас
Аз с морфология под 1 процент, неуспешно ин витро, 4 месеца след това бях естествено бременна и резултата е в подписа ми.....тъкмо на 3 години  Rolling Eyes

# 699
Чара, ИКСИ.

# 700
Aз забременях от първи опит с 1% с близнаци.

# 701
  • Димитровград
Бананче ти как си? Прибрахте ли се вече с малките съкровища? От сърце ви желая само хубави моменти от тук насетне Hug Hug Hug

# 702
  • София
Аз от отдавна се опитвам да обясня, че морфологията не е особен проблем, ама никой не ми вярва  Rolling Eyes

# 703
И аз знам за естествено забременели с 1%.  Ама това е чист късмет. И може би при по-млади хора според мен , под 30.

Браво Бананче, надявам се, че сте добре. bouquet

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 16:02 от Maya Bee

# 704
Според мен при тежката артилерия оказва повече влияние нивото на  ДНК-фрагментацията. Не знам само до колко морфологията и днк-то са в зависимост. Има ли някой информация дали лошата морфология е индикация за ДНК-фрагментация, или е възможно да има само лоша морфология без увреждане на ДНК? Не знам дали се изразих правилно, надявам се да ме разберете  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт