Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 4

• 136 072
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте момичета,имате ли някаква информация за ALA? Прочетох ,че подобрява инсулиновата чувствителност
Също така четох ,че магнезий,хром и цинк помагат. В какви дози се приемат?

Последна редакция: сб, 04 фев 2017, 09:09 от _limonche_

# 451
Здравей Денис!  На 41.  съм и ми предстои ин витро процедура. Може ли да ми предложиш добавки за подобряване качеството на яйцеклетки и за лигавицата, за ММ нещо за подобряване на СП тъй като сме с мъжки фактор. Благодаря! ☺

# 452
  • София
Здравейте момичета,имате ли някаква информация за ALA? Прочетох ,че подобрява инсулиновата чувствителност
Също така четох ,че магнезий,хром и цинк помагат. В какви дози се приемат?

Да, вярно е, ALA  се използва дори като лекарство при захарен диабет, ИР и свързаната с тях невропатия - парене, болка, скованост в крайниците и т.н. Одобрена е в Германия за лечение на тези симптоми- за др. страни не съм сигурна и не съм се интересувала, това ми беше достатъчно. Wink
Използва се също при очни заболявания, загуба на паметта, хронична умора, заболяване на черния дроб, на сърцето и кръвоносните съдове и т.н....  така също подобрява настроението и усещането за благополучие.
ALA е две форми /изомера - с по-висока бионаличност и по-полезна за човешкото тяло е формата R-ALA.
Когато е означена само като  ALA, означава, че съдържа и двете форми R и S по 50%, но формата S-ALA, която е нездравословна и с отрицателен ефект, потиска усвояването на R-ALA.
Затова е по-добре да се приема формата с по-висока бионаличност - R-ALA

Здравей Денис!  На 41.  съм и ми предстои ин витро процедура. Може ли да ми предложиш добавки за подобряване качеството на яйцеклетки и за лигавицата, за ММ нещо за подобряване на СП тъй като сме с мъжки фактор. Благодаря! ☺
Здравей!
Най-общо, може да приемаш:
Инозитол, NAC , Аргинин
Омега 3, Омега 7, МВИ, Бета-Каротин, Вит. Е, вит. Д, Калций, Магнезий, Цинк, В-комплекс,
Астаксантин, СoQ10, Биофлавоноиди,
R-ALA, Ресвератрол,
Колаген
За ТМ:
Аргинин, Л- Карнитин, NAC
Омега 3 /DHA/, СоQ10
Бета Каротин, Вит. Е, Вит.С, Вит. В12
Женшен  
Цинк ,Селен, ФК
Фруктоза, Протеин

# 453
Денис ,а в какви дози се приема ALA и R-ALA?

# 454
  • София
Денис ,а в какви дози се приема ALA и R-ALA?
R-ALA по 100мг/дн., за ALA се увеличава или 200мг, защото 50% са само R-ALA

# 455
Благодаря Денис bouquet

# 456
Благодаря Денис!

# 457
Здравейте момичета, след няколко месеца ми предстои инвитро и за това, решихме да си увеличим шансовете с мъжа ми и да си само-предпишем няколко добавки, понеже сме с мъжки фактор, а аз съм с ПКЯ. Аз пия Prim Oil, витамин Е (dl-alpha tocopheryl acetate - разбрах, че това не е най-доброто решение, но вече беше късно, когато го поръчах), Q10х100мг, витамин Ц, аргинин 2х500мг, фолиева киселина+В12. Поръчала съм си още и NAC, Омега 3 и Спирулина. Освен това понеже съм с ИР започнах да се храня в "Зоната" и започнах да карам кростренажор 3-4 пъти седмично.
Единият ми въпрос дали според вас това, което пия е добре и дали трябва да махна нещо или да добавя?
Другото, което забелязах е, че този месец имах ову на 22 ден (иначе е когато си иска), понеже бт се вдигна на 36,9 за 2 дни и гърдите започнаха леко да ме болят, а днес като се мерих беше 36,6 като във ФФ и болката като, че ли намалява . На някой случвало ли му се е и знаете ли на какво може да се дължи, дали може да е заради някоя от добавките? Освен това имам и някои други симптоми, 15 мин. след като си взема дозите и започва един страшен задух (сякаш не мога добре да си поема въздух) и съм станала доста нервна. Ще съм ви много благодарна за всяко мнение  bouquet.

# 458
  • София
Денис, привет Hug Купих си от хубава форма на вит Е от 400мг разфасофка и искам да питам по колко да пия на ден, по 1 или повече?

# 459
  • София
Денис, привет Hug Купих си от хубава форма на вит Е от 400мг разфасофка и искам да питам по колко да пия на ден, по 1 или повече?
По едно на ден / 400МЕ /, след хранене.

# 460
Здравей Денис  Hug Какво мислиш за това http://www.lechitel.bg/product.php?p=49 в добра форма за усвояване ли е желязото?

# 461
  • София
Здравей Денис  Hug Какво мислиш за това http://www.lechitel.bg/product.php?p=49 в добра форма за усвояване ли е желязото?
Не е добър избор.
По-добре се консултирай с лекар, който да ти назначи препарат и доза, защото с желязото, трябва да се внимава - ако се предозира е токсично, причинява смърт на клетките, в които се натрупва.

# 462
Благодаря Денис  bouquet

# 463
Мнение за добавките на Swanson?Кои са за предпочитане Natures'way или Swanson?

# 464
  • София
Мнение за добавките на Swanson?Кои са за предпочитане Natures'way или Swanson?
И двете марки са добри, но предлагат и хубави и не толкова хубави продукти.

Общи условия

Активация на акаунт