Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 547
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Тези пронизителни болки в сърцето ги имам на случаен принцип от години, както и ММ. Не знам на какво се дължат; според ММ, не става въпрос за самото сърце, а за мускулите / нервите около него. Не било опасно уж...

# 631
Изпитах странна болка ,като пронизване около сърцето. Като си поема дълбоко дъх малко боли,като схващане по-скоро.
Нямам доказани проблеми със сърцето. На 29г.съм.
Най-вероятно прищипан нерв, от стрес. Минава след пиене на магнезий и ядене на черен шоколад.
Все пак мини на лекар за още една проверка, но за моето същото ми казаха това, и след около месец пиене на магнезий всичко мина, а бяха постоянни и на рандом принцип.

# 632
Не са опасни тези болки. Може и невралгия да е.

# 633
  • София
Много,много ви благодаря Hug
Преди 1-2години бях и с холтер ,за щастие нищо не доказа.
Не се бях сетила за магнезий. bouquet

# 634
  • София
А кой Омега 3 препарта е качествен?

# 635
merian64, на мен Омега-та ми е ясна, пия от 5-6 години, може и повече.
Питах Морска звезда какво разбира под съобразяване с храненето? Wink

Не мислех да обяснявам надълго и нашироко,така като смятам,че тук всички знаем как да се храним здравословно.
Предимно зеленчуци и плодове,пълнозърнести храни,ядки,семена,малко месо,много вода.
Обичам шоколад и сладолед,но не прекалявам с тях.
Зотжва малко се очудих на резултатите,а и на качените кг–чак толкова,иначе съм наясно,че по време на менопаузата повечето кг са нещо нормално.

# 636
Не, не е нормално, нито задължително.
Кг се качват, защото цари такава заблуда и хората се успокояват по този начин.
Зърнените, картофите, ориза, може да ги махнеш. Пробвай без тях.

# 637
Дами, счупи ми се парче от пломбиран мъдрец, не помня дали е жив. Лошото е, че счупеното парче е и навътре към венеца, доколкото мога да видя. Спешно ли да търся зъболекар утре? Започвам, сякаш да усещам лека болка. Дори нямам зъболекар в момента...

# 638
  • Бургас
Здравейте момичета! От 4 дни насам имам проблеми с кръвното. Принципно съм с ниско кръвно, но сега освен че е ниско доближавам и границите . Солен айран ме оправя след втората халба, но досега никога не ми се е случвало това състояние да продължава с дни. Започва да ми се вие супер много свят, сякаш пропадам в някаква дупка, ужасно е не мога да го опиша. Хапчета не вземам, защото кърмя. Дали може да се дължи на раждането и възможно ли е да се отключи близо 2 месеца след него  newsm78 Странното е, че световъртежът се появява предимно вечер. Ако до два - три дни не ми мине мисля да взема направление за невролог, знам ли и аз... Какво ще ме посъветвате вие?

# 639
  • София
Дами, счупи ми се парче от пломбиран мъдрец, не помня дали е жив. Лошото е, че счупеното парче е и навътре към венеца, доколкото мога да видя. Спешно ли да търся зъболекар утре? Започвам, сякаш да усещам лека болка. Дори нямам зъболекар в момента...
Бих извадила парчето. Като знам колко боли мъдрец, аз бих пийнала аулин, не бих чакала да заболи.
На теб парче от зъба ли ти се отчупи или от пломбата?

# 640
Здравейте момичета! От 4 дни насам имам проблеми с кръвното. Принципно съм с ниско кръвно, но сега освен че е ниско доближавам и границите . Солен айран ме оправя след втората халба, но досега никога не ми се е случвало това състояние да продължава с дни. Започва да ми се вие супер много свят, сякаш пропадам в някаква дупка, ужасно е не мога да го опиша. Хапчета не вземам, защото кърмя. Дали може да се дължи на раждането и възможно ли е да се отключи близо 2 месеца след него  newsm78 Странното е, че световъртежът се появява предимно вечер. Ако до два - три дни не ми мине мисля да взема направление за невролог, знам ли и аз... Какво ще ме посъветвате вие?

Преди бременността събирах границите и припадах навсякъде.Ставаше ако съм много облечена и ми стане топло.Работех като пекарка и от печката съвсем зле ставах + че заспивах права за по 15 минути.Захарта ми се оказа висока,откриха ми и анемия.Година след това много ми падаше кръвното,а пулса се ускоряваше и казаха да слагам 1 супена лъжица захар под езика и да оставя да се стопи.Оправях се,но за кратко.  Confused След раждането не съм имала проблеми с кръвното,но пък с всичко останало имам.Не знам какво да те посъветвам,знам колко е ужасно.Случвало ми се е в трамвая да събера границите и да не виждам нищо...Най-добре потърси лекар  Hug

# 641
Здравейте момичета! От 4 дни насам имам проблеми с кръвното. Принципно съм с ниско кръвно, но сега освен че е ниско доближавам и границите . Солен айран ме оправя след втората халба, но досега никога не ми се е случвало това състояние да продължава с дни. Започва да ми се вие супер много свят, сякаш пропадам в някаква дупка, ужасно е не мога да го опиша. Хапчета не вземам, защото кърмя. Дали може да се дължи на раждането и възможно ли е да се отключи близо 2 месеца след него  newsm78 Странното е, че световъртежът се появява предимно вечер. Ако до два - три дни не ми мине мисля да взема направление за невролог, знам ли и аз... Какво ще ме посъветвате вие?

Направи си ПКК, за да провериш дали имате анемия. Също съм с ниско кръвно налягане и понякога ми се случва да получа подобни симптоми като вашите. Оказа се, че имам анемия. Върша ли някаква домакинска работа, като готвене, чистене и пране, чувствам се толкова уморена и зле, като че ли съм вършила някаква много тежка мъжка работа. На моменти ми се случва докато чета нещо, да ми се доспи толкова много, че не мога да продължа да чета, ако не легна малко да си почина.

# 642
Здравейте! Преди 4 месеца си счупих китката. Два месеца ходя на раздвижване, но болката остава. Направих нова снимка и се оказва, че имам и изкълчване. Посъветвах се с няколко специалиста и всички са на различно мнение. Един казва, че трябва да се оперира, друг, че е късно за операция вече, трети, че с още раздвижване, масаж и рехабилитация болката ще изчезне... Не знам какво да правя, моля за съвет. Ето и рентгеновата снимка, на която се вижда изкълчването

# 643
Беб е на 1г и 1м. Миналия понеделник започна хрема, лекарка изписа Тобрадекс в носа макс 6 дни. Определено е по-добре, вчера и днес не съм му слагала. Но при кихане пак му излиза по някой секрет, веднъж или два пъти на ден. Късно е да звъня на лекарката. Постоянно промивам с физ р-вор, веднъж дваж на ден чистя нослето с бейбивак. Да започна ли пак да ги слагам, имам и Тобрекс, и Макситрол? Каква е тая упорита хрема? При предната Виброцила нищо не направи.
Съвети?

# 644
На 22 години съм , жена, а по същество - бях на профилактичен преглед при личният ми лекар. При проверка на кардиограмата, той забеляза нещо - редуване на брадикардия и тахикардия. Следователно ми даде направление за кардиолог. (Баща ми има високо кръвно, предизвикано от нервен сриив). По принцип не би му направило впечатление, но се оказа че миналата година отново е имало такова редуване - следователно ми обясни, че след като отново го засича явно има проблем. Това, което той ми обясни е че синусовият възел ( който отговаря за невроните ) се блокира и получава приток на заряд от друго място. Обясних му , че пия противозачатъчни и че тренирам изключително много ( физически), но той беше категоричен, че нито едно от тези две неща не може да доведе до това състояние. Също така ми обясни, че това нещо би могло да ми създаде проблем при евентуална бременност или по-голямо натоварване. Бихте ли ми обяснили малко по-подробно. Той ми препоръча доц. Пламен Гацов ( Трета Градска ) . Вие имате ли наблюдения и някакви съвети, които можете да ми дадете?

Общи условия

Активация на акаунт