Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 483
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • някъде
Запази си и отиди да те видят (за твое успокоение). Всичко ще е наред!

# 16
Запази си и отиди да те видят (за твое успокоение). Всичко ще е наред!

Благодаря  Hug

# 17
Момичета искам да споделя болежката си с вас, може би ще получа информация и съвет.От 3-4 дни имам болки в лавото рамо.Върха на рамото е най-болезнената точка, но болката се разпространява и настрани.Ту позатихва, ту се изостря, но най-остра е през нощта.Това ми оплакване е последвано от друго-болка в тазобедрената става..както при изкълчване на глезен, но на свивката м/у бедрото и таза.За да се обуя си поднасях панталоните съвсем до пода..вдигна ли си крака-боли.Беше десния крак, при качване в колата го качвах с ръце.Позатихна, но пиша това тъй като се съмнявам да не би нещо да подхваща ставите ми ..наред  Sad  Най-непонятното е, че от болката в и около рамото..сега  се разпространи като схващане към врата и челюстта  Shocked Боли като се храня!!!Аз че ще отида до личната лекарка още утре е ясно, достатъчно съм закъсняла, да не отлагам повече..и все пак какво може да излезне?Компреси какви-топли или студени?Ако беше от течение гел Арника да ми беше помогнал досега, че се мазах много пъти, а друг път от спане на криво ми беше помогнал с едно намазване..?!??От упражненията със собствено тегло?Ако някое обезболяващо ме отпусне и мога да тренирам..кое всъщност е по-правилно:Да се раздвижва или да почивам?

# 18
  • София
Здравейте!

Дъщеря ми (6 г.) пи 14 дни антибиотик заради инфекция от кърлеж вследствие на което се появиха гъбички в устата,какво бихте ми препоръчали нещо за мазане може би?,утре ще питам в аптеката но питам и вас,ако някой е имал такъв проблем нека сподели информация.

# 19
Здравейте!

Дъщеря ми (6 г.) пи 14 дни антибиотик заради инфекция от кърлеж вследствие на което се появиха гъбички в устата,какво бихте ми препоръчали нещо за мазане може би?,утре ще питам в аптеката но питам и вас,ако някой е имал такъв проблем нека сподели информация.

Аз бих дала на детето за облекчение да жабурка сребърна вода или вода с 1-2 щипки сода  Peace

# 20
  • София
За гъбички в устата - Дактарин ...
Но не съм лекар и бих звъннала на личната лекарка.

# 21
Здравейте!

Щом е детенце питай само доктор за всичко.

# 22
  • на острова на мечтите
Lzara, така както описваш болката, вероятно е възпаление на нерв Thinking Странното е че се разпространява чак до челюстта  #Crazy Иди на лекар! Не е нещо, което трябва да се пренебрегва .Ако караш кола с отворен прозорец е много лесно да се възпали нерва,това от опит, но иди на ортопед.

# 23
Lzara, така както описваш болката, вероятно е възпаление на нерв Thinking Странното е че се разпространява чак до челюстта  #Crazy Иди на лекар! Не е нещо, което трябва да се пренебрегва .Ако караш кола с отворен прозорец е много лесно да се възпали нерва,това от опит, но иди на ортопед.

Благодаря, мила!Искаше ми се да излезе претоварване, което да отшуми само..ама не.Направихме снимка, оказа се начална артроза-остеоартрит.Предписаха ми Диклопрам и Невробекс актив.Ако това е началната артроза..не ми се мисли за болките при напредналата.Сутринта едвам се облякох и сресах..що остава да си по-полезен за семейството.Ох, съвсем скоро направих 37г..нима вече ми е време за шипове и ставни болежки..Сега не ми остава друго освен да си избера минерална дестинация за тези проблеми и щом съм в начална фаза да се надявам баните да ми помогнат.Бъдете здрави!

# 24
Здравейте,

Имам жесток проблем с кокоши тръни на стъпалото. Не съм наясно как да кача снимка тук, за да ви покажа нагледно. Забременях 2013г и ми се появиха 2бр по един на всяко стъпало. Кърмих година и тъкмо да отида на лазер да ми ги махнат (понеже отказаха докато кърмя) и забременях отново. Сега отново кърмя и няма изглед да ги махна с лазер, а това е последната ми надежда. Вярвайте ми, опитах всякакви илачи от салицилови лепенки Урго, Гала лосион със салицил, многократно горене с течен азот, през чесън, домат, картоф, крем рачев, просто всичко което изчетох го приложих и стана още по-зле. В момента имам около 20 на дясното стъпало и 5 на лявото. Имам болки само в един, другите не ги усещам, но се виждат - големи дупки с жила. Ходя веднъж месечно на педикюр и всеки път има по някой нов. Дълбала съм до кръв на някои и не и не. Някои са съвсем малки по 2мм дупки, а най-големият е с размер на монета от 1ст. Моля ви, ако някой може да ме насочи към лекар, изпитан, който да ме оттърве от този ужас... Частен дори, ще си платя,готова съм да платя и повече ако трябва,  само да се махнат...

# 25
RoseAmber, искате да кажете, че лекар не е махнал кокошите тръни, защото кърмите?  Shocked Та какво може да се случи от това?

Дерматолог може да предложи много и различни лечения - не само с лазер. Все пак кокоши тръни имаше човечеството и преди да се появи лазера. Чак не вярвам, че сте била при специалист.

Опасявам се обаче, че както го описахте вече сте за хирург.

# 26
Вчера имах остри пробождания в стомаха,като едновременно ме пробождаше и в лявата гърда.Много се уплаших.Преди това много се бях ядосала,но не вярвам да има връзка, на някой случвало ли му се е?

# 27
RoseAmber, искате да кажете, че лекар не е махнал кокошите тръни, защото кърмите?  Shocked Та какво може да се случи от това?

Дерматолог може да предложи много и различни лечения - не само с лазер. Все пак кокоши тръни имаше човечеството и преди да се появи лазера. Чак не вярвам, че сте била при специалист.

Опасявам се обаче, че както го описахте вече сте за хирург.

Може би трябваше да уточня, че не искат да ми сложат местна упойка, за да ги махнат с лазер докато кърмя, а отказват без упойка, защото трябвало да дълбаят поне 2-3мм навътре и щяло да е много болезнено. Иначе без упойка и без проблем ми махнаха папилома на клепача, но разликата е, че папиломата е повърхностна, а кокошият трън е надълбоко. Казаха да се върна като спра да кърмя. Упойката е тип зъболекарска, казах да ми сложат и ще пропусна едно кърмене, но отказаха. Това в Инканто в зона б-5. С течен азот ми ги гориха в една поликлиника в жк Гоце Делчев, не мога в момента да се сетя името на кожната.

Сега дали вярвате, че съм била при специалист, дали преди да измислят лазера е имало други начини - щом пиша тук явно, че за себе си не съм намерила точният специалист и начин, затова, както вече помолих, насочете ме, ако знаете, към конкретен специалист. Иначе само си плямпаме. Благодаря!

# 28
  • София
При кокошия трън има един, който е първичен и ако той се махне се махат останалите сами. Първият и вероятно най-големия. И аз дълги години мъчих един и накрая успях с пчелен клей. По принцип е нужно да се засили имуинета, за да се излекува човек.

# 29
  • София
За суха кашлица как се процедираше?
Бях до личната,тя установи хроничен фарингит. За сухата кашлица ми написа рецепта за сироп Димекс.
Всъщност ,сухата първо трябваше са стане влажна или?

Общи условия

Активация на акаунт