Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 509
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • зад кестените
 Doli благодаря, бях почнала да се тревожа!

# 91
  • София
Ехогравското изследване на щитовидна жлеза през здравна каса струва 30 лв. То и без каса май около тази сума се върти прегледа.

# 92
През здр каса и без здр каса ехогрaфa е 30лв. Отделно иследвaнето на хормони и то мисля че е около 30лв (не съм сигурнa)аз минавам през здр каса безплатни. Нали затова плащаме здравни вноски. (Не че има значение)Повечето посещения при спициaлисти си ги плащаме така ти обръщат повече внимание отколкото само с направление. Това е БГ . Laughing Laughing #2gunfire

# 93
  • София
От задържането през нощта е.

Някой правил ли си е скоро ехография на щит.жлеза и изследване на щит.хормони тсх и фт3?
Каква е цената,горе-долу?
Погледни в този сайт, винаги пускат изгодне оферти за лабораторни тестове:
https://www.ofertomat.bg/Laboratorni-Testove-pc18.html

# 94
А след това не си ли правила друг тест? Абсолютно е възможно болките да са признак на бременност...по - добре изчакай с обезболяващите докато не разбереш със сигурност...
Здравейте, вчера сутринта направих втори тест / вече в 9-тият ден на закъснението/ и той е отрицателен.
Мисля вече да отида на гинеколог, макар че моята е в отпуск ще се наложи да потърся друг.

# 95
IveT ●•٠, кръвният тест е по-показателен от уринарния  Peace

# 96
IveT ●•٠, кръвният тест е по-показателен от уринарния  Peace

Така е, но има ли смисъл да го правя след като и двата са отрицателни, дори бледа втора чертичка няма Sad
Много ми се иска да са грешни, но знам ли нали уж са 99% точност...

# 97
момичета, според Вас на какво се дължи лющенето на кожата под ноктите, живрца е засегнат. От скоро го имам на половината пръсти. Ще ми бъдете много полезни ако някой знае. Благодаря

# 98
През здр каса и без здр каса ехогрaфa е 30лв. Отделно иследвaнето на хормони и то мисля че е около 30лв (не съм сигурнa)аз минавам през здр каса безплатни. Нали затова плащаме здравни вноски. (Не че има значение)Повечето посещения при спициaлисти си ги плащаме така ти обръщат повече внимание отколкото само с направление. Това е БГ . Laughing Laughing #2gunfire
В Ямбол ехографията е безплатна през здравната каса. Плаща се само 2,90 такса. Пък и със 17 лв месечни здравни вноски не може да се очакват чудеса, в западна Европа плащат стотици евро вноски

# 99
Ами тогава да сравним и заплатите. Със Западна Европа.

# 100
Ами тогава да сравним и заплатите. Със Западна Европа.

Никъде по света здравеопазването не е толкова евтино, колкото в България. Peace Заплатите им не са чак космически, спрямо нашите. Лично мнение.

# 101
Точно шест пъти наша заплата (минималнатa )за западна Европа.

# 102
Да, но осигуровките ни са далеч повече от 6 пъти по-евтини. Peace

# 103
  • Mediterraneo
Нямам идея нито колко е минималната заплата в Испания, нито колко са здравните ми осигуровки. Знам, че от 666 евро бруто взех 609 евро нето, т.е. не са чак стотици евро осигуровките  ooooh! Пуснаха ми пълни кръвни изследвания, без да платя нито стотинка( ама пълни като казвам, съвсем пълни, няма нещо, което не ми изследваха!). Да не говорим, че няма потребителска такса, нито такса вземане на кръв, нито каквато и да е било друга таксичка. Вярно, чаках 20 дни от прегледа до вземането на кръв, но не може всичко да е както ни се иска.

# 104
знам, че в някои страни се чака с месеци, че и повече от половин година за безплатен преглед при специалист по здравна каса, в България съм чакала най-много 9 дена.

Общи условия

Активация на акаунт