Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 765
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Мерси adoration.
Мога ли да добавям сол към разтвора (за промивка на носа. някак слабо ми е. искам да ме "жегва" повече.
Ще си пресушиш лигавицата и това ще доведе до проблеми. Не рискувай.

# 196
Не съм чула да отричат инхалаторите където и да е
Все пак не са панацея, изискват поддръжка, хигиена и ползване в подходящи случаи  Peace

# 197
Не съм чула да отричат инхалаторите където и да е
Все пак не са панацея, изискват поддръжка, хигиена и ползване в подходящи случаи  Peace
+1. И аз не съм чула да ги отричат.

# 198
Каква може да е причината за повишени левкоцити и лимфоцити?
Може ли да са повишени, защото съм в цикъл?

# 199
  • Бургас
Само да питам ,защо инхалаторите ги отричат някъде? Дори и тук.

Защото напоследък стана "модерно" за всяко боледуване да се използват. Включително и аз правех грешката да ползвам инхалатор само при хрема на децата. В резултат, правеха много повече усложнения и бронхити. Докато не попаднах на читав УНГ и детски пуломолог, които ми обясниха, че има случаи, в които от хрема инхалаторът много бързо "осигурява" бронхит или даже пневмония.
Вече пускам инхалатор само при ларингит или дихателни проблеми и то след консултация с лекар.
Тази грешка да правя инхалации с физ.р-р само при хрема повече не я правя, макар и все още да има много лекари, които твърдят, че това е полезно, не вреди и допринася за по-бързото оздравяване  Peace

# 200
  • Кьолн
Барелина,на мен за повишени такива личната ми каза,че сигурно имам някаква инфекция в организма.

# 201
Значи в понеделник отивам да ги види.

# 202
Правих си пкк и кр захар ми е 6,9...Възможно ли е да е от това,че няколко дни бях на плодове и то сладки-диня,пъпеш,праскови,грозде...След колко време е добре да направя отново изследване за глюкоза?
Спазила ли си да не ядеш нищо 12 часа  преди изследването? И без кафе? Може да го повториш, когато си искаш

# 203
  • Sofia
спазих,но си хапвах доста сладки неща предните дни Embarassed

# 204
Здравейте момичета,
въпроса ми е свързан с приема на Бисептол. Пих го 3 дни и половина, но всеки ден получавам много силно главоболие и се чудя дали да го спра. Беше ми назначен от лекар за възпалено гърло, което на 2 ден от приема беше добре.

# 205
Здравейте момичета,
въпроса ми е свързан с приема на Бисептол. Пих го 3 дни и половина, но всеки ден получавам много силно главоболие и се чудя дали да го спра. Беше ми назначен от лекар за възпалено гърло, което на 2 ден от приема беше добре.

Веднага спри лекарството!! Това не е нормален страничен ефект. Правиш странна реакция и запомни, че в бъдеще не бива да се лекуваш с  Cotrimoxazole (сулфаметоксазол и триметоприм). При прием в болница казвай, че правиш реакция с главоболие на Бисептол.  Добре е в понеделник да посетиш лекар и да поговорите за това главоболие.  Hug

Ако главоболието продължи или усетиш замаяност или слабост, липса на координация веднага отиди в Бърза помощ или в работеща болница. Обещай, че в понеделник ще идеш на лекар.  Rolling Eyes

Продължи лечението на гърлото с гаргари с лайка и сода, топла вода и лимон, чайче, мед, но според мен избягвай всякакви медикаменти към момента.

# 206
аз веднъж след 2-3 дена Бисептол си го спрях. Нещо не ми действаше добре.

# 207
  • София
Последно ми правиха аудиограма преди 3г (в ИСУЛ), след една травма...
Имам опасения за едното ухо - по НЗОК ли се правят или са платени? Има ли значение къде ще се прави?

# 208
Водих дъщеря ми, и доктора каза, че не е по каса, и трябва да заплатим аудиограмата.

# 209
Здравейте момичета,

Веднага спри лекарството!! Това не е нормален страничен ефект. Правиш странна реакция и запомни, че в бъдеще не бива да се лекуваш с  Cotrimoxazole (сулфаметоксазол и триметоприм). При прием в болница казвай, че правиш реакция с главоболие на Бисептол.  Добре е в понеделник да посетиш лекар и да поговорите за това главоболие.  Hug

Ако главоболието продължи или усетиш замаяност или слабост, липса на координация веднага отиди в Бърза помощ или в работеща болница. Обещай, че в понеделник ще идеш на лекар.  Rolling Eyes

Продължи лечението на гърлото с гаргари с лайка и сода, топла вода и лимон, чайче, мед, но според мен избягвай всякакви медикаменти към момента.

Благодаря за мнението, и аз така реших и го спрях, да чувствам и замаяност и слабост. Но днес вече поне е по-слабо. В понеделник ще отида до личната лекарка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт