Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 116 838
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Нещо ми се върти около подагра макар, че при жените рядко се среща. Провери и това.

# 301
  • София
Благодаря ви много!  С водата стана по-добре, нормален ми се вижда отпечатъкът. Явно ще се чака срещата с доктора Simple Smile и ще разпитвам. Стягането ми помага за болката в свода поне, та ще си взема нещо от аптеката.

За подагра, не болеше ли палец? Нямам оплаквания там......поне засега.

# 302
  • София
При подаграта често боли палец, но не е задължително. Често болят малките стави. При мен болят големите.

# 303
С какви обувки се движиш? На мен при подобни симптоми, ортопед ми препоръча да ходя с обувки с поне 2-3 см. ток.  Успех!

# 304
  • София
Здравейте!

Днес пуснах излседвания на дъщеря ми(6 г.)тъй като юли месец беше 20 дни на Зинат заради инфекция от кърлеж и гранична стойност за лаймска болест,после в началото на август три дни беше с температура и болки  в гърлото и преди една седмица вдигна температутра за едно денонощие без никакви други оплаквания.
Температурата сваляхме с нурофен,а пък в момента и давам вит.Ц,пробиотик,инфлуцид за засилване на имунната  система,преди това март и април също вдига темепература за по три-4 дни и беше със зачервено гърло и тогава пък единият път пи Клацид за 5 дни тъй като беше много упорита температура.

И от днешните изследвания които много ме притесниха са :

Глюкоза-2.57 (3.5 - 5.5)
ЦРП-9.11(до 5)
СУЕ-18(до 17)

Стерилната урина е без бактериален растеж,не са излезнали все още гърлен и носен секрет,предполагм утре.

Някой сблъсквал ли се е с такива показатели при дете,много се шашнах,особено пък глюкозата много ме притесни,най-малко пък съм очаквала с нея да имаме проблем,какво бихте ме посъветвали или насочили към някой наистина добър Педиатър/Доктор скойто да се консултираме,че нашата лична общо-взето само за направление я ползваме и неразчитаме за компетентно мнение от нея.

# 305
  • София
С какви обувки се движиш? На мен при подобни симптоми, ортопед ми препоръча да ходя с обувки с поне 2-3 см. ток.  Успех!
I

С ниски и равни. Твърди. Имам и маратонки, по меки, но не ги нося всеки ден. Зимата имах-един кошмарен ден с едни тесни на свода-и глезена боти, много кофти тройка сякаш, въпреки цената и естествената кожа, с много рязък свод, по висок ток. Та цял ден с тях, вечерта едвам се прибрах, прасеца ме болеше много силно, вкочанен. Не можех да стъпя сутринта. Отмина, но от тогава нещата бавно се влошават. И у дома с много тънки и твърди, нещо между чехли и джапанки. Мисля, че няколко неща се наслагват при мен, херния, проблем със стъпала и дано артрит не покажат изследванията. Явно ще трябва да разплитам възела, да видя за стелки, меки обувки и т.н.

# 306
Бихте ли ми казали как с облекчават симптомите на летният грип-повръщане и разтройство? От 4ч пазя 00.Пих 2 дегана и 2 ентерола и още няма никакъв напредък. Боли ме много стомаха, мускулите,някакъв ужас е Cry

# 307
И ние бяхме така няколко дни. Много гадно беше.Пиехме пробиотици и хапвахме ориз,картофи. На децата давах и хидратин алфа.

# 308
Течности на малки порции, може чай, компот, с малко сол и захар. Обикновени бисквити. Деган, ентерол, смекта. Пробиотик като поотмине. Противотемпературни само над 38 . Лежане.

# 309
Бихте ли ми казали как с облекчават симптомите на летният грип-повръщане и разтройство? От 4ч пазя 00.Пих 2 дегана и 2 ентерола и още няма никакъв напредък. Боли ме много стомаха, мускулите,някакъв ужас е Cry

Ре- комфорт само ни подейства.

# 310
ММ беше така, пи деган, пробиотици и нещо си за болките от рода на аналгините, но по-модерно, добрата новина беше, че му мина точно за 24 чАса. Че пък ние карахме с щерката друг вид летен грип, с усложнения, без разтройство и повръщане, но с усложнения - бронхит и при двете.

# 311
Малко ми е спешно питането.
Хванах бебето да си гризе леглото, липсват парчета.
Да го водя ли на лекар?

# 312
  • София
Бебето има ли зъби ? Щом липсват парчета, явно да.
Значи не е бебе...
Сигурно аз изтрещявам вече.
Извинявам се.

# 313
Почти на година е, има зъби.

# 314
  • София
Може да прозвучи налудничаво, защото младите майки не приемат съвети.
Остави детето да си прави, каквото иска.
Не мисля, че има повод за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт