Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 116 660
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Mediterraneo
Скоро лекувахме на дъщеря ми на стъпалото. Бяха станали три. Майка ми донесе някакви лепенки от Бг, но се оказаха недостатъчни. Тук ми дадоха в аптеката едно лекарство, което се нанася като лак за нокти. След 5 намазвания ефектът беше  Shocked Ако искаш, утре ще напиша името му и активното вещество в него. Струваше не повече от 3-4 евро.

# 421
Скоро лекувахме на дъщеря ми на стъпалото. Бяха станали три. Майка ми донесе някакви лепенки от Бг, но се оказаха недостатъчни. Тук ми дадоха в аптеката едно лекарство, което се нанася като лак за нокти. След 5 намазвания ефектът беше  Shocked Ако искаш, утре ще напиша името му и активното вещество в него. Струваше не повече от 3-4 евро.
Да,ще ти бъда много благодарна. bouquet

# 422
Да питам понеже имам час за татуировка дали вреди при условие, че кожата ми е чувствителна и имам бенки. Или няма нищо какво да стане? Още се двоумя дали да си направя. Няма да е голяма.

# 423
  • София
За кокошия трън-и аз имах на петата и години наред мазах с какво ли не. Накрая ми помогна прополис, който залепвах с лепенка на мястото.

Относно татуировките-ако на мястото, където се предвижда да се правят има бенки-според мен е съсвем възможно тези бенки да се възпалят. И по-лошото-след като са боядисани не е възможно да се проследява дали рзмера им се увеличава, тъй като няма да се вижда калко са големи. Но в крайна сметка можеш да решиш да рискуваш-решението си е твое.

# 424
Здравейте!Искам да ви попитам дали знаете някаква народна рецепта или друго лекарство за кокоши трън?
Няма отърваване от това чудо.Пробвала съм всички мазила от аптеките.Дори и от Англия,Гърция,Турция са ми носили лекарства и пак нищо.Изпробвала съм и повечето народни лечения-сока на смокиня,лимон със силицилова киселина,домат с още нещо беше,чесън и куп още други.Помагат до толкова,че да не ме.боли и не мога да го изкореня.Влача го от години и няма спасение,а на моменти така ме боли,че едвам стъпвам.

В детството ми се бяха появили 2 кокоши тръна на стъпалото. Единия ми го гориха с течен азот (кожен лекар). Другия го излекувах сама. Разчоплях с дезинфекцирана игла (вътре има черни власинки, трънчета, коренчета) и мажех с белия сок от отчупено смокиново листо или смокиня. Трябва постоянство и смокиново дърво наблизо.
Сега в аптеките има различни спрейове и разтвори за лечение на брадавици, мазоли и т.н.
Съветвам те да отидеш при кожен лекар.

# 425
По-добре го размекни с този крем http://apteka.framar.bg/30061366/%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8% … -%D0%BC%D0%BB-svr
И после вече се насочи към махане, независимо по кой метод

# 426
Здравейте!Искам да ви попитам дали знаете някаква народна рецепта или друго лекарство за кокоши трън?
Няма отърваване от това чудо.Пробвала съм всички мазила от аптеките.Дори и от Англия,Гърция,Турция са ми носили лекарства и пак нищо.Изпробвала съм и повечето народни лечения-сока на смокиня,лимон със силицилова киселина,домат с още нещо беше,чесън и куп още други.Помагат до толкова,че да не ме.боли и не мога да го изкореня.Влача го от години и няма спасение,а на моменти така ме боли,че едвам стъпвам.

В детството ми се бяха появили 2 кокоши тръна на стъпалото. Единия ми го гориха с течен азот (кожен лекар). Другия го излекувах сама. Разчоплях с дезинфекцирана игла (вътре има черни власинки, трънчета, коренчета) и мажех с белия сок от отчупено смокиново листо или смокиня. Трябва постоянство и смокиново дърво наблизо.
Сега в аптеките има различни спрейове и разтвори за лечение на брадавици, мазоли и т.н.

Пробвала съм го и това понеже имаме смокиня в двора си.Проблема е,че с нито едно лекарство не стигам до корена за да изчопля и да ги отскубна.Изгаря най-горния пласт и до там.Понеже е на възглавничките на ходилото и явно от стъпването се набива много.С течен азот вратовчедка ми си ги маха през няколко месеца.Тя има по ръцете и след изгарянето се появяват пак.
Няма по-голяма напаст от това. #Cussing out

# 427
Скрит текст:

Пробвала съм го и това понеже имаме смокиня в двора си.Проблема е,че с нито едно лекарство не стигам до корена за да изчопля и да ги отскубна.Изгаря най-горния пласт и до там.Понеже е на възглавничките на ходилото и явно от стъпването се набива много.
С течен азот вратовчедка ми си ги маха през няколко месеца.Тя има по ръцете и след изгарянето се появяват пак.
Няма по-голяма напаст от това. #Cussing out

Възможно е да се появяват отново, ако са ѝ ги горили повърхностно. Спомням си, че ме болеше, но не от самото горене, а защото лекарката натискаше силно и продължително - да проникне в дълбочина.

# 428
За кокошия трън-и аз имах ....... Накрая ми помогна прополис, който залепвах с лепенка на мястото.
+1
Навремето и аз така се спасих. Спомням си, че го държах, докато стои лепенката /може и няколко дни/ и после подменях с ново парченце прополис.

# 429
На мен дерматолога ми каза първо задължително да мажа с мазилото, което ти посочих, за да се размекне, и чак тогава го изгори, точно за да се достигне до корена

# 430
  • София
За кокошия трън:
http://www.farma.bg/galapharm-gala-salex-drops-10ml.html
ГАЛА САЛЕКС от аптеката. Капваш капка, изсъхва и слагаш лепенка. След 24 часа махаш лепенката, капката е станало плоска бяла люспа, махаш я. Под нея ще забележиш побеляла кожа, тя всъщност е изгоряла. Повтаряш същото - капеш и на другия ден махаш. След 2-3 дена изгорялата кожа можеш да я отлепиш и остава дупка. В нея може да видиш самия трън. Продължаваш да капеш и да белиш пластове кожа докато изгориш корена на тръна. Мястото започва да прилича на кратер и изглежда ужасно, но после всичко се оправя и белег не остава.
Друга хитрост е да забележиш кой е първия ти излязъл трън - той е майката. Третираш него и като го умориш, другите сами ще изчезнат.

Гореописаното лично съм го изпробвала!

# 431
  • Mediterraneo
javascript:void(0);
Друга хитрост е да забележиш кой е първия ти излязъл трън - той е майката. Третираш него и като го умориш, другите сами ще изчезнат.

Peace Peace

Нашите капки са тези- http://www.isdin.com/es/productos/antiverrugas-isdin/solucion. Активното им вещество е салицилова киселина, млечна киселина, колодиум.

# 432
А защо просто не го изгорят с течен азот  newsm78, и на мен и на ММ са го горили и нямаме вече този проблем, на него 2 пъти преди да изчезне напълно

# 433
Здравейте!Преди три седмици ми се появи кашлица не е влажна, не е и суха-странна е.Появи се за ден, два и изчезна.Преди 4дни се появи отново, консултирах се с лекар изписа ми противоалергични лекарства.Още при първия прием кашлицата изчезна, но само за ден и пак се появи.Не кихам, нямам сълзене в очите.Възможно ли е да е на нервна почва?
За кокошия трън - преди време имах, излекувах го с : кромид лук, който се обелва и се отделя на люспи и се залива с оцет и така престоява 24часа.Взима се една -две люспички и се поставят върху кокошия трън слага се някаква лепенка и така няколко вечери. При мен беше за 2-3 вечери.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 22:44 от Additi

# 434
Благодаря ви за съветите! bouquet
Това мазило ГАЛА беше едно от първите,които купих и нищо не падна с него,а изхабих повече от половината шишенце.Ще видя да потърся този крем за размекване.Рецептата с лука я четох на 2-3 места и още утре започвам процедурите.Може би глупав въпрос,но самия лук се слага,а не обелките? newsm78 И има ли значение колко оцет и какъв?

Общи условия

Активация на акаунт