Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 116 660
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте!Преди три седмици ми се появи кашлица не е влажна, не е и суха-странна е.Появи се за ден, два и изчезна.Преди 4дни се появи отново, консултирах се с лекар изписа ми противоалергични лекарства.Още при първия прием кашлицата изчезна, но само за ден и пак се появи.Не кихам, нямам сълзене в очите.Възможно ли е да е на нервна почва?
За кокошия трън - преди време имах, излекувах го с : кромид лук, който се обелва и се отделя на люспи и се залива с оцет и така престоява 24часа.Взима се една -две люспички и се поставят върху кокошия трън слага се някаква лепенка и така няколко вечери. При мен беше за 2-3 вечери.

Пушиш ли? Ако да - нормално. Когато закашлям, от каквото и да било, кашлицата я влача поне месец. Заради цигарите.

# 436
Моля, кажете нещо ефикасно за ечемик на окото?
Не е напълно назрял, иначе е външен, виждам го.

# 437
От баба ми знам,че се търка със златен пръстен,но дали действа наистина не знам.

# 438
  • София

Капки за очи - Тобрадекс, можеш да комбинираш и със същия ингвент (маз). Изпитано е!

# 439
  • София
Здравейте!Преди три седмици ми се появи кашлица не е влажна, не е и суха-странна е.Появи се за ден, два и изчезна.Преди 4дни се появи отново, консултирах се с лекар изписа ми противоалергични лекарства.Още при първия прием кашлицата изчезна, но само за ден и пак се появи.Не кихам, нямам сълзене в очите.Възможно ли е да е на нервна почва?
За кокошия трън - преди време имах, излекувах го с : кромид лук, който се обелва и се отделя на люспи и се залива с оцет и така престоява 24часа.Взима се една -две люспички и се поставят върху кокошия трън слага се някаква лепенка и така няколко вечери. При мен беше за 2-3 вечери.

Пушиш ли? Ако да - нормално. Когато закашлям, от каквото и да било, кашлицата я влача поне месец. Заради цигарите.

Мъжът ми е с подобна инцидентна кашлица, помага му Либексин!

# 440
Мерси, точно Тобрадекс капки ми дадоха в аптеката. Дали ще отшуми от тях само или трябва да се пука задължително?

# 441
Sweet_Dreams обелва се лука и се залива с винен оцет(колкото да го покрие)
miamim не пуша
kiticat ечемик винаги лекувам с хомеопатия
Rima , благодаря!

# 442
  • София
Мерси, точно Тобрадекс капки ми дадоха в аптеката. Дали ще отшуми от тях само или трябва да се пука задължително?

Ще отшуми, не се опитвай да го чоплиш и натискаш; )

# 443
  • София
За ечемик- макситрол гел.
Той ми помогна най -много от всички останали капки и илачи.

За татуса, и аз имам бенки , но татуиста заобикили всички. Изрично му казах да няма боя около тях.

# 444
Дъщеря ми има вътрешен ечемик на едното окото.От вън е само подуто,не се вижда нищо.Но под клепача (долния) има две каналчета.Пробвахме и с промивки с медицинска и минерална вода,с хомеопатия,златен пръстен,с баене дори...нищо не помогна.Личната лекарка каза,че ще отмине,но така и не минава вече много дълго време.Дали Макситрол или Тобрадекс биха помогнали в нашия случай?

# 445
  • Карлово/ Пловдив
За кокоши трън - взимате месо телешко не много голямо купче, слагате го да се кисне в оцет - няколко дни, след това си режеш от кубчето месо и си го слагаш с бинт на мястото на трънчето и сменяш превръзката еднократно на 24 часа. Така за няколко дни, тръна омеква и ще падне.
Поздрави! Малко народна медицина, но това са изпитани неща.

# 446
  • София
Дъщеря ми има вътрешен ечемик на едното окото.От вън е само подуто,не се вижда нищо.Но под клепача (долния) има две каналчета.Пробвахме и с промивки с медицинска и минерална вода,с хомеопатия,златен пръстен,с баене дори...нищо не помогна.Личната лекарка каза,че ще отмине,но така и не минава вече много дълго време.Дали Макситрол или Тобрадекс биха помогнали в нашия случай?

Да!!!

# 447
   Преди три дни се появи генитален херпес вътре във влагалището ми. Възможно ли е при такъв херпес вътре във влагалището, да причини често уриниране от появата му до минаването му? Какво да приемам и да се мажа, като вече този херпес е вътре във влагалището?

# 448
Може, да
Няма как да си помогнеш особено, щом вече е излязъл
Може да вземеш лизин и витамини ако често имаш рецидиви

# 449
Може, да
Няма как да си помогнеш особено, щом вече е излязъл
Може да вземеш лизин и витамини ако често имаш рецидиви

Благодаря за бързия отговор. Просто изобщо не очаквах, че точно във влагалището ми ще влезе и затова не предприех навреме мерки, за да предотвратя появата му от излизане.

Общи условия

Активация на акаунт