Защо хората масово пазаруват в петък?

• 10 635
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
  • Най-красивата страна
Аз забелязвам,че в събота и неделя идват много хора предимно от Добрич ,от селата около Варна и от Румъния .В магазините и моловете става лудница.Особено през зимата.
През седмицата е по-спокойно.

# 16
Точно за лудницата в големите хипермаркети ми е думата. Интересно ми беше дали го има и по другите места. Еднакво пълно е и в петък сутрин, и в събота сутрин. За петъчните вечери го разбирам като пазаруване за уикенда.

ПП От малък провинциален град в Централна България съм.

# 17
  • София
В големите вериги ходя през деня (когато имам свободно време), а не вечер, защото нямаме наблизо, та да напазарувам след работа набързо. Така че нямам наблюдения. В Кауфланд веднъж се излъгах да отида в понеделник сутринта. Е, няма да повторя. Пълно с щъкащи като мравки пенсионери. Опипват всичко, мотаят се. На пазара до нас, обаче, съботата е пазарния ден. Не можеш да се разминеш от народ.

# 18
  • Варна
Забелязала съм, че масово почивните дни се пазарува семейно и на едро. Което си е логично. През седмицата на връщане от работа, помъкнала лаптоп и дете мога най-много да спра до кварталното магазинче и да взема дреболии, които инцидентно купувам и са ми свършили. Но в събота мога спокойно с мъжа и детето да отида до хипермаркета и да напълня колата с куп неща, които после като намятам в хладилника ме оправят до следващата събота. Или да оставя детето вкъщи с баща му и да си пазарувам спокойно сама.

За понеделник сутрин и пенсионерите в Кауфланд също е логично - бързат да отидат рано сутринта за новите промоции.

# 19
Пенсионерите си пазаруват рано сутрин. В петък вечер се взима нещо готово или за на бързо и нещо за следващия ден. Така е в кварталния супермаркет, до който можеш винаги да отскочиш, но е нормално в петък да се пазарува повече, просто защото следващите дни масово работещите са си вкъщи. От никъде не прииждат, нито отиват на село.

# 20
Хората пазаруват масово в петък и събота, защото тогава имат повече време, пазаруват за седмицата (или по-едри неща, дори и за повече време от седмица), пазаруват за уикенд извън града/пикник/гости, все неща, които се правят в почивните дни.

# 21
  • Mediterraneo
Аз лично гледах да си напазарувам в петък, защото живеех на 15 км от града и ако не планирам излизане през уикенда, нямам път към магазините. А излизане специално за пазаруване не исках да си причинявам.

# 22
През седмицата аз съм на работа до 19,30.След това ми е тагаво да пазарувам.Събота и неделя сме на пазар,пълни се хладилника ,за да има през седмицата.Остаям пари на жената която готви за седмичните покупки,но няма как да я карам да пазарува и мъкне торби.Прави се списък какво е свършило,всеки записва в един лист на плота в кухнята и се  набавя уикенда.Ако трябва да се купуват дрехи и обувки обаче  много се изнервям.За мен пазарувам онлайн,но децата трябва да мерят.Оставям един уикенд месечно за личните пазари.Много се нервирам през пазарния уикенд,не се говори с мен 😣.

Последна редакция: нд, 24 юли 2016, 21:13 от Рибозом

# 23
Аз пазарувам основно в петък, защото готвя само в събота. В останалите дни пак купувам нещо текущо ако е свършило - плодове, зеленчуци...

# 24
  • Ямбол
Какво толкова чудно има. Напълно логично и лесно обяснимо е. Другите вече са ти отговорили, да не ги повтарям. Ти кога пазаруваш?

Между другото аз съм от онези, които не пазаруват в петък и изобщо избягвам натоварените часове, а и изключително рядко пазарувам.

# 25
И аз съм така.Мразя пазаруването,тълпите хора,грабенето,опашките,ако щете и четенето на етикети по храните ме дразни.Изобщо мразя някой да е набутан в мен и няма шанс да отида в моловете за разпродажба или някакви такива събития с много хора.Втриса ме,когато ми се обади примерно голямото дете,че е харесало нещо.Това значи да препускам като кон от магазин в магазин и да слушам тръшкания и коментари.Ако остане на мен ще пазарувам само онлайн.Харесвам,взимам си мерки и всичко ми е ок.Ако нещо не пасне-Базар бг или приятелка и воала.Няма да търпя сумтенето и коментарите на продавачки,няма да се блъскам и с тълпата.Просто рай!

# 26
И аз съм така Mr. Green, дай ми устройство с нет и пазарувам всичко онлайн дрехи, козметика, препарати, че дори и храна частично, от един сайт за фермерски продукти, от който съм много доволна. За всичко, което не мога/ не искам да купя онлайн, пращам половинЪТ със списък. Рядко ходя да пазарувам по магазини вече, предпочитам това време да го прекарам на разходка сред природата.

# 27
  • Sofia
Не зная кой кога пазарува, но ние предимно в събота и предпочитам да не е сутрин. Случвало ми се е и през седмицата рано сутрин в Кауфланд, но си е пак пълно. Метро е денонощно - може вечер да пазарувате.

# 28
Сега чувам, че се пазарувало в петък, каква е тая нова истерия newsm78 Да не са тия покемони, които завчера чух newsm78. Пазарувам от определени места, по малко, за деня. Никога няма народ и блъсканици.

# 29
Аз пазарувам в петък, и ще ви кажа защо, щом пък се чудите толкова. Защото не искам д си развалям съботата и неделята с пазаруване. Искам да ми са свободни дни за забавления. Затова в петък след работа минавам и пазарувам.

Общи условия

Активация на акаунт